Varm kronärtskocksdipp är en av våra favoritaptitretare, särskilt under de kallare månaderna. Den här är så enkel att du kommer att bli frestad att göra den ofta, särskilt med tanke på att den kommer ihop på bara 20 minuter. Servera med skivor varmt, knaprigt bröd och gör dig redo att se hur det försvinner.

Anpassad från Emily Scott | Hav & kust | Hardie Grant, 2021

Jag omfamnar alltid vintern. Halvupplysta gråa dagar, en kyla i luften, rökiga kvällar, Bonfire Night, Hallowe’en, löftet om jul framför oss. Dags att sänka farten med middagar i en kruka, tröstmat, i lager av mina favoritstickade stickade plagg, smyga ner vid brasan. Att hitta tid för de enkla nöjena: läsa en bok, slutföra pusslet, skriva recept, baka en tårta, umgås med din favoritfamilj och mat.— Emily Scott

Det finns en hel massa anledningar till att våra recepttestare slukade denna enkla kronärtskocka. De älskar att det bara kräver 3 ingredienserkan vara gjort framåt tid och tar bara 20 minuter att slänga ihop.

Anteckningar om ingredienser

 • Konserverade kronärtskockshjärtan–Använd den bästa kvaliteten som du kan hitta och dränera väl. Om du bara kan hitta marinerade kronärtskockshjärtan, fungerar de fortfarande här. Om du har lite extra tid och lite färska kronärtskockor, prova att använda vitlöksbräserade italienska kronärtskockor istället för konserverade.
 • Majonnäs–Använd majonnäs av hög kvalitet här, som Duke’s eller Hellman’s, eller ännu bättre, gör din egen en minutsmajonnäs.
 • parmesanost– Det här är inte tiden för grejerna i den gröna flaskan eller de färdigstrimlade grejerna. Använd parmesan av god kvalitet och riv den själv.

Hur man gör detta recept

 1. Värm ugnen. Värm ugnen till 400°F (200°C). Ha en ugnsfast ugnsform redo.
 2. Blanda ingredienserna till dip. Häll kronärtskockshjärtan, majonnäs och parmesan i en matberedare och mixa tills de är slät.
 3. Baka kronärtskocksdippen. Sätt in dippen i ugnen och grädda tills den är gyllene och bubblar. Servera varm.

Vanliga frågor

Varför separerade min kronärtskocksdopp?

Eftersom basen av denna dip mestadels är majonnäs, se till att du inte försöker baka den snabbare genom att vrida på värmen eller tillaga den för låg i ugnen. Mayo kommer att separera om det blir för varmt. Använd inte heller riven parmesan. Färdigstrimlade ostar är belagda med majsstärkelse, och du kommer inte att få en jämn blandning.

Kan jag göra detta i förväg?

Du kan. Det kan göras upp till 24 timmar i förväg. Puré och blanda kronärtskockorna, majonnäs och parmesan och lägg i en ugnssäker serveringsskål. Täck med folie och förvara i kylen. När du är redo att servera, låt skålen komma till rumstemperatur, förvärm ugnen, ta bort folien och grädda.

Hur ska jag förvara överbliven dip?

Förvara din överblivna dipp i en försluten behållare i kylen i upp till 3 dagar.

Hjälpfulla tips

 • Om du föredrar en tjockare konsistens till din dipp, hacka dina kronärtskockshjärtan för hand och rör ner dem i dippen, eller pulsa bara dippen kort i matberedaren.
 • För att hålla denna dipp varm på en fest eller gryta, efter bakning, ös upp den i en mini Crock Pot och ta det med dig.
 • Dippen är lämplig för en glutenfri diet. Erbjud glutenfria vetetunnor eller päronskivor att ösa på.
 • För att få en mer gyllene färg på dippen, stek den i ett par minuter efter gräddningen.
 • Testaren Tricia M. säger – “Använd överbliven dip som smörgåspålägg.”

Fler bra dipprecept

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan rätt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

 1. Instruktioner för att göra framåt –Sätt ihop och bearbeta dippen. Lägg i ditt bakkärl, täck över och förvara i kylen i upp till 24 timmar innan servering. När du är redo att servera, avtäck och grädda tills den bubblar.
 2. Gör det tjockare –För en tjockare konsistens, hacka kronärtskockorna för hand och rör ner dem i dippen eller pulsa dippen bara kort i matberedaren.
 3. Diet-För att erbjuda dippen till glutenfria människor, servera den med glutenfria kex och päronskivor att ösa på.

Servering: 1 serveringKalorier: 176 kcalKolhydrater: 3 gProtein: 7 gFett: 15 gMättat fett: 4 gFleromättat fett: 6 gEnkelomättat fett: 4 gTransfett: 1 gKolesterol: 20 mgNatrium: 583 mgKalium: 23 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 153 IUKalcium: 186 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Emily Scott. Foto © 2021 Kim Lightbody. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Den här versionen av het kronärtskocksdipp är den absolut mest grundläggande jag någonsin stött på; det är nästan inte ens ett recept! Som sagt, det är helt läckert och beroendeframkallande, vilket bevisar poängen att ett recept egentligen inte behöver en miljon ingredienser om de är av hög kvalitet.

Det som gör denna extra bra är att puréa allt i matberedaren. Jag trodde att jag inte skulle gilla det på det här sättet eftersom jag alltid låter mina kronärtskockor vara lite tjockare för konsistensen, men genom att puréa allt i matberedaren blev det supersexigt och silkeslent och bubbligt. Jag använde Hellmans majonnäs och riktigt god Parmigiano-Reggiano.

Nästa gång skulle jag nog ändå lägga till en tesked citronsaft och/eller skal som jag alltid har gjort. Serverade den med rostad vitlökssurdegscrostini och 4 av oss polerade bort hela gratängformen på ca 20 minuter platt. Den var så bra att vi attackerade den innan jag kom ihåg att ta en bild!

Få aptitretare kan toppa denna klassiska kombination av kronärtskockor och ost. Serveras varm med nybakat surdegsbröd bjuder på smaskiga minnen av semestertraditioner, sena snacks när du studerar och svala höstdagar. Jag älskar att detta är ett så enkelt recept att göra, och att det också kan göras i förväg när det behövs.

Att förvara receptet i en liten crockpot-fat gör det enkelt att bara stoppa i varmare när du serverar för en grupp.

Denna varma kronärtskocksdipp är en fantastisk dipp för sista minuten-sällskap. Det går snabbt ihop och smakar fortfarande fantastiskt även efter att det har legat ute ett tag.

Det är också mångsidigt. Du kan lägga till kyckling eller spenat om du behövde rensa ur kylen. Det skulle också passa bra med lite örtiga pankobrödsmulor på toppen för lite extra konsistens. God parmesanost är nyckeln.

Jag kommer att ha ingredienserna till hands så att jag kan piska ihop en sats med ett ögonblicks varsel. Serveras med skivade päron och flera varianter av kex.

Det här är en hälsosammare version av den klassiska varma kronärtskocksdippen som jag känner och älskar: den är mindre krämig och mindre ostlik men ändå god. Min enda käbbla är att jag föredrar lite mer konsistens till min dipp och skulle hacka hellre än att bearbeta kronärtskockshjärtan, eller kanske hacka några och bearbeta resten.

Vi serverade den med en knaprig vetelimpa, som vi tyckte skulle komplettera den hälsosammare känslan väl, och detta var korrekt. Både knaprigheten, som gav konsistens, och wheatinessen, som lade till smak, var ett plus.

Den här varma kronärtskocksdippen fungerar verkligen som en trevlig förrätt med tunna kex, men med mindre majonnäs och ost kan den till och med användas som smörgåskrydda.

Jag tillsätter hälften av majonnäs och hälften (eller till och med en fjärdedel) mängden ost så att kronärtskockssmaken verkligen lyser. Andra tillsatser efter din smak: tillsätt ett stänk färsk citronsaft till blandningen före gräddning, tillsätt färska örter – timjan är särskilt gott, och jag tillsätter alltid nymalen peppar.

Bearbeta blandningen några sekunder för en tjock konsistens, eller längre för en slät konsistens. Detta är ett mycket flexibelt recept och du kan göra många förändringar med förtroende för att det kommer att bli gott.

Eftersom det här är ett så enkelt dopp, ta dig tid att gå all in på utrustningen. Författaren rekommenderade rosmarinfocacciabröd, och jag håller med om att dippens konsistens är mer lämpad för bröd än kex. Om du är benägen att använda vanligt bröd, kanske skiva det i crostini och knaprigt i ugnen för att skapa några texturvariationer. Sammanfattningsvis är denna dopp härlig, enkel och lätt att göra – perfekt för den hektiska semesterperioden!Source link

Rate this post

Leave a Reply