Detta huckleberry crisp är en enkel efterrätt gjord med en söt fyllning av huckleberry eller blåbär och en knaprig kryddad mandel- och havrepåfyllning.

En individuell huckleberry crisp i en vit skål toppad med vispad grädde och en sked på sidan.

Jag har aldrig varit särskilt bra på efterrätter. Jag har inte personligheten som en bra konditor, vilket inkluderar tålamod och precision. Alla som känner mig kan säga att det är dygder som jag helt enkelt inte har. Lyckligtvis gör min tidigare chefskock på The Mint, Jordan Boutry, allt, inklusive desserter och speciellt denna huckleberry crisp, väldigt bra.–Jay Bentley och Patrick Dillon

Vanliga frågor om Huckleberry Crisp

Vad är ett huckleberry?

Låt oss vara ärliga, ska vi? Många av oss vet inte ens vad en huckleberry är, än mindre hur en huckleberry crisp smakar. När det gäller det förra är det ett lite syrligt bär med en Barney-liknande nyans som liknar ett blåbär i smak och konsistens.

När det gäller denna knäcka huckleberry, är chansen stor att du inte kommer att hitta några huckleberries lokalt, eftersom huckleberries tenderar att finnas rikligt bara på sensommaren uppe i de norra kuststaterna. De är tillgängliga frysta online, förutsatt att du är villig att betala några ganska obscena priser.

Lyckligtvis är blåbär ett härligt och billigare substitut för huckleberries i denna huckleberry crisp, eh, blueberry crisp. När det gäller det där filmcitatet, “Jag är din huckleberry”, ja, vi låter dig bara googla det medan du väntar på att det knapriga ska komma ut ur ugnen.

Kan jag göra denna huckleberry crisp utan alkohol?

Portvinen ger en underbar smak till huckleberry- eller blåbärsfyllningen, men om du serverar till barn eller någon som väljer att undvika alkohol kan du helt enkelt utelämna den. Krispet blir fortfarande väldigt saftigt.

Hur ska jag förvara denna crisp?

Krispet kan förvaras, täckt med plastfolie, utan vispgrädde, i rumstemperatur i upp till 3 dagar.

Huckleberry Crisp

En individuell huckleberry crisp i en vit skål toppad med vispad grädde och en sked på sidan.

Denna huckleberry crisp är en enkel efterrätt gjord med en söt spritig huckleberry eller blåbärsfyllning och en knaprig kryddad mandel och havre topping.

Jay Bentley och Patrick Dillon

Prep 20 min

laga mat 40 min

Total 1 hr

Till huckleberry-fyllningen

Gör huckleberry crisp toppingen

  • Kombinera mandel, havre, mjöl, både sockerarter, kanel och muskotnöt i skålen på en stavmixer utrustad med en paddeltillbehör. Rör om för att införliva.

  • Tärna smöret och vispa långsamt i det. Blanda i 5 minuter på medelhastighet. Blandningen ska hålla ihop när den samlas i handen. Ställ i kyl medan du förbereder fyllningen.

  • Värm ugnen till 375°F (190°C). Klä en kantad bakplåt med aluminiumfolie.

Gör huckleberry crisp fyllningen

  • Kasta ihop huckleberries eller blåbär, smör, socker och port i en stor skål och dela sedan mellan 8 (eller fler) 6-ounce ramekins eller 1 stor ugnsform. Lägg ramekins eller ugnsform på den folieklädda bakplåten.

  • Smula den knapriga toppingen jämnt över fyllningen och grädda i 25 till 40 minuter, eller tills fyllningen bubblar över den knapriga toppingen.

Gör den vispade grädden

  • Kombinera grädden, sockret och fröna från vaniljstången i skålen på en stavmixer utrustad med visptillbehöret. Vispa på hög hastighet tills mjuka toppar bildas, ca 4 minuter.

  • Häll upp den varma huckleberry crispen på tallrikar eller, eftersom den tenderar att bli ganska rinnig, i rätter och servera med den vispade grädden (eller glassen, om du föredrar det).

Servering: 1delKalorier: 1059kcal (53 %)Kolhydrater: 137g (46 %)Protein: 10g (20 %)Fett: 56g (86 %)Mättat fett: 32g (200 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 16gTransfett: 1gKolesterol: 157mg (52 %)Natrium: 39mg (2 %)Kalium: 403mg (12%)Fiber: 9g (38 %)Socker: 88g (98 %)Vitamin A: 1879IU (38 %)C-vitamin: 22mg (27 %)Kalcium: 125mg (13 %)Järn: 3mg (17 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 31 juli 2013

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply