UPPDATERING 13 juni 2022: Rädsla har slagit srirachasåsälskares hjärtan. Brist på den heta såsen har chilehuvuden som klättrar på att fylla på. Problemet är att det finns lite lager.

Få inte panik. Vi har dig täckt med detta hemlagad srirachasåsgjord med vardagliga ingredienser inklusive varm paprika, vinäger, vitlök och salt, är lätt att göra, brandfarlig i smaken och mindre salt än den traditionella versionen.

Tre flaskor fyllda med hemgjord Srirachasås.

Anpassad från Randy Clemens | Sriracha-kokboken | Ten Speed ​​Press, 2011

“Det finns de av oss som älskar Sriracha, och sedan finns det de av oss som behöver Sriracha,” konstaterar Randy Clemens, författare till detta recept. Om du, som Clemens, befinner dig i den senare kategorin – vilket i huvudsak betyder att du litar på den inte helt brännande kryddan som ett verktyg i din köksarsenal – vet din kulinariska nyfikenhet förmodligen inga gränser. Men den borde veta hur man gör den här varma såsen från grunden.–David Leite

Vanliga frågor om hemlagad srirachasås

Varför jäser du varm sås?

Visst, du kan bara blanda ihop alla dessa ingredienser och börja smälla det på allt. Men en 7-dagars jäsning gör ett par saker. Om du har uppmärksammat den senaste tidens jäsande vurm, vet du att den lägger till ytterligare ett lager av smak, extra djup och komplexitet.

Jäsning tenderar också att mildra värmen från paprikan, så såsen handlar inte bara om värmen utan om de smälta smakerna också.

Och slutligen, det finns argumentet att jäsning bara är bättre för dig, din mage specifikt. Tålamod är verkligen en dygd.

Hur använder du Sriracha-sås?

Du kan uppmuntra nästan vad som helst med en dos Sriracha, röra det i ketchup, majonnäs, smör, färskost, honung eller gräddfil. Vi älskar också att det blandas i deviled ägg, slathered på heta vingar och kastas med sötpotatis. Alternativen är verkligen oändliga.

Hemlagad Srirachasås

Tre flaskor fyllda med hemgjord Srirachasås.

Denna hemgjorda Sriracha-sås, gjord med vardagliga ingredienser, inklusive paprika, vinäger, vitlök och salt, är lätt att göra, brandfarlig i smaken och mindre salt än den traditionella versionen.

Randy Clemens

Prep 5 min

Jäsa 7 d

Total 7 d

  • Överför till a glasburk, förslut och förvara i rumstemperatur i 7 dagar, omrör dagligen. (Det kan bli lite brusigt, det är att vänta.)
  • Efter 1 vecka, häll chiliblandningen i en liten kastrull på medelvärme. Tillsätt vinägern och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda försiktigt i 5 minuter. [Editor’s note: If you’d like to preserve the gut-friendly bacteria that has been brewing in your hot sauce, skip the simmering step and purée the pepper mixture and vinegar together in the next step.]

  • Låt blandningen svalna och puré den sedan i en matberedare i 2 till 3 minuter tills en slät, enhetlig pasta bildas. Om blandningen är för tjock för att blandas ordentligt, tillsätt en liten mängd vatten.

  • Passera blandningen genom en finmaskig sil. Tryck på det fasta ämnet med baksidan av en sked för att pressa ut varenda godbit du har väntat en vecka på att få.

  • Smaka av och justera kryddningen och konsistensen på den slutliga såsen, tillsätt ytterligare vinäger, vatten, salt, strösocker eller vitlökspulver för att passa din smak. Överför till en glasburk, stäng locket ordentligt och ställ i kylen i upp till 6 månader.

Servering: 2matskedarKalorier: 34kcal (2 %)Kolhydrater: 8g (3%)Protein: 1g (2 %)Fett: 1g (2 %)Mättat fett: 1g (6 %)Natrium: 442mg (19 %)Kalium: 175mg (5 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 472IU (9 %)C-vitamin: 71mg (86 %)Kalcium: 10mg (1 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 15 februari 2011

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply