Detta Hemlagat äppelsmör receptet är sammetslent, rikt och smakar som äppelpaj!

Äpplen kokas tills de tjocknat och lite karamelliserade. De blir tjocka och bredbara i konsistensen med en utsökt äppelpajliknande smak.

Detta ger ett hälsosamt och gott pålägg som kan användas i stället för smör på rullar, en skiva rostat bröd eller varma kex.

servera hemlagat äppelsmör med en sked från en burk

Äppelsmör på ett enkelt sätt

  • Om du har äpplen har du förmodligen allt du behöver för att göra hemlagat äppelsmör.
  • Detta recept kan göras på spishällen eller i en långsam spis.
  • Det är lätt att göra och medan det måste puttra ett tag är det mesta hands-off.
  • Det är utsökt, fyllt med smak och gör ett hälsosamt pålägg för rostat bröd, våfflor, pannkakor och mer (eller till och med att äta med sked).
Äppelsmör i mixer som ska mosas

Äppelsmör vs äppelmos

De är båda lika smaksatta och gjorda genom att koka äpplen med kryddor och lite socker tills de är mjuka. Skillnaden mellan äppelsmör och äppelmos ligger i konsistensen och smaken.

Äppelsåsen är färdigkokad när äpplena är mjuka och sedan blandas den. Äppelsmör kokar mycket längre tills det blir mörkare i färgen, mer koncentrerat, tjockt och glansigt.

Äpplen för äppelsmör

Du kan använda nästan alla sorters äpplen, vi älskar fuji, honeycrisp eller gala för att nämna några. Granny smith är lite syrlig för detta recept men du kan lägga till några om du vill.

Andra tillägg till detta äppelsmörrecept inkluderar:

  • brunt och vitt socker (du kan minska det eller använda sötningsmedel)
  • kryddor
  • äppeljuice eller äppelcider (inte äppelcidervinäger!)
En sked kryddat äppelsmör

Hur man gör äppelsmör

  1. Förbered äpplen: Skala, kärna ur och hacka!
  2. Sjuda: Koka äpplena med socker & krydda tills de är mjuka.
  3. Blandning: Mosa äppelblandningen i en mixer eller matberedare (i omgångar om det behövs).
  4. Tjockna: Koka tills det tjocknat och glansigt.

Vad man ska göra med äppelsmör

Prova att breda lite på en skiva rostat bröd eller ett nybakat kex eller hemlagad middagsrulle.

Servera den med cheddarost på crostini eller kex eller rör ner den i yoghurt.

Jag vet att många använder den för att baka med (som äppelsmörsstänger eller äppelsmörspumpapaj), och den används till och med i såser (som revbensspjäll eller glaserad över en skinka). Det är ganska mångsidigt!

Hur länge håller äppelsmör?

Det svaret beror på hur du lagrar det. Om du konserverar äppelsmör i steriliserade burkar bör det hålla sig ett par år. I kylskåpet håller det flera veckor till en månad. I frysen, ca 4-6 månader.

Äppelsmör bred på rostat bröd

Medan äpplen når sin topp i september och oktober, hämta en påse äpplen från mataffären när som helst på året!

Om du har extra äpplen, gör äppelsmör eller andra äpplefavoriter som äppelcrispäppelpajsfyllning eller till och med karamell äppelstänger!

Fler Apple-recept vi älskar

Fler Apple-recept
servera hemlagat äppelsmör med en sked från en burk

4,80 från 15 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Hemlagat äppelsmör

Rikt kryddat äppelsmör gjort på spishällen.

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 1 timme 5 minuter

Total tid 1 timme 20 minuter

Serveringar 24 (1 portion = 2 matskedar)

  • Skala, kärna ur och hacka äpplena. Lägg alla ingredienser i en stor holländsk ugn eller tjockbottnad gryta. Rör om väl och värm sedan på medelvärme tills äpplena är mjuka, cirka 20 minuter.

  • Använd en stavmixer för att puréa blandningen. Alternativt, överför blandningen till en vanlig mixer och puré och häll sedan tillbaka i samma gryta.

  • Koka på låg värme i cirka 45 minuter, rör om då och då för att förhindra stänk, tills äppelsmöret har tjocknat till önskad konsistens.

  • Kyl helt och förvara i en lufttät behållare i kylen. Äppelsmör kan också frysas.

Receptet ger cirka 3 – 3 ½ koppar.
Slow Cooker Instruktioner

  • När du lagar mat i den långsamma kokaren, tillsätt endast ¼ kopp äppeljuice.
  • För att göra crockpot äppelsmör, fyll en 6-quart (eller större) slow cooker med alla ingredienser (minska äppeljuice) och rör om väl.
  • Täck över och koka på LOW i 7-8 timmar (över natten fungerar bra för detta). Puré med en stavmixer eller överför till en mixer för att puréa.
  • För att tjockna, tillsätt äppelsmör tillbaka till långsamkokaren och koka på LÅG, utan lock, tills äppelsmör tjocknar efter din smak. Rör om då och då för att förhindra att det fastnar och bränns på botten av långsamkokaren.

4,80 från 15 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Servering: 1matsked | Kalorier: 74 | Kolhydrater: 19g | Protein: 0,2g | Fett: 0,2g | Mättat fett: 0,04g | Fleromättat fett: 0,04g | Enkelomättat fett: 0,01g | Natrium: 3mg | Kalium: 79mg | Fiber: 2g | Socker: 17g | Vitamin A: 32IU | C-vitamin: 3mg | Kalcium: 12mg | Järn: 0,2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Mellanmål
Kök amerikansk

REPIN om detta Super Apple Treat-recept!

Hemlagat äppelsmör med titel

Fler recept du kommer att älska

Bakade äppelpaj Roll Ups (video)

Den bästa äppelpajen någonsin!





Source link

Rate this post

Leave a Reply