Hummingbird limpa kaka tar traditionella smaker och gör dem till en mer snackable limpa. Valnötter, morötter, ananas, kanel och ingefära är en smakkombination gjord i himlen. Toppa en varm skiva med smör och du har en perfekt eftermiddagsdistraktion.

Anpassad från Sophie Hansen | I gott sällskap | Murdoch Books, 2021

Den här kakan är så enkel att göra, håller bra i några dagar (tätt inslagen i folie) och är ljuvlig toppad med en färskostglasyr och strö över några av de smulade kanderade valnötterna. Jag älskar den också rostad i smörgåspress och bred med lite smör.–Sophie Hansen

VAD ÄR EN HUMMINGBIRD cake?

Det ryktas att den är tillräckligt söt för att locka kolibrier, den här kakan har funnits ganska länge. Blev känd i USA på grund av en 1978 Southern Living Magazine artikel, det hade redan varit något av en sensation ett tag innan dess. Recept har spårats till en reklamtidning från 1960 från Air Jamaica, som använde en kolibri som sin logotyp. I Karibien är den också känd som doktorfågelkaka, ett smeknamn för den rödnäbbade streamertailen, en inhemsk medlem av kolibrifamiljen och öns nationalfågel.

Hummingbird cake är traditionellt gjord av bananer, som växer rikligt på Jamaica. Den här versionen av den populära kakan byter ut rivna morötter mot bananerna, vilket gör den fylliga kakan lättare och gör den något mindre söt än traditionell kolibrikaka.

KAN KOLILIPPKAKA GÖRAS I FÖRE TID?

Det kan det säkert vara. Och faktiskt, vissa människor föredrar smakerna av brödkakan nästa dag. Slå in den tätt i folie så håller den i några dagar. Den kan till och med frysas om du känner för att stuva undan lite till senare. Slå in i plastfolie och sedan igen i folie. Den håller i upp till 3 månader i frysen. Tina på disken och stoppa sedan in.

  • Värm ugnen till 350°F (180°C). Smör eller olja en 12 x 4 1/2 tum (30 x 12 cm) brödform. Klä formen med bakplåtspapper.
  • I en medelstor skålkombinera mjöl, bakpulver, kryddor och farinsocker och vispa för att ta bort eventuella klumpar.
  • I en vätskemätkopp, vispa ihop olja, ägg och vanilj och vänd sedan ner de våta ingredienserna i de torra ingredienserna. Tillsätt morot, valnötter och ananas och vänd ihop tills det blandas.
  • Häll smeten i pannan och jämna till toppen. Grädda tills kakan precis drar sig bort från sidorna av formen och en kakprovare insatt i mitten kommer ut rent, 45 till 50 minuter.
  • Låt kakan svalna i formen i ca 5 minuter och överför den sedan till ett galler för att avsluta kylningen.

Servering: 1 serveringKalorier: 436 kcalKolhydrater: 46 gProtein: 8 gFett: 26 gMättat fett: 15 gFleromättat fett: 6 gEnkelomättat fett: 4 gTransfett: 1 gKolesterol: 74 mgNatrium: 49 mgKalium: 310 mgFiber: 4 gSocker: 26 gVitamin A: 3330 IUC-vitamin: 3 mgKalcium: 104 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Sophie Hansen. Foto © 2021 Sophie Hansen. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Åh, det här var helt fantastiskt! Jag har ätit kolibrikaka förut och den kan ibland vara för tung. Denna kolibrilimpakaka var lättare än väntat men det var bra. Perfekt kryddad, inte för söt och läcker lätt rostad nästa dag – jag kommer att göra det här igen.

Jag drogs till receptet på hummingbird loaf cake eftersom det krävde fullkornsmjöl. Jag gillar den korniga konsistensen som hela vete ger bröd och pasta.

När jag bakade luktade mitt hem höst. Denna limpa är proppfull med varma kryddor. Om jag kunde göra en förändring, skulle jag lägga till bitar av färsk eller kristalliserad ingefära. Ingefäran tog ett baksäte till kanel och muskotnöt. Jag tror att att bita i kristalliserad ingefära skulle ha gett en fin smak till limpan.

Jag provade brödet varmt ur ugnen. Jag smorde inte den eller färskost den eftersom jag ville smaka den på egen hand. När jag gör den igen kommer jag definitivt att servera den med en sötad färskost bredvid. Det var väldigt gott, inte överdrivet sött och jag kan se mig själv servera det på hösten med en god kopp te.

Denna kolibrilimpakaka är en underbart fuktig tårta med en mängd olika smaker och texturer. Nötternas krispighet, och fukten från ananasen och den rivna moroten förenas vackert. Kanel, ingefära och muskotnöt kompletterar de olika texturerna. Jag gjorde tårtan och serverade den samma kväll. Den överblivna kakan höll sig bra i kylen i fyra dagar.

Jag frostade tårtan med denna underbara hemgjorda cream cheese frosting. Frostingen innehåller inte bara färskost utan även mascarpone och vispgrädde. Resultatet blev en inte alltför söt, läcker tårta som jag kommer att göra om och om igen.

Ursprungligen publicerad 2 september 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply