Hembakat majsbröd är mör och fluffig med bara en aning sötma och den är lätt att göra från grunden.

Det är det perfekta brödet att servera tillsammans med dina rejäla soppor, grytor och chili-recept! Lätt, mört och fuktigt, det här receptet är perfekt för att doppa, dunka eller hälla i smör.

Att göra majsbröd från grunden är så enkelt!

Hembakat majsbröd med fyrkant av smör

Ingredienser för majsbröd

Det här receptet har vanliga bakningsingredienser, som universalmjöl för struktur och konsistens, bakpulver som jäsmedel och ägg som hjälper till att binda ihop det hela. Här är några andra tillägg:

  • Majsmjöl: Gult majsmjöl är stjärnan i showen och ger majsbrödet dess distinkta gula smak och färg.
  • Socker: En touch av sötma för att balansera ut smakerna.
  • Kärnmjölk: Det ger inte bara en syrlig smak, utan det hjälper också majsbrödet att höja sig, vilket gör det fluffigt och fuktigt (se receptanteckningar för ersättning).
  • Smör: Smör tillför rikedom och smak och hjälper till att skapa en gyllenbrun skorpa.
ingredienser för hembakat majsbröd på en panna

Ingen kärnmjölk? Inga problem!

Det här receptet använder kärnmjölk för en rik smak och för att få en bra höjning. Gör din egen kärnmjölksersättning genom att lägga 1 matsked citronsaft eller vit vinäger i en 1 kopps mätbägare. Fyll på med mjölk, rör om och låt vila i 5 minuter.

Denna surmjölksblandning kan användas i nästan alla recept som kräver kärnmjölk.

Det här hemlagade majsbrödsreceptet är superfuktigt och mört med bara en hint av sötma. Det här är inte ett överdrivet sött majsbröd (och det är bra i fyllning eller dressing).

Jag lägger ibland till en kopp eller så majskärnor om jag har dem till hands (antingen konserverade och avrunna eller frysta/upptinade). Andra tillägg inkluderar tärnade jalapenos, riven ost, smulad bacon (eller bacondropp i stället för lite av smöret) eller färska örter.

Hög med hembakat majsbröd i en korg

Tips för fluffigt fuktigt majsbröd

  • Som de flesta snabba brödrecept (som bananbröd), blanda smeten bara tills den är fuktad. Överblandning kan orsaka ett torrt, segt majsbröd.
  • Kontrollera majsbrödet några minuter tidigare för att säkerställa att det inte övergräddas. Om en tandpetare i mitten kommer ut ren är majsbrödet färdigt.
  • Låt majsbrödet svalna minst 10 minuter innan det skärs så att det inte faller isär.
  • Servera varm eller värm i ugnen eller mikrovågsugnen för att värma.

Hur man förvarar majsbröd

Majsbröd är ett gott och fuktigt snabbbröd och bör förvaras i en tättsluten behållare i rumstemperatur (eller i kylen).

För att frysa majsbröd, skär det i rutor och lägg det i en lufttät behållare. Om du lägger majsbrödet i lager, lägg bakplåtspapper mellan lagren för att undvika att det fastnar. Tina genom att låta den stå i rumstemperatur i cirka 30 minuter.

Om du vill värma upp den, slå in den i folie och värm den i ugnen i cirka 15 minuter vid 350°F.

Fler salta snabba bröd

4,78 från 68 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Hembakat majsbröd recept

Det här enkla majsbrödsreceptet är lätt, fluffigt och gott!

Förberedelsedags 5 minuter

Tillagningstid 35 minuter

Total tid 40 minuter

  • Värm ugnen till 350°F. Smörj en 8×8-tums bakform.

  • Blanda mjöl, majsmjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.

  • I en medelstor skål, vispa ihop ägget, kärnmjölken och det smälta smöret.

  • Häll de blöta ingredienserna i de torra ingredienserna och rör om tills det precis blandas. Blanda inte för mycket.

  • Häll blandningen i den förberedda pannan.

  • Grädda i 30-35 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren.

Kärnmjölksersättning: Kärnmjölk ger smak och hjälper detta majsbrödsrecept att höja sig fint. Om du inte har kärnmjölk, lägg 1 matsked citronsaft eller vit vinäger i en 1 kopps måttbägare. Fyll till 1 kopp med mjölk och rör om. Låt vila 5 minuter och använd istället för kärnmjölk. Valfria tillägg: Tillsätt 1 dl majskärnor, 1 dl riven cheddarost eller 1 fint tärnad jalapenopeppar i smeten före gräddning. Majsbröd är utmärkt serveras med honungssmör.

Kalorier: 232 | Kolhydrater: 31g | Protein: 5g | Fett: 9g | Mättat fett: 5g | Kolesterol: 57mg | Natrium: 233mg | Kalium: 300mg | Fiber: 2g | Socker: 7g | Vitamin A: 305IU | Kalcium: 117mg | Järn: 1.5mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Bröd, tillbehör
Kök amerikansk

Recept anpassat från Chile Cheddar Cornbread.

Majsbröd med smält smör och en titel
Majsbröd med titel
Majsbröd halverat med smält smör och en titel
Majsbröd före och efter smältning av smör på toppen med skrift


Source link
Rate this post

Leave a Reply