Lära sig hur man gör en omelett med detta enkla recept. Det finns inget som en perfekt gjord omelett för att börja dagen!

Fluffig och mör med ett oändligt sortiment av fyllningar, omeletten är en frukostklassiker som aldrig går ur mode!

en omelett på en tallrik med rostat bröd

Inget krångel, allt fluff: En perfekt omelett

  • Det här enkla receptet visar hur du gör en omelett hemma.
  • Med steg-för-steg instruktioner nedan och lite tålamod, övning och den perfekta pannan, omeletter av restaurangkvalitet är lätta att göra.
  • Omeletter är inte bara till frukost, de är bra för lätta och hälsosamma luncher och middagar.
  • De är budgetvänliga; fyll dem med dina favorittillsatser, grönsaker och ostar!
  • Friskaläckra och snabbomeletter är alltid i säsong.

Ingredienser för att göra en omelett

Ägg – Vanliga stora ägg är min go-to men du kan använda all äggvita eller en kartong flytande ägg om så önskas.

Smör – För den bästa smaken bör du lägga till smör i pannan (i stället för olja)

Ost – Cheddarost har en skarp smak och smälter perfekt till en omelett. Prova valfri ostblandning eller höj detta grundläggande omelettrecept med snygga ostar som brie, fetaost eller getost.

Tillägg – Omeletter är perfekta för tillägg som kött, grönsaker och ostar. Använd förkokt kött som baconbit eller tärnad skinka och stek alla grönsaker som svamp, tomater, spenat, lök eller paprika först.

cheddar, ägg, mjölk, smör, salt och peppar med etiketter för att göra Hur man gör en omelett

Hur man gör en omelett

  1. Vispa okokta ägg och kryddor tills smeten är ljusgul.
  2. Smält smör i en nonstick-panna på medelvärme och häll ägg i pannan.
  3. Lossa kanterna på omeletten med en spatel och koka tills äggen knappt stelnat. Tillsätt ost, täck över och koka tills osten smält.
  4. Vik över hälften av omeletten och servera genast.

Tips för att göra en fluffig omelett

  • Vispa: Vispa är viktigt för att göra en perfekt omelett. Den innehåller luft för ett fluffigt resultat. De okokta äggen ska vara en enhetlig blekgul färg.
  • Panns storlek: Använd en liten 6-tums nonstick stekpanna. Den rätt stora pannan gör att omeletten inte blir för tunn.
  • Temperatur: Koka omeletter på medelhög eller medel låg värme, en omelett bör inte få någon brynning. Medelhög värme det för högt på de flesta spishällar.
  • Luta och lyfta: Lyft kanterna på omeletten och vänd på pannan så att de råa äggen kan rinna under, det finns ingen anledning att vända omeletten.
  • Cook-tillägg: Detta är ett basc omelettrecept men du kan lägga till vilken typ av fyllning som helst. Eftersom fyllningarna endast är genomvärmda, se till att kött och grönsaker är tillagade innan de läggs till.

Fler sätt att laga ett ägg

Ägg är frukostens outtalade hjältar! Upptäck en värld av kokta ägg som går långt utöver din vanliga solsida upp!rnrnrnrn

Bläddra bland fler frukostrecept

Tyckte din familj om detta omelettrecept? Lämna gärna en kommentar och ett betyg nedan!

en omelett på en tallrik med rostat bröd

5 från 25 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Hur man gör en omelett

Nedan följer en steg-för-steg-guide för att göra den perfekta 2-äggsomeletten.

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 10 minuter

Total tid 20 minuter

  • Vispa ihop 2 ägg, en skvätt mjölk och en nypa salt och peppar i en liten skål. Se till att äggulorna är helt införlivade. Avsätta.

  • Smält smöret i en 6-tums stekpanna på medelhög värme. Häll i äggblandningen och koka i 1 till 2 minuter.

  • Använd en spatel för att försiktigt lyfta kanterna på omeletten och flytta bort de tillagade delarna från kanterna, luta pannan så att det okokta ägget kan rinna under. Upprepa tills äggen nästan stelnat och bildar ett jämnt lager.

  • När äggen nästan stelnat, strö över ½ kopp cheddarost och eventuellt annat pålägg. Täck pannan och koka i cirka 3 minuter tills toppen stelnar och osten smält.

  • Vik omeletten på mitten och servera genast.

  • Vispa äggen så att de får en jämn blekgul färg, du ska inte se några bitar av gula eller vit.
  • Lägre värme säkerställer en mjuk, jämnt tillagad omelett utan att bryna.
  • Ha alla dina pålägg förberedda (och förkokta) i förväg för enkel och snabb tillsats.
  • En non-stick stekpanna är idealisk för enkel vändning och servering.
  • Om du vill ha en omelett med 3 ägg, öka tillagningstiden efter behov.
  • Att fullända en perfekt omelett kräver övning.

Kalorier: 477 | Kolhydrater: 2g | Protein: 27g | Fett: 40g | Mättat fett: 22g | Transfett: 1g | Kolesterol: 462mg | Natrium: 599mg | Kalium: 219mg | Socker: 1g | Vitamin A: 1485IU | Kalcium: 485mg | Järn: 2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Frukost
Kök amerikansk
omelett i stekpanna med lock och skrift
omelett på en tallrik med rostat bröd och skrivande
omelett på en tallrik med rostat bröd, omelett i en stekpanna med skrivning
omelett på en tallrik med rostat bröd och skrivande



Source link

Rate this post

Leave a Reply