En av de bästa delarna med att göra en stor kalkonmiddag är alla resterna.

Denna kalkonnudelsoppa börjar med en från grunden buljong med en överbliven kalkonkropp. Buljongen fylls sedan med en handfull grönsaker, några äggnudlar och massor av överbliven kalkon för det perfekta mysiga soppreceptet.

Förbered buljongen upp till 3 dagar i förväg eller gör den nu och frys in den till senare.

en slev i en gryta med kalkonnudelsoppa

Ett bra sätt att använda Thanksgiving-rester

  • Denna soppa kan man göra med hemgjord buljong (från en kalkonkropp, nedan) eller från beredd kyckling- eller kalkonbuljong eller fond.
  • Buljongen kan göras a några dagar framåtnär buljongen är gjord tar soppan ungefär 20 minuter.
  • Lägg till alla grönsaker och alla typer av nudlar. Överblivna rostade grönsaker är bra i detta recept.
  • Denna soppa fryser vackert innan du lägger till nudlarna.
ingredienser för kalkonnudelsoppa i en gryta

Ingredienser för Turkiet nudelsoppa

Buljong: Hemgjord buljong eller butiksbuljong fungerar i det här receptet. Nedan har jag inkluderat mitt favoritrecept på hemgjord kalkonbuljong. Naturligtvis kan du använda kycklingbuljong i box eller på burk. Jag älskar att använda en kalkonkropp från vår överblivna Thanksgiving-kalkon och göra hemlagad buljong för den allra bästa smaken.

Att lägga till grönsaker i benen ger smak, jag använder morötter, selleri och lök med örter. Om du har andra grönsaksrester från att göra kalkonmiddag (ändarna på haricots verts eller lök, tomma majskolvar, etc.) lägg till dem! Skala inte löken när du gör buljongen, det bruna lökskalet hjälper också till att sätta färg.

Soppa: När buljongen har silats och puttrat ner, tillsätt soppgrönsakerna. Grönsakerna som används till buljong blir mosiga så att de kan kasseras (även om jag brukar äta dem!).

Spaghetti: Jag använder torkade äggnudlar men vilken pastaform som helst fungerar. Om tiden tillåter är den här soppan fantastisk med hemgjorda äggnudlar. Jag skulle föreslå att du kokar nudlarna separat från buljongen och lägger dem i varje skål.

För denna från grunden soppa kommer det att finnas två steg.

  1. Gör buljongen med en överbliven kalkonkropp (eller använd butiksbuljong).
  2. Gör soppan med den hemgjorda kalkonbuljongen.

Hur man gör hemlagad buljong

Jag älskar hemgjord kalkonbuljong till soppa!

SIMMER – Att göra hemgjord buljong är enkelt, tillsätt bara ingredienserna (enligt receptet nedan) till en stor soppgryta med vatten och låt sjuda i ca 4 timmar. Den kan också tillagas i en slowcooker. Om du har extra ben som inte har använts (som nacken eller ryggen om du har slängt kalkonen)

SPÄNNING – Sila buljongen genom ostduk för att fånga upp småbitar och kassera benen och grönsakerna. De blir för mosiga för soppa.

SKUMMA – Låt buljongen vila så att fettet separerar och skumma bort det från toppen med en sked (eller använd en såsavskiljare). Smaka av buljongen och om du vill lägg tillbaka den i stolpen och låt puttra utan lock för att minska den lite. Jag brukar minska det till ca 8 koppar.

Hur man gör hemlagad kalkonnudelsoppa

Det här är väldigt enkelt, när buljongen är klar kommer den ihop på cirka 15-20 minuter.

  1. Mjuka upp grönsakerna i lite smör och tillsätt sedan buljong tills de är mjuka.
  2. Koka nudlarna separat om du planerar för rester, de kan tillagas i buljongen om du planerar att äta det hela utan rester.
  3. Rör ner strimlat eller hackat överblivet kalkonkött och persilja precis innan servering.
en gryta med kalkonnudelsoppa med en skål persilja

Tips för en god nudelsoppa

  • Frys in vegetabiliska rester, lökändar, morotstoppar, etc för att lägga till buljongen. Lämna skalet på löken för extra färg.
  • Om din kalkonkropp är stor, bryt isär den så att den får plats i grytan.
  • Om du använder en mindre slaktkropp, minska antingen vattnet eller tillsätt en sked buljong (jag gillar Bättre än buljong kalkon eller kyckling).
  • För en djupare smak kan lite buljong eller ingen natriumbuljong tillsättas istället för lite av vattnet om så önskas.
  • Eftersom kalkonen redan är kokt ska den tillsättas på slutet och bara värmas igenom så att den inte torkar ut.
  • Överbliven sås kan läggas till soppan. Den kan också tjockna med en eller två skopor av överbliven potatismos.
  • Nudlar ska inte förvaras i soppan om det finns rester så vi kokar dem vid sidan av.
Kan du frysa kalkonnudelsoppa?

Ja, kalkonnudelsoppa kan frysas. Den här soppan fryser bäst utan nudlarna då de kan bli mosiga i buljongen. Tina buljongen genom att värma den direkt från fryst i en holländsk ugn och tillsätt kokta nudlar när de är genomvärmda.

Vad ska man servera med kalkonnudelsoppa.

Detta är en hel måltid i en skål. För att sträcka ut måltiden ytterligare, lägg i en limpa knaprig bröd eller några middagsrullar och en slängd sallad.

Fler rester att älska

en slev i en gryta med kalkonnudelsoppa

5 från 2 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Hemlagad Turkiet nudelsoppa

Denna överblivna kalkonnudelsoppa börjar med en från grunden buljong och är fylld med grönsaker, nudlar och massor av kalkon!

Förberedelsedags 30 minuter

Tillagningstid 5 timmar

Total tid 5 timmar 30 minuter

Buljong (eller använd beredd kyckling- eller kalkonbuljong)

Buljong

  • Om du använder beredd eller köpt buljong, hoppa vidare till “nuddelsoppa” nedan. Om du gör hemlagad buljong av en kalkonkropp, placera alla buljongingredienser i en stor soppgryta och låt koka upp. Sänk värmen till en sjud och koka delvis täckt i 3-4 timmar. Detta kan även tillagas i en stor slowcooker i 10-12 timmar.

  • Klä en sil med ostduk och sila av buljongen. Släng benen och grönsakerna. Låt buljongen vila minst 20 minuter, skumma bort fettet från toppen av buljongen.

  • Smaka av och krydda buljongen med salt & peppar. Lägg tillbaka det i grytan och låt sjuda utan lock för att minska till 8 koppar, cirka 20 minuter.

Nudelsoppa

  • Koka löken i smör tills den mjuknat, ca 3 minuter. Rör ner mjöl och kryddor och koka i 1 minut. Tillsätt selleri och morot och koka i 2-3 minuter till.

  • Tillsätt buljong, rör ner i grönsaksblandningen lite i taget. Koka upp och sänk värmen till en sjud. Koka tills grönsakerna är mjuka, ca 5-7 minuter.

  • Medan grönsakerna kokar kokar du äggnudlar* i en stor kastrull med saltat vatten tills de är al dente. Dränera väl.

  • Tillsätt kalkonen och persiljan i soppan och koka tills den är genomvärmd. Krydda med ytterligare salt & peppar.

  • Lägg äggnudlar i botten av en serveringsskål. Toppa med soppan.

Om du använder förberedd buljong, tillsätt ½ tesked fågelkrydda till soppan med grönsakerna.
Mjöl är valfritt men vi föredrar konsistensen på buljongen med lite mjöl inkokt.
*Tillagning av nudlar: Koka nudlarna separat, det gör att de inte blir mosiga. Om du inte planerar för rester kan nudlarna kokas direkt i buljongen. Överbliven soppa bör förvaras separat från nudlarna.
Buljongen kan förberedas 3 dagar i förväg och kylas.

  • Om din kalkonkropp är stor, bryt isär den så att den får plats i grytan.
  • Om du använder en mindre slaktkropp, minska antingen vattnet eller tillsätt en sked buljong (jag gillar Bättre än buljong kalkon eller kyckling).
  • För en djupare smak kan lite buljong eller ingen natriumbuljong tillsättas istället för lite av vattnet om så önskas.
  • Eftersom kalkonen redan är kokt ska den tillsättas på slutet och bara värmas igenom så att den inte torkar ut.
  • Överbliven sås kan läggas till soppan. Den kan också tjockna med en eller två skopor av överbliven potatismos.

5 från 2 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Servering: 1.5koppar | Kalorier: 288 | Kolhydrater: 34g | Protein: 21g | Fett: 7g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 87mg | Natrium: 1674mg | Kalium: 396mg | Fiber: 2g | Socker: 4g | Vitamin A: 3781IU | C-vitamin: 6mg | Kalcium: 50mg | Järn: 2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Soppa
Kök amerikansk





Source link

Rate this post

Leave a Reply