När jag får mexikansk mat (en favorit, men när jag växte upp i södra Kalifornien som nästan är en självklarhet), beställer jag alltid, utan att misslyckas, varje gång horchata. Om du inte är bekant med horchata är det ett magiskt välsmakande elixir – tänk på det som rispudding, men i drinkform och lättare. Det är uppfriskande. När jag visste det var det bara en tidsfråga för mig att ta itu med denna mest fantastiska drinkar i spritform, låt oss börja med Horchata Cocktail!

häll tequila

Det första du bör veta om horchata är att det är en risdryck – du blötlägger i princip ris i vatten över natten, med lite kanel, blandar sedan åt helvete, silar och du har en grov uppskattning. Det finns varianter med mandel, andra kryddor etc. Jag brukar föredra lite mandelsmak, så jag började där.

Mitt experiment började med mandelmjölk. Jag ville inte att den skulle vara för tung, därför undviker jag mjölk, grädde eller liknande. Med Horchata Cocktail letade jag efter en uppfriskande, men ändå lite spretig, tolkning. Om du vill ha ren efterrätt, kolla in Tres Leches Martini – som kommer att tillfredsställa din inre sötsak.

Därifrån handlade det om att slå på den andra stora smaken i horchata: kanel. Jag visste att bara att slänga lite kanel på toppen skulle se trevligt ut (och se, det gjorde vi!), men det skulle inte ge cocktailen tillräckligt med smak. Dags för ett av våra favoritknep: infunderad enkel sirap.

För att göra den kanelinfunderade enkel sirap, tar du bara en del socker till en del vatten, kokar upp med en kanelstång eller tre och låter sedan hänga ut tills den svalnar. Ju längre den hänger, desto mer infunderad blir den.

skaka horchata cocktail

Efter att jag hade låst ner bassmaken (mandelmjölk) och accentsmaken (enkel kanelsirap) gällde det att välja alkoholen. Tja, vi pratar om en mexikansk favorit här, det fanns verkligen inget val. Hej herr Tequila. Åh, och som bakgrundsspel, låt oss ta in lite mandellikör också.

Nu lagar vi mat med välsmakande, uppfriskande gudaelixir!

På Horchata Cocktail!

häll din horchata-cocktail

Horchata cocktail

Författare: Drinkbloggen

Typ av recept: Drycker

Förberedelsedags:

Tillagningstid:

Total tid:

Serverar: 1

 • 4 oz. mandelmjölk
 • ½ uns. mandellikör
 • ½ uns. kanel enkel sirap
 • 2 oz. anjeo tequila
 • Glastyp: Collins
 1. Tillsätt allt i din cocktailshaker med is.
 2. Gissa vad?
 3. Skaka.
 4. Fyll ditt glas med is.
 5. Sila din skakade horchata i ditt glas.
 6. Garnera med lite kanel.
 7. Beställ tacos.
 8. Eller en burrito.
 9. Verkligen, chile verde är vägen att gå.
 10. Åh, och drick din Horchata Cocktail.

3.5.3228

6 oktober 2017 | av MorganSource link

Rate this post

Leave a Reply