Att göra en charkuteribräda är lättare än du tror. Vi delar med oss ​​av våra bästa charkbrädeidéer med smaskiga smakkombinationer och tips för hur man arrangerar en kött- och ostbräda.

Chark ostbräda med serveringsredskap

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Det finns några aptitretare som Räkcocktail och Bruschetta som alla älskar, och denna charkuteri kommer att imponera på alla.

Handledning för charkuterier:

Denna hemgjorda Charkuteristyrelsen är den perfekta förrätten och ofta är det allt du behöver på menyn för speciella tillfällen. Titta på video tutorial och se hur lätt det är.

Om du gillade den här videon om hur man gör en charkuteri, tack prenumerera på vår Youtube-kanal (PS Klicka på KLOCKA-ikonen så att du kan vara den första att veta när vi lägger upp en ny video).

Vad är chark?

Charkuterier är en uppvisning av charkuterier. Det har blivit populärt på senare tid och inkluderar nu kött, ostar och tillbehör som passar bra med kött och ostar som frukt, oliver, nötter, pålägg, etc). När folk tänker på charkbrädor syftar de i huvudsak på en ostbräda.

Visar vad som är charkuterier med uppläggning av charkuterier och tillbehör

Verktyg för att göra en ostbräda:

Du behöver ingen snygg utrustning för att göra ett vackert uppslag. Du kan till och med servera dem direkt från en ren köksbänk. Här är några verktyg som gör visning och servering enklare.

 • En serveringsbräda – en kantad bräda (den stora brädan fick vi från Frontgate) hjälper till att innehålla allt utom alla skärbrädakantad bakplåt eller serveringsfat fungerar.
 • Serveringsredskap – du kan använda specialitet ostserveringsknivar och gafflar eller använd vanliga salladsgafflar och smörknivar för att servera.
 • Ramekins – eller andra smårätter fungerar bra för stökiga eller fuktiga föremål som sylt, honung, oliver, pickles, etc.

Vad man ska sätta på en charkbräda:

För att göra den bästa ostbrädan, fokusera på 3 saker: variation, smak, konsistens. Variation gör en fantastisk bräda – lägg till saker som är söta, salta, krispiga, feta, salta, kolhydratrika, inlagda och saltlagda. Se hela listan över varor och kvantiteter som vi använde i det utskriftsvänliga receptet nedan.

Ost, frukt, nötter och kryddor arrangerade på en charkuteribräda

Den bästa osten för en charkuteribräda

Vi rekommenderar starkt en kombination av ostar som sträcker sig från krämig bredbar ost till hårdostar. Det här är våra favoriter.

 • Bredbar ost– “Triple Cream Cheese” är superkrämig. Några bra alternativ inkluderar Sankt Andre (Trader Joes) eller De Bourgogne (Costco). Dessa är perfekta för att sprida på rostat bröd och kex. Billigare alternativs inkluderar tillverkning färskost med örtsmakeller så kan du till och med göra en Ost boll.
 • Mjukost – Min favorit för en cheeseboard är Brie. Den är mild i smaken, krämig och underbar serverad med honung, valnötter eller pekannötter och vattenkex. Smaksatt getoste som blåbärs- eller tranbärsgetost är bra för semestern. Ett annat billigt alternativ skulle vara marinerade mozzarellabollar.
 • Hårda ostar – En av de mest populära valen för en cheeseboard är Manchego eftersom det passar riktigt bra med frukt, kex och charkuterier. Den är mild, nötig och behaglig. Ett billigare och mycket välsmakande alternativ är en Vermont vit cheddar som jag älskar att tärna för extra textur på min tavla.
4 sorters ostar som passar bäst till en ostbräda

Värdtips: Märk ostarna på din ostbräda för att göra det enkelt för gästerna att välja ut dem de gillar. Du kan göra din egen eller köpa en billiga etiketter uppkopplad.

Hur man bygger en charkbräda

För att göra en charkbräda, arrangera saker så att de är lätta att ta tag i – lufta ut ostskivorna, skär vindruvor i små segment.

 1. Ostar. Ordna dem runt tavlan. Skiva hårdostar i förväg och skär några klyftor i brien.
 2. Kött. Vik dem i en mängd olika mönster. Se videon för att se hur man viker kött till en ostbräda.
 3. Inlagda föremål. Lägg till föremål som kräver en maträtt så att du kan mäta ditt utrymme.
 4. Kryddor och pålägg. Placera kryddor nära ostar som passar bra. (dvs honung bredvid brie). Förvara kryddor i burkar och ramekins.
 5. Färsk frukt. Skär druvor i små portioner och skiva äpplen i förväg, skölj och torka av bären. Ordna frukt med ostar de passar bra med (se anteckningar nedan).
 6. Nötter och tillbehör. Lägg pekannötter eller valnötter och pistagenötter bredvid brie eller mjukostar. Lägg även till chokladrutor.
 7. Ordna kex och rosta i resterande utrymmen eller servera dem i ett separat fat.
hur man bygger en charkbräda med ostar, kött, kryddor, inlagda ingredienser, frukt och nötter

Designtips: Arbeta med udda tal för att göra det mer visuellt tilltalande. Till en mindre bräda kommer jag att använda 3 sorters ostar och till en stor bräda använder jag 5.

Vanliga frågor:

Hur uttalas charkuteri?

Charkuterier uttalas “shar-koo-ter-ee”

Hur mycket kostar det att göra en ostskiva?

Kostnaden kan variera mycket beroende (från $75 till $300) på vilka typer av kött, ostar och frukt du köper. Ostbrädet som fotograferas här kostar cirka 130 dollar.

Kan jag göra en billigare ostbräda?

Du kan göra en billigare ostbräda med billigare säsongsfrukt och de billiga ostalternativen som nämns ovan. Flerförpackningarna med charkuterier kan också vara billigare. Vi får våra charkförpackningar på Costco.

Vad kan jag använda istället för en cheeseboard?

En kantad bakplåt, stor skärbräda eller stor serveringsfat eller bricka skulle fungera bra.

Hur viker man kött till charkuterier?

Vi viker salami och coppa i halvor eller trianglar. När du viker dem, arrangera dem i din hand som du skulle göra med en kortlek och lägg sedan ner dem i grupper. Ordna prosciutto direkt på tavlan i band.

Hur man viker kött för charkuterier med 3 sorters kött vikta

Hur man kombinerar frukt med ost:

Lägg frukt bredvid osten som den passar bra med. Nyckeln till den bästa frukten är att köpa det som är i säsong.

 • Äpplen – passar bra med de flesta ostar, särskilt cheddar, mozzarella, brie, trippel färskost (Saint Andre eller De Bourgogne) och manchego.
 • Vindruvor – passa ihop med mozzarella och hårdostar. Undvik att placera dem med krämiga eller mjuka ostar.
 • Jordgubbar och blåbär – kombinera väl med krämiga, mjuka ostar som getost.
Äpple skivat för charkuterier med druvsegment runt om

Förberedelse:

Ostbrickan kan monteras tidigare på dagen, täckas och kylas. Rekommendationen är att servera ost och charkuterier i rumstemperatur. Ta ut ostbrickan ur kylen minst 30 minuter före servering.

Fler aptitretare:

Om du älskar denna charkuteribräda, då vill du inte missa dessa publikvänliga firande värdiga aptitretare.

Charkuteribräde recept

Förberedelsedags: 1 timme

Total tid: 1 timme

Charkbräda på serveringsfat

Hur man bygger en imponerande charkuteribräda med en mängd olika kött, ostar, frukter, nötter, kryddor och godsaker. Använd listan nedan som en inköpslista, men för bästa smak, köp frukt som är under säsong.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$100-$150 (varierar beroende på säsong och föremål)

Nyckelord:

charkbräda, ostbräda

Kök:

franska

Kurs:

Aptitretare

Serveringar: 12 människor som förrätt

Ostar:

 • 8
  uns
  brieost
 • 6
  uns
  manchego ost, skär i tunna skivor
 • 8
  uns
  trippel färskost (Bourgogne), (säljs på Costo som en 16 oz)
 • 12
  uns
  färska mozzarellabollar, (marinerad)
 • 8
  uns
  Vermont vit cheddar, tärnad

Kött:

 • 8
  uns
  salami
 • 2
  uns
  skinka
 • 2
  uns
  torkad kopp

Inlagda föremål:

 • 1/3
  kopp
  gröna oliver, urkärnade
 • 1/3
  kopp
  kalamata oliver, urkärnade
 • 1
  kopp
  baby dill pickles, (eller Gerkins)

Frukt:

 • 2
  koppar
  druvor, skär i sektioner
 • 2
  koppar
  jordgubbar eller fikon
 • 1
  kopp
  blåbär
 • 1
  äpple eller päron

Pålägg och kryddor:

 • 1/4
  kopp
  honung
 • 1/4
  kopp
  fruktspridning, (vi älskar fikon och jordgubbar)

Ackompanjemang:

 • 1
  kopp
  pekannötter, valnötter eller pistacier, (eller en mängd olika nötter)
 • 3
  uns
  mörk chokladkaka, delas i lagom stora bitar

Kex eller rostat bröd:

 • 4
  uns
  vatten kex
 • 4
  uns
  hantverkare kex
 • 1
  baguette, skivad i rostat bröd (penslad med olivolja och gräddad vid 400˚F i 6-8 minuter)
 1. Ostar. Ordna dem runt tavlan. Jag förskivar hårdostar så att de serveras lättare och skär några klyftor ur brien för att uppmuntra gästerna att gräva i sig.

 2. Kött. Vik dem i en mängd olika mönster. Se videon för att se hur man viker kött till en charkbräda.

 3. Inlagda föremål. Allt som kräver en maträtt som pickles och oliver går ner härnäst så att du kan mäta ditt utrymme.

 4. Kryddor och pålägg. Lägg kryddor bredvid ostar de passar bra med (dvs honung bredvid brie). Förvara kryddor i separata burkar och ramekins för att hålla brädan ren.

 5. Färsk frukt. Förskurna vindruvor och skiva äpplen i förväg, skölj och torka av bären. Ordna frukt bredvid ostar de passar bra med.

 6. Nötter och tillbehör. Jag lägger gärna pekannötter eller valnötter och pistagenötter bredvid brie eller mjukostar. Jag gillar även att lägga till choklad som är jättegott med ost.

 7. Ordna kex och rosta i resterande utrymmen eller placera dem på en separat grund skål för servering.Source link

Rate this post

Leave a Reply