Detta icebox tårta med kondenserad mjölk vispad grädde är en klassisk dessert gjord på chokladrån som är lager med fluffig kondenserad mjölkvispad grädde och toppad med strössel.

En skiva frystårta med kondenserad mjölkvispad grädde och strö med resten av kakan i bakgrunden.

Anpassad från Jessie Sheehan | Jessie Sheehan bakar | 2022

En utsökt enkel isboxtårta med en mycket speciell sötad kondenserad mjölkvispad grädde.–Jessie Sheehan

Vanliga frågor om Icebox Cake

Vad är en chokladkaka?

Chokladwafer cookies är tunna, krispiga och milt söta chokladkakor. Nabisco gör en version som heter Famous Chocolate Wafers, men det finns andra märken tillgängliga online och på dina lokala marknader.

Om du har svårt att hitta chokladrån, lyckades en testare ersätta dessa chokladkakor.

Vad kan jag göra med överbliven fyllning?

Så många saker. Du kan ploppa den ovanpå pannkakor, våfflor, mördegskakor, änglamatkaka, bär eller annan frukt, sticka den i en crepe, servera den med kylda puddingar eller bara äta den med en sked.

Kan denna tårta frysas?

Den här kakan kommer att frysa bra. Kyl den över natten inlindad i plast och slå in den igen på morgonen för att säkerställa att den är lufttät. Frys sedan in i upp till en månad.

En delvis skivad isboxtårta med kondenserad mjölkvispad grädde och skivor på två tallrikar.

Icebox tårta med kondenserad mjölk vispad grädde

En delvis skivad isboxtårta med kondenserad mjölkvispad grädde och skivor på två tallrikar.

Den här lätta islådan går ihop på bara 20 minuter och kräver endast 5 ingredienser.

Jessie Sheehan

Prep 20 min

Chill Time 7 timmar

Total 7 timmar 20 min

  • Klä en brödform på 9 x 5 tum (23 x 13 cm) med plastfolie, så att omslaget hänger över både kort- och långsidorna av formen. Du kan behöva två stycken av omslaget.

  • Placera grädden, sötad kondenserad mjölk och vanilj i skålen med en stavmixer utrustad med visptillbehöret och vispa på medelhög tills medelstora toppar bildas, 4 till 6 minuter.

  • Placera den förberedda pannan framför dig så att kortsidan är närmast dig. Häll tre fjärdedelar av grädden i pannan och börja trycka ner rånorna i krämen (vertikalt – så de står upp som dominobrickor) i korta rader som sträcker sig från den ena långsidan av pannan till den andra.

  • Fortsätt göra detta tills du får slut på cookies. Täck raderna med den återstående vispade grädden, släta till toppen och ställ i kylen i 6 till 8 timmar. Du kan ha lite extra vispad grädde, som kan användas för att toppa tårta eller fylla crepes.

  • Vänd upp pannan på ett serveringsfat, ta bort pannan och skala bort plasten. Dekorera med regnbågsströssel och servera.

Servering: 1skivaKalorier: 357kcal (18 %)Kolhydrater: 28g (9 %)Protein: 5g (10 %)Fett: 26g (40 %)Mättat fett: 16g (100 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 7gKolesterol: 74mg (25 %)Natrium: 164mg (7 %)Kalium: 173mg (5 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 20g (22 %)Vitamin A: 928IU (19 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 100mg (10 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 22 juli 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply