Detta honungsglaserad kyckling med vitlöksconfitering är belagd med söt honung och balsamvinäger och rostas sedan långsamt med citronskivor i vitlöksconfitering tills den är mjuk och saftig. Aromerna som kommer från ditt kök kommer att få alla att ropa efter middag.

En rektangulär ugnsform fylld med stekt kyckling, citronskivor och vitlöksklyftor.

Anpassad från Kim Kushner | Det moderna bordet | Bild 1 Publicering, 2022

“Confit” kommer från det franska ordet elda, som betyder “att bevara”. Långsamkokande vitlök i olja skapar en rik men ändå mjuk smak. För det här receptet måste du först förbereda vitlöksconfiteringen med citron och timjan och sedan lägga till kycklingen för att tillaga i confiteringen.

Vitlöksconfitering kan användas som krydda, så jag har alltid en burk med det i kylskåpet. När du väl har vitlöksconfiten till hands kan du äta en utsökt måltid på bordet på en bråkdel av tiden.–Kim Kushner

Vanliga frågor om honungsglaserad kyckling

Vad är confitering?

Som författaren förklarar ovan, på franska, betyder ordet “confitering” bokstavligen “att bevara.” Det är en urgammal tradition där hemkockar och kockar kryddar och långsamt tillagar en ingrediens i vätska, som olja eller fett. Många saker kan confiteras, den mest kända är kanske anka.

Vilken typ av honung är bäst för matlagning och bakning

Wildflower honung anses vara den bästa typen av honung för matlagning och bakning på grund av dess antioxidantegenskaper och de lager av smak den kan lägga till en maträtt. Honungssmaken i just den här rätten är inte så uttalad att du måste leta efter en specifik honung. Klöver, apelsinblomma eller vilken typ du har i ditt skafferi kommer att göra sig bra här.

Hur många kycklingbröst med ben motsvarar köttet från en kyckling?

Ungefär fyra stora ben med ben motsvarar en hel kyckling. Du kan också ersätta alla lår – i så fall skulle du behöva cirka åtta. Vi rekommenderar inte att du använder benfritt kött för det här receptet eftersom den med ben kommer att vara mycket mer saftig och smakrik.

Vad ska jag servera till denna stekta kyckling?

Servera detta med något för att suga upp alla dessa underbara söta, syrliga, vitlökiga juicer, oavsett om det är fluffigt potatismos eller knaprigt bröd. En enkel sallad eller några rostade morötter gör sig också bra här.

Kan jag förbereda detta i förväg?

Vitlöksconfiten kan förberedas och förvaras i kylen i upp till 2 veckor innan användning. Vitlöksconfiteringen och kycklingen kan monteras i ugnsformen i upp till 24 timmar före gräddning. Förvara skålen i kylen och låt den få rumstemperatur innan tillagning.

☞ Gillar du recept på stekt kyckling? Pröva dessa:

Honungsglaserad kyckling med vitlöksconfitering

En rektangulär ugnsform fylld med stekt kyckling, citronskivor och vitlöksklyftor.

Denna enkla stekt kycklingmåltid är gjord av kycklingbitar som är tröjade med honung och balsamvinäger och sedan rostade i vitlöksconfitering med citronskivor. Det är perfekt för underhållande eller speciella tillfällesmåltider.

Kim Kushner

Prep 10 min

laga mat 1 hr 40 min

Total 1 hr 50 min

Till den honungsglaserade kycklingen

Gör vitlöksconfiteringen

  • Värm ugnen till 325ºF (160ºC).

  • I en ugnsform som är tillräckligt stor för att hålla kycklingen i ett enda lager, kombinera vitlök, citron och timjan. Häll i olivoljan och grädda utan lock tills vitlöken har mjuknat, cirka 35 minuter. Ställ åt sidan i 10 minuter för att svalna något.

Gör den honungsglaserade kycklingen

  • Öka ugnstemperaturen till 375ºF (190°C).

  • Krydda kycklingen generöst med salt och peppar. Använd händerna och gnugga vinäger och honung över kycklingen.

  • Använd en träslev och flytta vitlöksblandningen till sidorna av ugnsformen för att skapa ett utrymme i mitten. Lägg till kycklingen i mitten av skålen och häll över vitlöksblandningen.

  • Täck ugnsformen med ett ugnssäkert lock eller aluminiumfolie. Grädda i 40 minuter. Avtäck formen och grädda tills kycklingen är genomstekt till en innertemperatur på 165°F (74°C), 10 till 20 minuter till.

  • Kasta timjan och servera.

Servering: 1serveringKalorier: 536kcal (27 %)Kolhydrater: 15g (5 %)Protein: 22g (44 %)Fett: 44g (68 %)Mättat fett: 8g (50 %)Fleromättat fett: 6gEnkelomättat fett: 27gTransfett: 0,1gKolesterol: 82mg (27 %)Natrium: 84mg (4 %)Kalium: 315mg (9 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 9g (10 %)Vitamin A: 216IU (4 %)C-vitamin: 16mg (19 %)Kalcium: 53mg (5 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 14 september 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply