Mina bästa tips för att göra mimosor! Vad är bättre att servera till brunchen än ett fantastiskt mimosa-recept gjort med torrt mousserande vin och apelsinjuice? Hoppa till Mimosa-receptet

Hur man gör det bästa Mimosa receptet

Hur man gör den bästa Mimosa hemma

Mimosas är en läcker kombination av mousserande vin och apelsinjuice. De är enkla, roliga och perfekta att servera till sällskap. Läs vidare för att se våra tips för att göra dem bäst, inklusive rätt förhållande och bästa vin att köpa.

Lätt Mimosa

Ingredienserna

Eftersom det bara krävs ett fåtal ingredienser för att göra mimosacocktails gillar jag att se till att de håller hög kvalitet. För att göra mimosas behöver du:

  • Mousserande vin
  • Apelsinjuice
  • Tillval som vodka, Grand Marnier, Chambord och till och med whisky

Hur man väljer mousserande vin för Mimosas

Jag gillar att använda ett torrt mousserande vin, inte sött. Använd det vin som du gillar smaken av. Du behöver dock inte bryta banken. Vi spenderar $12 till $15 på det mousserande vinet vi lägger till våra mimosor.

Det bästa är att leta efter “Cava”, som kommer från Spanien eller ett amerikanskt mousserande vin som kostar cirka 15 USD.

En torr Prosecco är också ett bra alternativ. Om du inte har hittat något du absolut älskar, gå inte lägre än $10 eftersom det kan leda till huvudvärk.

För bästa Mimosa, använd färskpressad apelsinjuice

Om du kan svänga den, använd färskpressad apelsinjuice. Det verkar överdrivet, men när du tänker på att hälften av drycken är juice, vill du ha det bästa.

Färskpressad apelsinjuice smakar fräschare, lättare, lite syrlig och mer delikat än något du kan hitta i butiken. Med det sagt, när vi är i en nypa, kommer vi att använda “Simply” märket av apelsinjuice.

Det perfekta förhållandet

Ett klassiskt mimosa recept kräver lika delar mousserande vin till apelsinjuice. Även om vi tycker att detta förhållande smakar bäst, om vi serverar en folkmassa till brunch, håller vi tillbaka vinet lite. Du kan öka vinet också. Kom bara ihåg att dessa kommer att ge mer kraft.

När du gör en mimosa, tillsätt alltid det mousserande vinet först och toppa sedan med apelsinjuice.

På så sätt blandas cocktailen av sig själv och kommer inte att göra en klibbig röra på toppen av glaset. Du behöver inte röra om eftersom det gör att vinet blir platt.

Att göra dem för en folkmassa

Sedan de delade med oss ​​av hur vi gör mimosor har många av våra läsare frågat hur man gör mimosor för en folkmassa. Du kan göra mimosor i en kanna.

Förbland mimosor i en kanna precis innan dina gäster kommer. Gör inte detta för långt i förväg, eftersom du kommer att förlora lite kolsyra.

Oavsett om du förblandar eller gör mimosorna en efter en, se till att vinet och apelsinjuicen är väl kylda. Behåll vinet, apelsinjuicen, och om du lagt dem i en kanna, kanna i kylen tills dina gäster kommer.

Mimosa variationer

Kombinationen av apelsinjuice och mousserande vin är fantastisk, men visste du att det finns många varianter för mimosas? Här är några av mina favoriter:

  • Tillsätt en skvätt tranbärs-, ananas- eller granatäpplejuice.
  • Byt ut en del av apelsinjuicen mot blodapelsin eller grapefruktjuice.
  • Lägg en matsked persika- eller jordgubbspuré i botten av varje champagneflöjt.
  • Lägg till hackad färsk frukt som jordgubbar, blåbär och apelsinskivor.
  • Tillsätt en matsked likör som Grand Marnier eller Chambord (för en franskinspirerad mimosa).

Alkoholfria (jungfruliga) mimosor

För en mimosa mocktail, ersätt det mousserande vinet med en mousserande läsk eller smaksatt mousserande vatten. Alkoholfri mousserande druvjuice är ett populärt alternativ. Jag älskar också smaksatt kolsyrat vatten.

Det finns så många smaker när det kommer till kolsyrat vatten. Lime eller citron skulle vara härligt eller för en tropisk känsla, prova kokossmakat vatten med en skvätt ananasjuice.

Fler enkla cocktailrecept

Hur man gör vår röda favoritsangria – Du kommer att älska denna klassiska sangria gjord med torrt rött vin, säsongens frukter och konjak (valfritt).

St. Germain och Champagne — Ännu en enkel cocktail med mousserande vin som tar slut.

Lemon Drop Martinis — Vi gör citrondroppar från grunden. Se vår video för att se hur.

Champagne Cosmopolitan Cocktails — dessa kombinerar den klassiska comsococktailen och mousserande vin.

Hur man gör en perfekt Kir Royale Cocktail med champagne och Crème de Cassis.

Recept uppdaterat, ursprungligen publicerat i december 2012. Sedan vi publicerade detta 2012 har vi justerat receptet för att vara tydligare och lagt till en snabb receptvideo. – Adam och Joanne

Hur man gör den bästa mimosan

Mimosas är perfekta för brunch, födelsedagar, helgdagar och bröllop. För den bästa mimosan, använd ett torrt mousserande vin, inte sött. Vi brukar spendera $12 till $15 på det mousserande vinet vi lägger till våra mimosor. Det bästa är att leta efter “Cava”, som kommer från Spanien, eller ett amerikanskt mousserande vin som kostar cirka 15 USD. En torr Prosecco är också ett bra alternativ.

Gör 8 portioner

Se hur vi gör receptet

Du kommer behöva

1 (750 ml) flaska kylt torrt mousserande vin

3 koppar (750 ml) kyld apelsinjuice (färskpressad är bäst)

1/2 kopp (120 ml) Grand Marnier, valfritt

Adam och Joannes tips

  • För att göra 1 mimosacocktail: I en champagneflöjt, kombinera 1/3 kopp kylt mousserande vin, 1/3 kopp kyld apelsinjuice och 1 matsked Grand Marnier eller triple sek.
  • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Kalorier 156 / Protein 1 g / Kolhydrat 15 g / Kostfiber 0 g / Totalt socker 9 g / Totalt fett 0 g / Mättat fett 0 g / Kolesterol 0 g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply