Denna hemgjorda Apple Crisp recept är ett klassiskt lättlagat recept av goda skäl!
Kanelsockerkryddade äpplen toppas med en smörig farinsockerhavrepålägg och bakas tills de är mjuka och gyllene ovanpå.
Toppa med en kula vaniljglass och kolasås och servera varm.

Det bästa receptet på äpplen
- Detta enkla recept på äppelkris är perfekt för alla tider på året, särskilt hösten!
- Denna dessert är budgetvänlig och använder ingredienser som du förmodligen redan har i skafferiet.
- Den kan förberedas i förväg och bakas innan servering vilket gör den till den perfekta desserten.
Apple Crisp vs. Skomakare
Min mamma gjorde chips, skomakare eller äpplebetty hela tiden under uppväxten. Även om de är lika, ligger skillnaden mellan dessa desserter i toppingen:
- En äpple skomakare har ofta en kex- eller pajdegstoppning. Det finns även varianter där kexbasen ligger på botten av fruktlagret (som vi gör med vår persikoskomakare).
- A betty använder ströbröd eller tärningar till toppingen. En betty tenderar att vara mer pudding-liknande eftersom ströbrödet absorberar fruktjuicen när den bakas.
- Ett äpple knaprigsom det här receptet här, har en topping som består av en kombination av smör, socker, kryddor, nötter och havre.

Bästa äpplena för äppelcrisp
Granny Smith-äpplen är perfekta för äppelkris eftersom de tenderar att hålla formen bra och inte blir mosiga. Smaken är syrlig som passar bra med den söta toppingen.
För en sötare krisp, använd ett sötare äpple som Honeycrisp, Braeburn eller Pink Lady, eller till och med kombinera ett par typer av äpplen!
Äpplen bör skalas för äppelcrispa eftersom skalen inte mjuknar bra.
Apple Crisp Topping
Det finns en generös mängd topping i denna äppelkrisp för det är min favoritdel!
Kallt smör skärs i havre, farinsocker och lite mjöl för att bilda grova smulor. Rör ner nötter (som pekannötter eller valnötter) och kokos tillsatt för smak och konsistens.

Hur man gör Apple Crisp
Även om vi ofta hör termen lätt som en plätt, är det ännu snabbare och enklare att göra äppelkaka än äppelpaj!
- Förbered äpplen: Skala och skiva äpplena. Kasta med allsidigt mjöl, socker och kanel i en mixerskål (enligt receptet nedan).
- Förbered topping: Skär smör med en konditorivaror i havreblandningen tills det bildas smulor.
- Baka: Lägg äpplena i en ugnsform, toppa med smulblandningen och grädda tills de är gyllene och bubbliga.
Hur fryser man äppelcrisp?
Frys in äppelcrisp före eller efter gräddning! Den håller sig i en djupfrys i upp till 6 månader och i en toppfrys i 2-3 månader.
Låt krispen tina över natten i kylen innan den värms upp eller gräddas.

Läckra fruktkrisp recept
Älskade du denna Apple Crisp? Var noga med att lämna en kommentar och ett betyg nedan!

Recept på hemlagad äppelkrisp
Möra saftiga äpplen toppas med en smörig havresmulablandning för den perfekta lätta efterrätten.
9″x9″ eller 2 QT bakform
-
Värm ugnen till 375°F.
-
I en medelstor skål kombinera havregryn, farinsocker, mjöl och kanel.
-
Blanda smör till torra ingredienser med en gaffel eller konditorivaror tills det bildas smulor och det är väl blandat. Tillsätt pekannötter och kokos (om du använder) och blanda väl.
-
I en separat skål, släng de skivade äpplena med socker, mjöl och kanel.
-
Lägg äpplen i en 9×9 eller 2qt ugnsform och strö över havreblandningen.
-
Grädda i 30 minuter eller tills de är gyllene och äpplena är mjuka. Kyl 10 minuter före servering.
Apple crisp kan förberedas i förväg och bakas innan servering. Om rätten är kall från kylen kan den behöva extra tid att grädda.
Toppingen kan göras i stora omgångar och frysas. För att förbereda crisp, gör en färsk fruktfyllning och strö toppingen på direkt från fryst. Baka enligt anvisningarna.
Kalorier: 400 | Kolhydrater: 61g | Protein: 3g | Fett: 17g | Mättat fett: 8g | Kolesterol: 30mg | Natrium: 110mg | Kalium: 227mg | Fiber: 4g | Socker: 44g | Vitamin A: 405IU | C-vitamin: 4.8mg | Kalcium: 42mg | Järn: 1.3mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



