Varma honungskycklinganbud tar dig tillbaka till barndomen, men med en betydande uppgradering. En superknäckig beläggning, gräddad (inte friterad!) och sedan översållad med sofistikerad varm honung. En barndomsfavorit för vuxnas smak.

5 panko panerade kycklingmörer översållade med djupröd varm sås och chiliskivor, med en skål med mer kryddig honung och en honungsdoppare.

Anpassad från Elizabeth Van Lierde | Underhållande varje dag | Weldon Owen, 2021

Denna Nashville-inspirerade friterade tröstmat har precis fått en hälsosammare, ugnsbakad makeover. En av mina favorit saker att göra är att ta ett riktigt dekadent recept och ge det en hälsosammare snurr till vardagliga måltider.–Elizabeth Van Lierde


Varför våra testare älskade detta

Det finns en hel massa anledningar till att våra recepttestare slukade dessa krispiga kycklingmör. De älskade att detta recept tog en klassisk barndomsfavorit och klarade det hälsosammare och med en vuxen twist.

Robin Currie anslöt sig till sin kommentar, “Vi älskade dessa varma honungskycklinganbud. De var krispiga, krispiga och hade gott om smak; allt du vill ha i stekt kyckling, men bakat!”

Anteckningar om ingredienser

 • Honung–Använd mild smaksatt honung till detta recept. Undvik mycket stark honung, som bovete eller kastanj eftersom deras smak kommer att bli överväldigande.
 • Fresno chile–Dessa röda chili har en medelhög värmenivå och kan ersättas med jalapeno eller serranopeppar. Om du föredrar en mycket kryddigare het honung, ersätt en thailändsk chili eller en annan het chilipeppar.
 • Kycklingbröst–Om du kan få ett paket med kycklingmör, fortsätt och byt ut dem. De blir ännu mörare än att skiva benfritt kycklingbröst.

Hur man gör detta recept

 1. Gör den varma honungen. Kombinera honung och chili skivor i en kastrull och värm försiktigt i 30 till 40 minuter. Vispa i den rökta paprikan och håll varm.
 2. Värm ugnen till 400°F. Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper och ställ in ett oljat galler.
 3. Förbered kycklinganbuden. Skiva kycklingen i strimlor. Vispa ägg i en skål och kombinera panko, kryddor och olja i en separat skål.
 4. Koka kycklingstrimlorna. Doppa varje kyckling mört i ägget, täck sedan med pankoblandningen och ställ in på gallret. Grädda, vänd en gång, tills kycklingen är genomstekt till en innertemperatur på 165°F.
 5. Tjäna. Ringla de bakade kycklingfiléerna med varm honung och servera omedelbart.

Vanliga frågor om recept

Vad är skillnaden mellan kycklingbröst och anbud?

De kommer båda från (nästan) samma plats så vad är skillnaden? Först och främst, som framgår av detta fantastiska recept, kan du definitivt använda kycklingbröst för att göra kyckling “fingrar”. Men det finns en specifik del av kycklingen som är bara perfekt när det gäller den här typen av förberedelser.

Kallas mört, det finns en liten remsa av kött som fäster bröstet vid benet. Det är fortfarande bröstkött, tekniskt sett, men det är också mörare och, vissa säger, mer smakrikt.

Du kan köpa dem från din slaktare eller spara dem varje gång du skär upp en kyckling. Frys in dem tills du har tillräckligt för att göra en måltid. Var bara försiktig med timingen eftersom de sannolikt kommer att tillagas snabbare än remsor av bröstkött.

Vad ska jag servera med dessa?

För att verkligen glädja ditt inre barn rekommenderar vi starkt att du serverar dessa med bakade pommes frites. Vi älskar också dessa serverade med våra kryddiga grillgurka.

Kan jag göra dessa till nuggets?

Säker. Skär dina kycklingbröst i nugget-stora bitar och följ receptet. Tillagningstiden kommer sannolikt att bli lite kortare, så börja kontrollera om de är klara efter 20 minuter.

Hjälpfulla tips

 • Innan du bakar dina kycklingstrimlor, olja in bakgallret väl så att kycklingen inte fastnar på den.
 • Dessa kycklingstrimlor äts bäst direkt efter att de gjorts. Rester kan förvaras i en försluten behållare i kylen i upp till 3 dagar. För att värma upp dem, placera dem på ett galler i en kantad bakplåt och värm i en 400°F ugn tills de är genomvärmda och krispiga.
 • Om du serverar små barn eller de som är känsliga för värme, erbjuda en separat dippsås, som ranchdressing eller honungssenap.
 • Överbliven varm honung är fantastisk på kärnmjölksstekt kyckling eller ringlad över vit pizza.
 • Det här receptet är lämpligt för mejerifri dieter.

Fler fantastiska kycklingmörrecept

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Varma honungskycklinganbud

5 panko panerade kycklingmörer översållade med djupröd varm sås och chiliskivor, med en skål med mer kryddig honung och en honungsdoppare.

Dessa kycklingfingrar är fantastiska att göra när du letar efter något klassiskt och enkelt. De är krispiga på utsidan, saftiga på insidan och dunklade av med en varm honungsglasyr.

Prep 45 min

laga mat 30 min

Total 1 hr 15 min

 • Vispa ihop honung och Fresno chili i en liten kastrull på låg värme. Värm försiktigt i 30 till 40 minuter för att ingjuta smaker.

  För att spara tid, fortsätt med att förbereda kycklingen medan honungen puttrar. Den kommer att vara klar ungefär samtidigt som kycklingen är klar.

 • Efter att smakerna har infunderats, vispa i den rökta paprikan, håll honungen varm medan du förbereder kycklingen.
 • Skär kycklingbröst i långa, mjuka bitar, cirka 36 mm tjocka.
 • Värm ugnen till 400°F (204°F). Klä en stor plåt med bakplåtspapper, lägg ett ugnssäkert galler på den, spraya galler med non-stick spray.

  Se till att gallret är väl oljat så att skorpan inte fastnar och lossnar när du vänder på kycklingen.

 • Vispa ihop ägg i en grund skål. I en annan grund skål, kombinera panko, salt, peppar, vitlökspulver, cayennepeppar och olivolja. Blanda ihop tills smulorna är jämnt belagda med olivolja; detta hjälper kycklingen att bli krispig och gyllene.
 • Arbeta med en kycklingmör i taget, doppa den i ägg, muddra sedan i smulblandningen och tryck ner smulor i varje bit. Lägg muddrade kycklingbitar på ett galler, se till att det är 5 cm mellan varje kycklingbit. Upprepa med resterande kycklingmör.

 • Strö eventuell kvarvarande smulblandning på kycklingbitarna.

 • Grädda kycklingen i 15 minuter. Vänd och fortsätt koka tills kycklingen är krispig och genomstekt, 10 till 15 minuter till.

 • Ringla varm het honung över kycklingen innan servering.

 1. Förvaring och återuppvärmning –Dessa kycklingstrimlor äts bäst direkt efter att de gjorts. Rester kan förvaras i en försluten behållare i kylen i upp till 3 dagar. För att värma upp dem, placera dem på ett galler i en kantad bakplåt och värm i en 400°F ugn tills de är genomvärmda och krispiga.
 2. Alternativ dippsås –Om du serverar små barn eller de som är känsliga för värme, erbjuda en separat dippsås, som ranchdressing eller honungssenap.
 3. Överbliven varm honung–Överbliven varm honung är fantastisk på kärnmjölksstekt kyckling eller ringlad över vit pizza.
 4. Diet-Det här receptet är lämpligt för mejerifri dieter.

Servering: 1serveringKalorier: 462kcal (23 %)Kolhydrater: 36g (12%)Protein: 39g (78 %)Fett: 18g (28 %)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 1gKolesterol: 255mg (85 %)Natrium: 1226mg (53 %)Kalium: 567mg (16 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 20g (22 %)Vitamin A: 541IU (11 %)C-vitamin: 16mg (19 %)Kalcium: 77mg (8%)Järn: 3mg (17 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply