Hemgjorda tacoskal kommer att ta dina tacotisdagar till nästa nivå. Det är enkelt att göra tacoskal i restaurangstil hemma med denna steg-för-steg-guide. Titta på video tutorial och se hur lätt det är.

Vi älskar tacorecept från fisktacos till bifftacos. Om du också är ett fan av tacos är detta recept på hårda tacoskal ett måste att testa.

Hemgjorda hårda tacoskal arrangerade på en pappershandduk

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Recept på hårda tacoskal

Har du någonsin köpt ett paket med hårda tacoskal i mataffären, bara för att öppna upp det och inse att varenda skal var trasig? Så mycket för Taco Night – nu är det Taco Salad night istället.

Du kommer aldrig att ha det problemet med hemgjorda tacoskal. Istället för att sitta på butikshyllan i månader (eller bli släppt i lådan och krossa i dussintals bitar), serveras hemgjorda tacoskal fräscha, varma, krispiga och perfekta.

Dessa hemgjorda hårda tacoskal kommer att få dina tacos att smaka som om de kom från en restaurang, och de är så lätta att göra, det tar bara några minuter på spishällen för en stor sats. Skala receptet uppåt eller nedåt och använd dem till räktacos, Carne Asada Street Tacos och koreanska nötköttstacos – vad du än vill.

DIY Hard Taco Shell Video

Se Natasha göra dessa krispiga hårda tacoskal. Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är.

De bästa hemgjorda tacoskalen

Precis som hemmagjord tacokrydda smakar hemgjorda tacoskal bättre än köpta i butik. Här är varför vi älskar detta recept:

 • Oemotståndligt krispigt – Ibland kan hårda tacoskal som köpts i butik vara unkna och slappa, men hemgjorda tacoskal är krispiga varje gång.
 • Restaurangstil hemma – Har du någonsin undrat vad som gör restaurangtacoskal så mycket bättre än de du köper i butiken? Detta är hemligheten.
 • Lätt – inga speciella matlagningsfärdigheter eller verktyg krävs; om du kan sätta på spisen kan du göra dessa.
 • 3-ingrediens recept – Hämta tortillorna i mataffären så har du förmodligen de andra två ingredienserna till hands redan.
 • Barngodkänd – barnen älskar dessa tacoskal eftersom de är lätta att bita i och tugga och för att det smakar som att gå ut. Mina barn var inte stora fans av tacos förrän jag började göra mina egna tacoskal.

Ingredienser

Scrolla ner till receptkortet under detta inlägg för ingredienskvantiteter och fullständiga instruktioner.

 • Små majstortillas – Du kan använda vita eller gula tortillas.
 • Lätt olivolja – Eller använd en annan högvärme matolja.
 • Kosher salt – Detta förstärker smaken på skalen.
Ovanifrån av ingredienser för hemgjorda tacoskal

Proffstips: För att förhindra att dina tortillas torkar, håll dem täckta med en fuktig pappershandduk tills de ska användas.

Håll tortillorna fuktiga under fuktig pappershandduk

Hur man gör hårda tacoskal

Är du redo för de bästa hårda tacoskalen du någonsin har haft? Här är vad du behöver göra.

 1. Förbereda – Klä en bakplåt med hushållspapper och ställ in en medelstor eller stor stekpanna med 1/4-tums olja över medelvärme. Ha lite koshersalt i närheten i en nypa skål.
 2. Stek tortillorna – När oljan når 350ºF, skjut in en tortilla och stek i 12 till 15 sekunder, eller tills den är gyllene och bubblig. Vänd och använd tång att vika tortillan på mitten, tillaga 10 till 12 sekunder på varje sida, eller tills den är gyllenbrun.
 3. Häll av och krydda – Använd tången för att överföra det färdiga skalet till den pappershandduksklädda bakplåten och smaka av med koshersalt direkt efter stekning så att det fastnar fint på tacoskalet.
 4. Upprepa – Upprepa processen med de återstående tortillorna.
6 bilder som visar processen att göra hemmagjorda tacoskal

Proffstips: Har ett extra par tång till hands om din tortilla inte viker sig lätt. Det gör det mycket lättare och säkrare att hantera om du har en andra tång till hjälp.

Hemgjorda hårda tacoskal på hushållspapper

Vanliga frågor

Kan jag använda mjöltortillas istället för majs?

Den här metoden gör mjöltortillas godare, men de blir inte krispiga som majs tacos med hårt skal. Stek mjöltortillas tills de är gyllene och börjar bubbla upp.

Kan jag göra större tacoskal?

Du kan använda vilken tortillastorlek som helst i det här receptet, men du vill vara säker på att den passar bekvämt i stekpannan. Den ska kunna ligga plant när du först skjuter in den i oljan.

Kan jag göra detta i en airfryer?

Nej, den här tekniken fungerar inte med en airfryer.

Kan jag dubbla receptet?

Ja, det här receptet kan skalas upp eller ner. Du behöver inte justera mängden olja; använd helt enkelt mer tortillas.

Vilken är den bästa oljan för att steka tacoskal?

Jag använder lätt olivolja, men rapsolja, vegetabilisk olja eller jordnötsolja fungerar också.

Hur vet jag när oljan är klar?

Du kan hålla ett öga på oljetemperaturen med en infraröd termometer vilket är mer korrekt än att gissa. Tortillan ska genast börja bubbla när du lägger den i den heta oljan. Se också till att oljan inte ryker vilket betyder att den är för varm.

Kontrollera oljetemperaturen med termometer

Hur man serverar hårda tacoskal

Här är några av våra favoritsätt att använda dessa hårda tacoskal:

Serverar ett hemgjort hårt tacoskal

Make-Ahead

Krispiga hårda tacoskal kan förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till en vecka om du vill göra dem i förväg. De bör inte frysas eller kylas, annars tappar de sin krispiga konsistens.

Dessa hemgjorda hårda tacoskal är de bästa du någonsin kommer att ha. De är lätta att göra, superknäckiga och perfekta att para ihop med alla dina favorit tacofyllningar.

Fler mexikanska recept att prova

Om du älskar detta tacoskalrecept, så vill du inte missa dessa mexikanskinspirerade recept.

Recept på hemlagade hårda tacoskal

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Total tid: 20 minuter

Hemgjorda hårda tacoskal är nyckeln till tacos i restaurangstil hemma. De är lätta att göra och smakar fantastiskt.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$3-$5

Nyckelord:

hårda tacoskal, hårda tacos, hemgjorda tacoskal

Kök:

Mexikansk, Tex Mex

Kurs:

Hur

Kalorier: 57

Serveringar: 20 skal

 • 20
  små 6″ majstortillas (vita eller gula)
 • lätt olivolja eller annan högvärme matolja, eller 1⁄4” olja
 • Kosher salt, för att strö stekta skal
 1. Klä en bakplåt med hushållspapper. Placera a medium/stor stekpanna på medelvärme och tillsätt 1⁄4” olja. När oljan är varm (350 ̊F på en termometer), skjut försiktigt i en tortilla och stek i 12-15 sekunder tills den är gyllene och bubblig på första sidan.

 2. Vänd och använd tång att omedelbart vika på mitten. Stek ytterligare 10-12 sekunder per sida eller tills de är gyllenbruna och använd sedan en tång för att överföra tacoskalet till den förberedda bakplåten.

 3. Strö genast tacoskal lätt med koshersalt. Jag tycker att om du öppnar dem lite och ställer dem upp och ner för att svalna och rinna av på hushållspapper, kommer de att hålla sig öppna lite mer, vilket gör dem lättare att fylla och du behöver ingen tacohållare. Upprepa med resterande tortillas tills alla skal är stekta.

När hemmagjorda hårda tacoskal är i rumstemperatur kan de förvaras i rumstemperatur i en lufttät behållare eller stor zippåse i upp till en vecka.

Näringsinnehåll

Recept på hemlagade hårda tacoskal

Belopp per portion

Kalorier 57
Kalorier från fett 9

% Dagligt värde*

Fett 1g2 %

Mättat fett 0,1g1 %

Fleromättat fett 0,4g

Enkelomättat fett 0,2g

Natrium 12mg1 %

Kalium 48mg1 %

Kolhydrater 12g4 %

Fiber 2g8 %

Socker 0,2 g0 %

Protein 1g2 %

Vitamin A 1 IU0 %

Kalcium 21mg2 %

Järn 0,3 mg2 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply