Denna enkla hemgjorda tartarsås är bättre än allt du kan köpa i butiken. Den är extra krämig och perfekt att servera bredvid dina favoriträtter med skaldjur. Hoppa till receptet för enkla hemlagad tartarsås

Gör den bästa hemlagade tartarsåsen
Denna bättre än köpta tartarsås är otroligt enkel att göra. Du har förmodligen redan de flesta ingredienserna du behöver för att göra den i ditt kök. Vi älskar den här såsen som serveras bredvid hemgjorda fiskpinnar och våra favoritkrabbakakor.
Mer: Se vårt recept på krämig honungssenapssås! Det är perfekt med fiskpinnar eller kycklingnuggets.

Tartarsås Ingredienser
Det fullständiga receptet finns nedan, men här är en snabb översikt över varje ingrediens. Här är vad du behöver för att göra tartarsås från grunden:
Majonnäs ger en krämig bas. Du kan använda butiksköpt majonnäs eller för den bästa tartarsåsen, prova att göra din egen majonnäs.
Ättiksgurka tillsätt crunch och smaksätt såsen. Vi använder dillgurka och njuter särskilt av den kylda Claussen-gurka till detta. För en sötare stil, prova bröd och smör eller söt pickles istället.
Färsk citronsaft är avgörande för den bästa tartarsåsen. Det tunnar ut såsen, vilket gör den till den perfekta konsistensen för doppning, och ger en fräsch, saftig smak.
Kapris är en valfri ingrediens eftersom vi inte alltid har dem i kylen, men de ger ännu mer smak och gör underverk när de blandas med citron och örter.
Färsk eller torkad dill är ett måste för oss. Om du inte har dill är persilja ett bra alternativ.
Worcestershire sås är en ovanlig ingrediens, men den för samman såsen. Vi lägger bara till ett streck. Vi tillsätter Worcestershiresås till dressingar och såser ganska mycket. Vi använder den för att göra denna hemgjorda ranch.
Dijon senap är en annan valfri ingrediens, men om du har den till hands rekommenderar vi den starkt.

Bara några sekunders omrörning förvandlar såsen till en krämig och läcker blandning.
För den bästa tartarsåsen, kyl den i minst 30 minuter. Det blir bättre och bättre övertid.
FAQ: Kan jag göra såsen lättare i kalorier? För en lättare sås med färre kalorier kan du byta ut majonnäsen mot lätt majonnäs eller vanlig yoghurt.
Hur länge håller hemmagjord tartarsås
Här är de goda nyheterna, denna enkla hemgjorda tartarsås håller sig i ungefär en vecka när den förvaras i kylen.
Vi älskar att göra en dubbel sats så att vi kan njuta av det hela veckan.
Vad ska man servera med tartarsås
Hoppa över köpt sås och servera den bredvid dessa enkla hemgjorda fiskpinnar, lättbakad popcornkyckling, dessa perfekt rostade räkor eller ugnsbakad lax.
Tartarsås är ett måste när du gör våra krabbkakor i Maryland-stil.
Jag älskar att servera tartarsås till rostade grönsaker. Jag älskar särskilt att dunka bakade sötpotatisfrites eller dessa ugnsbakade klyftor i såsen. Rostad blomkål är också gott.
Hur man gör den bästa tartarsåsen
Denna enkla hemlagade tartarsås är extra krämig och perfekt när den serveras bredvid räkor, fiskpinnar, krabbakakor och till och med rostade grönsaker.
Gör ca 3/4 kopp
Se hur vi gör receptet
Du kommer behöva
1/2 kopp majonnäs, prova hemgjord majonnäs
1 liten dillgurka, hackad mycket liten (3 matskedar)
1 msk färsk citronsaft, plus mer efter smak
1 msk kapris, hackad, valfritt
1 msk hackad färsk dill eller 1 tsk torkad dill
1/2 till 1 tsk Worcestershiresås
1/2 tsk dijonsenap, valfritt
Salt och nymalen svartpeppar
Vägbeskrivning
Kombinera majonnäs, pickles, citronsaft, kapris, dill, worcestershiresås och senap i en liten skål och rör om tills det är väl blandat och krämigt.
Krydda med en nypa salt och peppar. Smaka av och justera sedan med ytterligare citronsaft, salt och peppar. För bästa smak, täck över och förvara i kylen i minst 30 minuter.
Förvara, tätt övertäckt, i kylen i en vecka.
Adam och Joannes tips
Näring per portion: Serveringsstorlek 1 matsked / Kalorier 64 / Totalt fett 6,9 g / Mättat fett 1,1 g / Kolesterol 3,9 mg / Natrium 103,8mg / Kolhydrat 0,3 g / Kostfiber 0,1 g / Totalt socker 0,1 g / Protein 0,1 g