Denna enkla hemgjorda och majonnäsfria honungssenapsdressing är aptitretande och perfekt att slänga till sallad eller som dippsås. Hoppa till receptet på honungssenapsdressing

Hemlagad honungssenapsdressing

Hur man gör honungssenapsdressing

Denna honungssenapsdressing är otroligt enkel att göra, och du har förmodligen redan allt du behöver för att göra den i ditt kök.

Mer: För en krämigare honungssenapssås som är perfekt för doppning, gå till vårt recept på honungssenapssås.

Denna dressing som är bättre än i butik använder riktiga hälsosamma ingredienser för att må bra av vad du äter. Här är vad du behöver:

  • Senap spelar en betydande roll. Vi föredrar att använda krämig dijonsenap för detta, men fullkorn eller till och med vanlig gul senap kommer att fungera i dess ställe. Vi kombinerar dijon och gul senap för att göra vår krämiga honungssenapsdippsås.
  • Honung balanserar senapens syrlighet. Vi älskar att använda lokal rå honung.
  • äppelcidervinäger gifter sig med senap och honung och förvandlar detta till en fantastisk salladsdressing. När vi köper äppelcidervinäger letar vi efter flaskorna med “mamma” kvar i flaskan (som Braggs), eftersom de har mer smak. Andra sorters vinäger kan fungera här (som vitvinsvinäger), men vi föredrar äppelcidervinäger för dess smak.
  • Olivolja gör dressingen silkeslen och lyxig. Det ger också smak.
  • Färsk citronsaft är valfritt men rekommenderas starkt. Det gör att dressingen poppar. Jag tillsätter gärna saften från en eller två citronklyftor.
  • Salt och nymalen svartpeppar är ett måste.

Vi tycker att denna dressing är tillräckligt krämig och inte behöver några ytterligare ingredienser. Det är fantastiskt vad som händer när man vispar senap med olivolja och vinäger.

Bara några sekunders vispning förvandlar dressingen till en enda emulgerad blandning. För en tjockare eller ännu krämigare dressing, vispa i lite gräddfil eller vanlig yoghurt.

För fler hemgjorda salladsdressingar, ta en titt på vår favorit Caesar salladsdressing och denna krämiga hemgjorda ädelostdressing.

Hemlagad honungssenapsdressing

Hur länge håller dressingen?

Här är de goda nyheterna, denna enkla hemgjorda dressing håller i flera veckor när den förvaras i kylen. Vi älskar att förvara den i en glasburk så att vi kan skaka den innan vi lägger den till sallader eller använder den som dippsås.

Det finns en burk med det i vårt kylskåp nu, redo att användas i våra favoriträtter. Här är några förslag på hur man använder denna enkla honungssenapsdressing (eller vinägrett):

  • Hoppa över köpt salladsdressing och använd den på dina hemgjorda favoritsallader. Det är otroligt gott med grönt, brysselkål, kål, morötter, söt paprika och broccoli. Det är också utmärkt med sallader med frukt (som äpplen eller päron).
  • Byt ut majonnäsbaserade dressingar mot beredda sallader som coleslaw eller använd den till kycklingsallad.
  • Lägg till honungssenapsdressingen i en liten skål och använd den som en dippsås för färska grönsaker, rostade grönsaker (som dessa sötpotatisfrites) eller kyckling (dessa bakade kycklingnuggets är min favorit).
Hemlagad honungssenapsdressing

För ett annat recept med honung, prova vårt favoritrecept på honungssmör!

Honungssenapsdressing (bättre än köpt)

Den här lättade hemlagade honungssenapsdressingen är lätt att göra, kräver riktiga ingredienser och håller i upp till tre veckor i kylen. Använd till sallader och som dippsås.

Gör ca 1 kopp

Se hur vi gör receptet

Du kommer behöva

1/4 kopp (65 gram) dijonsenap

3 till 4 matskedar (65 till 85 gram) honung, efter smak

3 till 4 matskedar (45 till 60 ml) äppelcidervinäger

1/4 kopp (60 ml) extra virgin olivolja

1 msk färsk citronsaft, valfritt

1/4 till 1/2 tesked fint havssalt

1/4 tsk färskmalen svartpeppar

Vägbeskrivning

    Kombinera senap, honung, äppelcidervinäger, citronsaft, 1/4 tsk salt och svartpeppar och vispa tills det är väl blandat och krämigt. Vispa i oljan och smaka sedan av dressingen. Justera med ytterligare salt, vinäger eller honung. Jag tycker om min dressing för att smaka mer syrlig, så jag brukar lägga till en extra matsked vinäger.

    Alternativt, tillsätt alla ingredienser i en medelstor masonburk, fäst locket och skaka tills det blandas.

    Förvara tätt övertäckt i kylen i upp till tre veckor.

Adam och Joannes tips

  • För en vegansk version av denna dressing, ersätt honungen med ren lönnsirap.
  • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1 matsked / Kalorier 47 / Totalt fett 3,5 g / Mättat fett 0,5 g / Kolesterol 0 mg / Natrium 206,9 mg / Kolhydrat 3,4 g / Kostfiber 0g / Totalt socker 3,3 g / Protein 0g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher





Source link

Rate this post

Leave a Reply