Jag vet att du förmodligen tänker att du inte behöver ett recept för en BLT… ingredienserna står i smörgåsens namn, eller hur? Jag har några knep för att ta din genomsnittliga BLT och göra den till den BÄSTA BLT någonsin!

Ok, så när jag växte upp var mina föräldrar trädgårdsmänniskor, och utöver skräcken över att behöva rensa trädgården hela tiden som barn, åt de också råa tomater med lite salt som om det vore ett äpple. Skräcken!

Och nu är vi här, än en gång har fienden som kallas “tiden” lärt mig att “ja, se, jag vet att jag inte är någonting” (Alma 26:12) för visst, det finns inget mer otroligt än en trädgårdstomat. Mataffären kan lika gärna byta namn på deras tomater eftersom de inte är samma sak. Min mamma skulle praktiskt taget saliva när jag nämnde en BLT och nu torkar jag helt rent på mitt tangentbord när jag gör detsamma.

ett foto av en perfekt BLT-smörgås med gyllene rostat bröd, skivor av knaperstekt bacon, tomatskivor och sallad med majonnäs något som sipprar ut på sidorna.

Tips för BÄSTA BLT

Vi vet att det inte finns massor av ingredienser i en BLT-smörgås så ingredienserna måste göras rätt! Här är våra tips för BLT-framgång:

Bröd

Vi föredrar ett bra surdegsbröd av hög kvalitet, skivat ganska tunt – cirka 1/2 tum tjockt. Om du inte är en surdegsfantast, gör då ett gott rejäl vitt bröd eller franskbröd.

PROFFSTIPS: Ge upp brödrosten och grilla varje brödskiva i smör (ej baconfett!) på en gjutjärnspanna bara på ena sidan. På så sätt förblir insidan mör. Rosta inte brödet för mycket! Du letar efter en snygg ljus gyllenbrun.

ett foto av en halv blt-macka som är gyllene och rostad ovanpå med lite majs som sipprar ut och ett lager krispigt bacon, klarröda tomater och grönsallat.

Mayo

Mayo … det kan vara ett så splittrande ämne! ha! Antingen älskar du det eller hatar det, och om du älskar det så har du ditt favoritmärke. Om du hatar det, är du förmodligen inte ett BLT-fan, eftersom BLT är det måste ha majonnäs. Det är bara inte rätt utan det!

Om du älskar det, så för detta recept spelar det ingen roll vilket märke som är din favorit, se bara till att det är en majonnäs av hög kvalitet. Duke’s är mitt favoritmärke, men Hellman’s eller Miracle Whip är också bra.

Du kommer att göra ett slags aioli ut ur mayo. Blanda i vitlöken (ett MÅSTE) och en liten skvätt citronsaft (om så önskas även om det är valfritt) och blanda ihop allt. Bred på insidan av BÅDA brödskivorna.

ett foto på en blt-smörgås som har skurits på mitten och staplats ovanpå varandra så att du kan se insidan av smörgåsarna som är fulla av bacon, sallad och tomater och ett tjockt lager majonnäs.

Tomat

Om du kan få tag på några färska trädgårdstomater (gärna biff) eller några från en gårdsställning, gör det definitivt! Om det inte är tomatsäsong, gå med biffar från mataffären.

PROFFSTIPS: Skiva tomaterna i fina tjocka skivor, och krydda dem väl med salt och peppar.

Sallad

Du vill ha flera salladsblad i lager i din smörgås så att du får den där fina fräscha crunchen! Isbergssallat eller gröna blad är våra föredragna typer.

Bacon

Folk tänker ofta, ju tjockare baconskiva desto bättre, och normalt sett skulle jag inte hålla med! Men för BLT:er har jag faktiskt funnit det tunna eller medelstora skivor är bäst så att du inte drar ut allt bacon när du försöker få en tugga.

Du vill ha den riktigt skarp och skör för den bästa konsistenskombinationen och lätt att äta. Gå till vårt inlägg om hur man lagar bacon för instruktioner om hur man lagar perfekt bacon.

ett foto av en BLT-macka som har skurits på mitten och staplats ovanpå varandra kan du se lagren av bacon, sallad och tomater inuti och ett tunt lager av majonnäs sipprar ut från sidorna.

Hur man gör en BLT-video

Sätt att utöka BLT:er

Ok, du behöver inte lägga till något till dessa smörgåsar eftersom de är himmelrike, men om du vill experimentera, här är några idéer att lägga till dem:

 • Stekt ägg
 • Avokado
 • Rostad röd paprika
 • Kålsallad
 • Hummus

Vad man ska äta med en BLT

Du kan helt och hållet göra en måltid av dessa upprörande BLTs genom att lägga till en enkel sida eller två. Vi älskar att äta dem med lite grillad majskolvar och en sommarfruktsallad eller en tomatgurksallad med lite pommes frites. Om du är sugen på en BLT på hösten eller vintern, passar de så bra till soppor och chili!

ett foto av en BLT-smörgås som har skurits på mitten och staplats ovanpå varandra kan du se lagren av bacon, sallad och tomater inuti.

Kan du göra BLT i förväg?

Ja, de gör en fantastisk smörgås att packa till skollunchen eller att ta med till jobbet. Se till att du packar tomaterna separat eftersom de kommer att göra ditt bröd helt fuktigt. Jag gillar att lägga dem i en liten behållare och lägga till dem precis innan du äter smörgåsen.

Hur länge håller BLTs?

När BTL:er väl har satts ihop håller de inte länge. Tomaterna kan snabbt göra brödet och baconet blött, så det är godast om de äts färska.

ett foto av en rostad gyllene blt-smörgås som är fylld med knaperstekt bacon, tjocka skivor av klarröd tomat och lager av grön sallad.

Det perfekta BÄSTA BLT ska vara saftigt men aldrig blöt, krispigt men också mört och smörigt rostat gyllene. Det här är det receptet! BLT är bra för en snabb middag eller för en utsökt lunch. Följ alla våra tips och du kommer aldrig att göra BTL på ett annat sätt igen!

Fler smörgåsrecept du kommer att älska:

ett foto av en perfekt BLT-smörgås med gyllene rostat bröd, skivor av knaperstekt bacon, tomatskivor och sallad med majonnäs som sipprar något ut på sidorna.

Förberedelsedags: 10 minuter

Total tid: 10 minuter

Serveringar: 5

 • 10 Skivor Surdegsbröd
 • 2 Matskedar Smör
 • 1 lb Tjock eller tunt skivad bacon kokt, (föredrar tunt och använd flera för mig eftersom det är lättare att äta)
 • 1 Kopp Dukes Mayo om möjligt
 • 2 Kryddnejlika Vitlök
 • Nypa Salt
 • 2-3 Färska tomater biff är bäst
 • 1 Huvud Isberg eller grönbladssallad
 • Salt och peppar att smaka
 • Hetta upp en gjutjärnspanna på medelvärme och smält smöret i pannan.

 • Lägg varje brödbit med framsidan nedåt på stekpannan och koka vidare en sida tills de är gyllene och rostade. Upprepa med alla brödbitar. Avsätta.

 • I en liten skål, kombinera majonnäs och vitlök och vispa ihop.

 • Skiva dina tomater ganska tjocka och smaka av med salt och peppar.

 • Förbered din sallad.

 • Sätt ihop dina smörgåsar precis innan servering genom att fördela majonnäsblandningen på den orostade sidan av alla brödbitar.

 • Toppa en bit mayo’d-bröd med flera salladsbitar, skivor av kryddade tomater och så mycket bacon du vill. Lägg sedan ytterligare en bit mayo’d-bröd ovanpå (mayo-sidan ned såklart!) Upprepa med resten av ditt bröd och ingredienser.

 • Servera och njut!

Näringsinnehåll

Hur man gör den BÄSTA BLT

Mängd per portion (1 smörgås)

Kalorier 739
Kalorier från Fat 666

% Dagligt värde*

Fett 74g114 %

Mättat fett 20g125 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 26g

Enkelomättat fett 25g

Kolesterol 91mg30 %

Natrium 933mg41 %

Kalium 313mg9 %

Kolhydrater 5g2 %

Fiber 1g4 %

Socker 2g2 %

Protein 13g26 %

Vitamin A 627IU13 %

C-vitamin 8 mg10 %

Kalcium 17 mg2 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.

Source link

Rate this post

Leave a Reply