Denna honungsvalnötstårta är en kärleksfull hyllning till Maria Helm Sinskeys alsassiska mamma, och honungen så älskad i hennes hem. Rostade valnötter, valnötsmjöl, apelsinskal och massor av honung ger denna kaka en öm smula och delikat smak.

Ingenting uttrycker en regions karaktär mer än en sked vildblommahonung. Smaken varierar beroende på vilka blommor som är inhemska i området. En kupa full av bin gjorde mycket hårt arbete bara för att få sin cache rånad, så varje sked som konsumeras bör uppskattas. Alsace är oerhört stolta över sin honung. Det dyker upp i deras kakor och bakverk och duggar på ost. –Maria Helm Sinskey

VAD GÖR VILDBLOMMSHONANG OLIKA?

Den vanligaste honungen är klöver, med vildblommor som kommer ganska långt efter. Anledningen? Klöverhonung smakar milt och honungsliknande, så folk vet vad de kan förvänta sig. Den är enkel honung – härlig och nästan alltid densamma. Wildflower honung kommer från bin som besöker olika vildblommor, snarare än klöver. Den blommiga smaken av vildblommahonung kan variera från mild till ganska märkbar, beroende på tid på året, platsen för bikupan, pollen som samlas in och antalet bin som arbetar i bikuporna.

Det här receptet kan göras med klöverhonung men användningen av vildblommahonung kommer att komma igenom och accentuera apelsin- och valnötssmakerna.

  • Värm ugnen till 350°F (175°C). Smör och mjöl en 9-tums kakform.
  • Bred ut valnötterna på en plåt och rosta i den förvärmda ugnen i 6 minuter. Häll upp på en tallrik för att svalna något. Gnid in nötterna i en handduk för att ta bort det lösa skinnet.

  • Mal nötterna i en matberedare med 1/2 kopp av mjölet tills det är mycket fint. I en medelstor skål, kombinera de malda nötterna, återstående mjöl, bakpulver och salt.
  • I en stående mixer med paddelfäste eller med en elektrisk stavmixer, vispa smöret med honung och socker tills det blir ljust och fluffigt, cirka 3 minuter. Skrapa ner skålens sidor.

  • Vispa äggen lätt i en liten skål med apelsinskal och vanilj. Tillsätt det i tredjedelar till smörblandningen. Vispa väl för att införliva efter varje tillsats. Skrapa ner skålens sidor. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda tills det är helt blandat.

  • Fördela smeten jämnt i den förberedda kakformen. Grädda i 35 till 40 minuter, tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren.

  • Medan kakan gräddas, rosta cirka 10 valnötshalvor på en plåt i 8 minuter. Medan de fortfarande är varma gnid in nötterna i en handduk för att ta bort överflödigt skinn och lägg dem i en liten skål. Tillsätt 2 matskedar honung och rör om tills valnötterna är täckta. Förvara valnötshalvorna i rumstemperatur för att garnera kakan när den är färdig.

  • Kyl kakan i formen i 5 minuter och vänd sedan upp den på ett tårtgall för cool. Garnera tårtans kant med valnötshalvorna innan du skär den i klyftor.

Servering: 1 serveringKalorier: 484 kcalKolhydrater: 44 gProtein: 8 gFett: 33 gMättat fett: 13 gFleromättat fett: 11 gEnkelomättat fett: 7 gTransfett: 1 gKolesterol: 115 mgNatrium: 104 mgKalium: 235 mgFiber: 2 gSocker: 29 gVitamin A: 631 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 74 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2003 Maria Helm Sinskey. © 2003 Robert Sinskey. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Den här kakan är inte överdrivet söt, perfekt för när du vill ha efterrätt men inte något för sött. Det är till och med i kategorin inte alltför sött som gör att det kan konsumeras till frukost utan att döma. Jag älskade smaken av valnötterna och hur apelsinskalet förstärkte de andra smakerna utan att göra det till en definitiv apelsinkaka. Den hade en konsistens som påminde mig nästan om ett mjukt majsbröd – en tunn, något krispig yttre skorpa med en fuktig och öm inre.

Åh herregud. Den här kakan var så enkel att göra och var verkligen utsökt. Om du älskar baklava är detta tårtversionen av den traditionella efterrätten. Varje tugga av denna kaka osar av honungssmak och har den fuktigaste smula. Pricken över i:et av honungsöverdragna rostade valnötter toppar verkligen allt underbart! Jag serverade även denna tårta med en klick kaneldoftande vispgrädde.

Jag avgudar tanken på att göra ett rostat valnötsmjöl till tårtans bas; Jag undrar om du subbetat in glutenfritt mjöl för AP-mjölet, om detta fortfarande skulle ha samma fuktiga smula men vara en glutenfri variant av kakan? Min tårta var perfekt tillagad vid 30 minuter i en 350ºF ugn, så mitt enda förslag är att kontrollera kakan en touch tidigare än vad som anges ifall din ugn går på den varmare sidan.

Denna tårta är helt gudomlig. Kombinationen av valnötter, honung och apelsinskal blandas och gör denna fuktiga kaka spektakulär. Oavsett om du serverar den med eller utan vispgrädde kommer den garanterat att mätta.

Ursprungligen publicerad 15 juli 2003Source link

Rate this post

Leave a Reply