Hembakat majsbröd är mör och fluffig med bara en aning sötma och den är lätt att göra från grunden.
Det är det perfekta brödet att servera tillsammans med dina rejäla soppor, grytor och chili-recept! Lätt, mört och fuktigt, det här receptet är perfekt för att doppa, dunka eller hälla i smör.
Att göra majsbröd från grunden är så enkelt!

Ingredienser för majsbröd
Det här receptet har vanliga bakningsingredienser, som universalmjöl för struktur och konsistens, bakpulver som jäsmedel och ägg som hjälper till att binda ihop det hela. Här är några andra tillägg:
- Majsmjöl: Gult majsmjöl är stjärnan i showen och ger majsbrödet dess distinkta gula smak och färg.
- Socker: En touch av sötma för att balansera ut smakerna.
- Kärnmjölk: Det ger inte bara en syrlig smak, utan det hjälper också majsbrödet att höja sig, vilket gör det fluffigt och fuktigt (se receptanteckningar för ersättning).
- Smör: Smör tillför rikedom och smak och hjälper till att skapa en gyllenbrun skorpa.

Ingen kärnmjölk? Inga problem!
Det här receptet använder kärnmjölk för en rik smak och för att få en bra höjning. Gör din egen kärnmjölksersättning genom att lägga 1 matsked citronsaft eller vit vinäger i en 1 kopps mätbägare. Fyll på med mjölk, rör om och låt vila i 5 minuter.
Denna surmjölksblandning kan användas i nästan alla recept som kräver kärnmjölk.
Det här hemlagade majsbrödsreceptet är superfuktigt och mört med bara en hint av sötma. Det här är inte ett överdrivet sött majsbröd (och det är bra i fyllning eller dressing).
Jag lägger ibland till en kopp eller så majskärnor om jag har dem till hands (antingen konserverade och avrunna eller frysta/upptinade). Andra tillägg inkluderar tärnade jalapenos, riven ost, smulad bacon (eller bacondropp i stället för lite av smöret) eller färska örter.

Tips för fluffigt fuktigt majsbröd
- Som de flesta snabba brödrecept (som bananbröd), blanda smeten bara tills den är fuktad. Överblandning kan orsaka ett torrt, segt majsbröd.
- Kontrollera majsbrödet några minuter tidigare för att säkerställa att det inte övergräddas. Om en tandpetare i mitten kommer ut ren är majsbrödet färdigt.
- Låt majsbrödet svalna minst 10 minuter innan det skärs så att det inte faller isär.
- Servera varm eller värm i ugnen eller mikrovågsugnen för att värma.
Hur man förvarar majsbröd
Majsbröd är ett gott och fuktigt snabbbröd och bör förvaras i en tättsluten behållare i rumstemperatur (eller i kylen).
För att frysa majsbröd, skär det i rutor och lägg det i en lufttät behållare. Om du lägger majsbrödet i lager, lägg bakplåtspapper mellan lagren för att undvika att det fastnar. Tina genom att låta den stå i rumstemperatur i cirka 30 minuter.
Om du vill värma upp den, slå in den i folie och värm den i ugnen i cirka 15 minuter vid 350°F.
Fler salta snabba bröd

Hembakat majsbröd recept
Det här enkla majsbrödsreceptet är lätt, fluffigt och gott!
Värm ugnen till 350°F. Smörj en 8×8-tums bakform.
Blanda mjöl, majsmjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.
I en medelstor skål, vispa ihop ägget, kärnmjölken och det smälta smöret.
Häll de blöta ingredienserna i de torra ingredienserna och rör om tills det precis blandas. Blanda inte för mycket.
Häll blandningen i den förberedda pannan.
Grädda i 30-35 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren.
Kalorier: 232 | Kolhydrater: 31g | Protein: 5g | Fett: 9g | Mättat fett: 5g | Kolesterol: 57mg | Natrium: 233mg | Kalium: 300mg | Fiber: 2g | Socker: 7g | Vitamin A: 305IU | Kalcium: 117mg | Järn: 1.5mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.
Recept anpassat från Chile Cheddar Cornbread.




Source link