Att veta hur man steker paprika på grillen, i ugnen eller på spishällen kommer att göra ditt dagliga matlagningsspel uppe. Det kommer också att sätta dig i kontakt med din inre nonna. Så här gör du själv rostad paprika.

Att veta hur man steker paprika är en oumbärlig livslektion. Ungefär som att lära sig knyta dina skosnören och komma ihåg att säga snälla och tack. Du kan rosta paprika på grillen, på spishällen eller i ugnen. Det är upp till dig. Resultaten är alltid desamma – och är något du kommer att tycka är oumbärligt i vardagsmatlagningen. Så här gör du dem.–Colman Andrews

  • Förvärm en grill eller en gasspisbrännare på hög.
  • Om du använder en grillsläng paprikorna på grillgallret, direkt över värmen, och koka, vänd ofta med en tångtills blåsor och svarta på alla sidor. Om du använder en gasspisbrännarerosta en enskild paprika i taget genom att ta tag i den med en tång och hålla den över lågorna i en gasbrännare som är påslagen, vrid då och då, tills den har blåsor och svartnat på alla sidor. Om du använder en broilerjustera ugnsgallret så att paprikorna är några centimeter från värmeelementet och laga mat, vänd ofta med en tång, tills den har blåsor och svartnar på alla sidor.
  • Kasta den förkolnade paprikan i en matkasse av brunt papper och stäng påsen ordentligt genom att rulla över toppen flera gånger eller häll ner den förkolnade paprikan i en skål och täck tätt med plastfolie. Låt paprikorna ånga i ca 10 minuter.

  • Ta en skalkniv och halvera varje paprika på längden. Klipp ut stjälken, fröna och revbenen och häll dem i komposten. Lägg paprikan med insidan nedåt på en skärbräda och platta ut paprikan med handflatan. Dra bort det förkolnade skalet med fingrarna, använd en vass kniv för att skrapa eller skära av fläckar som inte lätt lossnar. Du vill lämna några bitar av svart på för smak.

  • Använd paprikan omedelbart eller förvara dem i en plastbehållare, kyld, i upp till 1 vecka. Om så önskas kan du packa den rostade paprikan i olivolja för att täcka.

*Kan jag använda den här metoden på andra paprika?

Det visar sig att man kan. Och ganska lätt också. Du måste göra justeringar av tidpunkten för mindre eller mer tunnare varianter, men alla paprika som drar nytta av en rökig, rostad smak. Och på tal om tunnskallig paprika, du kanske upptäcker att dessa sorter inte ens behöver skalas. Använd ditt eget omdöme men du kommer sannolikt att upptäcka att vissa mindre är ömma nog att lämna som de är.

Servering: 0,25 pepparKalorier: 13 kcalKolhydrater: 2 gProtein: 1 gFett: 1 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gNatrium: 2 mgKalium: 87 mgFiber: 1 gSocker: 2 gVitamin A: 1284 IUC-vitamin: 52 mgKalcium: 3 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Colman Andrews. Alla rättigheter förbehållna.


[recipe-testers-choice]
Ursprungligen publicerad 17 augusti 2016

Source link

Rate this post

Leave a Reply