Det här enkla tomatpulvret görs genom att mala tomatchips tills det är pulveraktigt. Använd den som en torr rub, en smakförstärkare för soppor eller såser, på kanten av din Bloody Mary, eller som en cheater’s tomatpuré.

Tomatpulver i en burk liggandes på sidan och i en tesked bredvid burken.

Detta mångsidiga tomatpulver är ett underbart smakrikt tillskott till din nästa tomatsås, sats av soppa eller till och med i en torr rub för grillat kött. Prova den också i tacofyllning eller på kanten av ett Bloody Mary-glas med en touch av havssalt. Om hemmagjord tomatpuré är vad du är ute efter, tillsätt långsamt vatten i pulvret medan du rör om, tills önskad konsistens uppnås.–Anna Scott

Vanliga frågor om tomatpulver

Jag har ingen kryddkvarn. Kan jag använda en matberedare?

Du kan, men det färdiga pulvret blir inte lika fint.

Kan jag använda aluminiumfolie istället för bakplåtspapper för att torka tomater?

Bakplåtspapper fungerar bäst här för att förhindra att tomaterna fastnar. Aluminiumfolie bör undvikas.

Hur man gör tomatpulver

Tomatpulver i en burk liggandes på sidan och i en tesked bredvid burken.

Detta mångsidiga tomatpulver är ett underbart smakrikt tillskott till din nästa tomatsås, sats av soppa eller till och med i en torr rub för grillat kött. Prova den också i tacofyllning eller på kanten av ett Bloody Mary-glas med en touch av havssalt. Om hemmagjord tomatpuré är vad du är ute efter, tillsätt långsamt vatten i pulvret medan du rör om, tills önskad konsistens uppnås.

Prep 15 minuter

kock 8 timmar

Total 8 timmar 15 minuter

  • Värm ugnen till 170°F (76°C). Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.

  • Skiva druvtomater vertikalt i fjärdedelar från stjälkändan.

    Om dina tomater är saftiga, låt rinna av dem på hushållspapper i några minuter innan de gräddas efter att de skurits.

  • Ordna på den förberedda bakplåten, skärsidan uppåt, se till att bitarna inte överlappar varandra.

  • Koka tills tomaterna är helt torra och inte böjliga, 7 1/2 till 10 timmar.

  • Lägg de torkade tomaterna i en kryddkvarn och mal till ett fint pulver.

  • Förvara i en lufttät behållare på en sval, torr plats.

Servering: 1matskedKalorier: 21kcal (1 %)Kolhydrater: 5g (2%)Protein: 1g (2%)Fett: 1g (2%)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gNatrium: 6mgKalium: 280mg (8%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 3g (3 %)Vitamin A: 985IU (20 %)C-vitamin: 16mg (19 %)Kalcium: 12mg (1 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 2 februari 2022

Recept © 2022 Anna Scott. Foto © 2022 Terri Lyons. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.



Source link

Rate this post

Leave a Reply