Om du vill veta hur man röker fläsk revben så de är möra och smakrika varje gång, du har kommit till rätt ställe. Detta rökta revbensrecept innehåller en varm såsöverdrag, spice rub och en något förkortad version av den populära 3-2-1 tillagningsmetoden. Den kan göras med babyback ribs eller spareribs.

Två rack med revben skurna i individuella revben, en spice-rubbed och en sauced, med skålar med spice rub och bbq-sås på sidan.

Anpassad från Adam Mckenzie | Veckansrökning på din Traeger och andra pelletsgrillar | Page Street Publishing, 2021

Spareribs kommer från bukområdet på grisen, medan barnets ryggar kommer från ländområdet. Babyryggar tenderar att vara smalare och ömmare. Reservdelar kommer att ha mer marmorering, vilket innebär mer smak men också lite längre tillagningstid för att bryta ner den marmoreringen och göra en mör tugga.

Jag rekommenderar att du provar båda och se vad du och din familj gillar bäst. Bortsett från att putsa och kvadratiska revbenen är proceduren för tillagning av båda typerna av revben densamma. Baby back ribs tillagas cirka 30 minuter snabbare än spareribs.

Du hittar ofta folk som lagar revben på grillen med 3-2-1-metoden – rök i 3 timmar, wrap i 2 timmar och sås och rök i 1 timme – totalt cirka 6 timmars tillagningstid. Jag gillar den här snabba versionen, som ger lika fantastiska resultat på lite kortare tid. Det finns många sätt att tillaga revben på, men den här tekniken har varit den klara vinnaren vid vårt middagsbord.–Adam Mckenzie

Vanliga frågor om hur man röker fläsk revben

Vilken typ av träflis är bäst för att röka fläsk?

Vi rekommenderar hickory-, lönn-, körsbärs- eller pekannötschips för att röka dessa revben. Hickory trä/spån är det vanligaste och troligtvis lättast att hitta.

Behöver jag blötlägga mina träflis innan jag använder dem till detta recept?

Blötläggning av träflis är ett mycket debatterat ämne i BBQ-gemenskapen. Många pro-BBQare kommer att säga att blötläggning är ett viktigt steg eftersom det förlänger bränningen och gör att veden pyr mer och flammar mindre. Andra säger att blötläggningsprocessen kommer att minska den tid som träet producerar rök, och för mycket vatten i dina spån kan släcka lågan helt.

Konsultera bruksanvisningen för din rökare och välj vilken metod som helst som rekommenderas. För detta specifika recept på en Traeger – blötläggningen är ett onödigt steg.

Hur man röker fläsk revben

Två rack med revben skurna i individuella revben, en spice-rubbed och en sauced, med skålar med spice rub och bbq-sås på sidan.

Denna idiotsäkra metod för att röka fläskrevben inkluderar att borsta med varm sås, överdraga med en krydda och sedan röka tills de är mjuka. Den här metoden för hur man röker fläskköttsrevben kan användas för revbensspjäll eller spareribs och kan såsas efter önskemål.

Adam Mckenzie

Prep 30 min

laga mat 4 timmar 15 min

Total 5 timmar 30 min

Förbered revbenen

 • Om du använder spareribs, använd en vass urbeningskniv för att trimma varje rack med spareribs till en mer enhetlig form. Skär bort ändbenen för att lämna 10 ben kvar och fyrkanta köttet på långsidorna för att bli rakare och jämnare.

 • Förvärm din pelletsgrill, rökare eller gasgrill till 225°F (107°C) och slå på Super Smoke-funktionen om din grill har det. Annars, förbered din grill för rökning med en röklåda eller påse om det behövs.

 • För att ta bort membranet, använd en liten bit pappershandduk för att hjälpa dig att ta tag i silverhudsmembranet på baksidan av varje rack med revben och dra mot dig. Kassera membranet.

 • Belägg revbenen generöst på båda sidor med varm sås. Strö revbenen rikligt med rub överallt och låt dem svettas på bänken i cirka 15 minuter när grillen värms upp.

Rök revbenen

 • Placera de kryddade revbenen på grillen med köttsidan uppåt och tillaga tills de når en innertemperatur på 71 °C, 2 1/2 till 3 timmar.

 • Medan revbenen kokar, häll äppeljuice i en sprayflaska. När du kontrollerar den inre temperaturen, kontrollera hur revbenen också ser ut. Om de verkar torra under denna del av tillagningen, använd sprayflaskan för att spraya dem med lite äppeljuice.

Varva revbenen

 • Förbered ett dubbelt lager av kraftig aluminiumfolie att linda in varje rack av revbenen i. Ringla en fjärdedel av agaven på varje dubbellager av folien, strö över en fjärdedel av sockret och arrangera en fjärdedel av smörklapparna.

 • När revbenen når den första riktmärketemperaturen, ta bort dem från grillen och placera dem på den förberedda folien, med köttsidan nedåt på agave, socker och smör. Toppa varje revbensstativ med ytterligare en fjärdedel av agave-, socker- och smörklapparna, linda sedan in tätt i folien. Håll revbenen med köttsidan nedåt i foliefolien och lägg sedan tillbaka revbenen till grillen för att fortsätta tillagningen.

 • Öka grilltemperaturen till 275°F (135°C) och koka tills revbenen når en innertemperatur på 204°F (96°C), cirka 1 1/2 timme till.

  Om du föredrar att få dina revben såsade under tillagning, glasera dem när innertemperaturen når cirka 195 °F (91 °C). Om du väljer revbenssås, öppna folien, vänd försiktigt revbenen med köttsidan uppåt (låt dem ligga inbäddade i folien) och glasera med din favorit BBQ-sås. Lägg tillbaka foliepaketen till grillen, med aluminiumfolien öppen, och koka tills innertemperaturen når 204°F (96°C) i cirka 15 minuter.

 • Ta bort revbenen från grillen och låt dem vila i 15 minuter. Ta försiktigt bort revbenen från folien och skiva dem i individuella revben. Servera med BBQ-såsen vid sidan av.

Servering: 0,5kuggstångKalorier: 1968kcal (98 %)Kolhydrater: 118g (39 %)Protein: 77g (154 %)Fett: 134g (206 %)Mättat fett: 51g (319 %)Fleromättat fett: 20gEnkelomättat fett: 46gTransfett: 2gKolesterol: 424mg (141 %)Natrium: 1920mg (83 %)Kalium: 1761mg (50 %)Fiber: 8g (33 %)Socker: 72g (80 %)Vitamin A: 2466IU (49 %)C-vitamin: 35mg (42 %)Kalcium: 696mg (70 %)Järn: 26mg (144 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 24 augusti 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply