Så här lätt Tomatsylt receptet fick jag av min svärmor. Det är gott!
Färska trädgårdstomater puttras i en söt och salta blandning av socker, vinäger och kryddor för att skapa ett pålägg och krydda som du kommer att älska!
Det kommer att höja varje recept från smörgåsar till hamburgare, ägg och grönsaker! Gör den med röda eller gröna tomater.

Vad är tomatsylt?
- Tjock och rejäl, tomatsylt är en söt och salta tomatbaserad krydda.
- Denna sylt är söt (som en sylt ska vara) med en syrlig kick och lite värme (om du vill).
- Den görs enkelt på spisen och håller flera veckor i kylen, ingen konservering krävs!
- Denna snabba och enkla krydda för att imponera på dina fester, picknickar och grillar.
- Det här är en av de fantastiska “trädgårdspresenterna” att göra om du har ett överflöd av sommartomater. Alla älskar en hemmagjord burk med tomatsylt. Det bästa av allt är att den fryser i upp till 6 månader!

Ingredienser & variationer
Tomater – Inget behov av att blanchera och skala tomater för tomatsylt! Alla färska tomater duger, men färska romer är bäst eftersom de har tunna skal och är lika köttiga som Marzanos på burk.
Socker – Honung är ett naturligt sötningsmedel som lätt smälter till tomatsylt. Farinsocker, melass eller till och med sockerfri Swerve kan användas, men slutresultatet kanske inte blir så geléliknande som originalreceptet kräver.
Kryddor – Äppelcider uppväger surheten i tomaterna, men nivån på serrano chile är upp till dig. Möt din värme och använd så mycket eller så lite du vill. En skvätt cayennepeppar, tabascosås eller en skvätt sriracha kan bytas ut mot hackad chili.
Tillägg Knäckt svartpeppar, tärnad schalottenlök eller baconbitar kommer att få ditt tomatsyltrecept att sticka ut!

Hur man gör tomatsylt
Denna snygga krydda är så enkel att göra, bara tre enkla steg!
- Koka upp alla ingredienser.
- Sjuda.
- Kyl & servera.
Allvarligt. Det är allt.
Hur man serverar tomatsylt
Vad passar inte med tomatsylt?!

Tips för den bästa Jam
- Om sylten är för lös efter 30 minuter, fortsätt tillagan tills önskad tjocklek har uppnåtts.
- Använd färska mogna tomater för bästa smak.
- Tomater behöver inte skalas eller fröas.
- Förvara tomatsylt kylt i en försluten behållare i upp till 10 dagar. Frys in portioner i påsar med dragkedja i upp till 6 månader!
Har du gjort denna tomatsylt? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!



