Söt, syrlig, fuktig och perfekt för en vårbrunch med damerna…detta iced citronvallmofrö limpa tårta kommer ihop på nolltid och är så oerhört läcker!

Om du ska ha en iskall citronlimpa kaka, då är det bättre att ha en iskall citron vallmofrö brödkaka också för citron och vallmofrön hör bara ihop! Jag älskar den extra smaken och konsistensen som vallmofrön tillför.

Här är beviset … glaserat vallmofröbröd, citronvallmofrönmuffins, kanel-citronvallmofrö-buntkaka, citronvallmofrönkaka. Jag är bara lite besatt! Vi har alla våra vallmofröbottnar täckta! Jag älskar en bra brödkaka men så jag var tvungen att komma på det perfekta receptet på en limpa med citronvallmo. Det ser bara lite snyggare ut med den där glasyren över en limpa.

ett foto av två skivor citronvallmolimpa staplade på en tallrik. de två skivorna är toppade med vit glasyr.

Ingredienser som behövs för Lemon Poppy Seed Loaf Cake

Du kommer att se citron infunderad i varje del av denna kaka. Brödkakan blötläggs med citronglasyr och toppas sedan med citronglasyr. Här är vad du behöver för varje del:

Kaka

  • Mjöl
  • Bakpulver
  • Bakpulver
  • Salt
  • Socker
  • Citronskal
  • Meyer citronsaft
  • Citronextrakt
  • Smör
  • Ägg
  • Gräddfil
  • Vallmofrön

Citronglasyr

  • Smör
  • Citron juice
  • Socker
  • Vanilj

Glasyr

  • Florsocker
  • Citron juice
  • Mjölk

Ser! Citron överallt! Jag är förälskad! Måttet för varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av inlägget.

ett foto av en islad citronvallmofrökaka toppad med ljus vit glasyr och tunt skivade citronskivor.

Hur man gör iskall citronvallmofrökaka

Det finns tre delar till detta recept, men varje steg är enkel och jag ska leda dig genom varje del. Här är de grundläggande stegen:

För Tårtan

  1. Värm ugnen och smörj en brödform.
  2. Blanda sockret och citronen i en skål och gnugga det mellan fingrarna så att oljorna i citronskalet frigörs.
  3. Vispa ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt socker och citronskal och vispa ihop.
  4. Vispa ihop ägg och gräddfil i en liten skål.
  5. Häll mjölblandningen och smöret i en stavmixer och vispa tills det är fluffigt.
  6. Tillsätt hälften av äggblandningen och citronsaften och citronextraktet.
  7. Öka hastigheten på mixern och vispa tills den är slät, skrapa ner sidorna efter behov.
  8. Tillsätt resten av äggblandningen och vispa tills det blandas.
  9. Använd en gummispatel och vik ner vallmofrön.
  10. Bred ut smeten i brödformen.
  11. Baka. Medan den gräddas förbereder du citronglasyren.

ett foto av en limpa av citronvallmo med tre skivor liggandes förskjutna ovanpå varandra.

För The Glaze

  1. Smält smöret i en liten kastrull på spisen.
  2. Tillsätt sockret och citronsaften och rör om.
  3. Vispa i vaniljen tills sockret lösts upp.
  4. När kakan är färdig, använd en tandpetare för att sticka hål över hela kakan.
  5. Häll glasyren över det hela.
  6. Låt kakan svalna och vänd sedan upp den på ett galler. Toppa med glasyren.

För The Icing

  1. Vispa ihop alla ingredienser till glasyren i en liten skål.
    • PROFFSTIPS: Om du vill ha ljus vit glasyr, utelämna citronsaften. Glasyren blir tjockare.
  2. Häll glasyren i mitten av kakan och bred ut glasyren för att täcka kakan.
  3. Tjäna.

De fullständiga detaljerade instruktionerna finns i receptkortet nedan.

ett foto taget direkt ovanför en citronlimpa kaka toppad med ljus vit glasyr och tunt skivade citroner.

Kan olja användas istället för smör?

Du kan ersätta smöret med vegetabilisk olja. Kakan blir ännu fuktigare, men den kommer inte ha en smörig smak. Jag gillar kakan åt båda hållen, men jag är så sugen på den smöriga godheten!

Behöver citronvallmofrökaka förvaras i kylskåp?

Citronvallmokaka kan förvaras i skafferiet, men den håller längre om du kyler den.

Hur länge håller citronvallmofrökaka?

Citronvallmofrökaka kommer att förvaras bra i 3 dagar i rumstemperatur eller 5-6 dagar i kylen.

Kakan ska täckas för förvaring.

Är vallmofrön bra för dig?

Vallmofrön är en rik källa till viktiga mineraler inklusive kalcium, järn och zink.

ett foto av två skivor citronvallmofrökaka staplade på varandra på en liten vit tallrik med citronskivor i bakgrunden och en citronbrott av trä i förgrunden.

Det är citron och vallmofrön och kaka. Det är en trio som jag kommer att älska för alltid! Du kommer att älska detta ljusa och ömma iced citronvallmofrö limpa tårta. Bjud in mig på din nästa vårbrunch med damerna!

Fler citrondesserter:

ett foto av två skivor citronvallmofrökaka staplade på en tallrik.  de två skivorna toppas med vit glasyr.

Iced Lemon Poppy Seed Loaf Cake

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 1 timme

1 timme 30 minuter

Total tid: 2 timmar 35 minuter

Serveringar: 8

Kaka

  • 1 Kopp Socker plus 1 matsked
  • 1 Matsked Citronskal (2 citroner)
  • 2 1/4 Koppar Mjöl
  • 1 teskedar Bakpulver
  • 1/4 tesked Bakpulver
  • 1/2 tesked Salt
  • 4 Ägg stor
  • 7 Matskedar Gräddfil
  • 15 Matskedar Smör osaltad, mjukad, skuren i matskedar (*se anmärkning)
  • 2 Matskedar Citron juice
  • 1 1/2 Matskedar Citronextrakt
  • 1 1/2 Matskedar Vallmofrön

Citronglasyr

  • 4 Matskedar Smör
  • 6 Matskedar Citron juice
  • 4 Matskedar Socker
  • 1/2 tesked Vanilj

Glasyr

  • 1 Koppar Florsocker
  • 2 Matskedar Citron juice eller mjölk (**se not)
  • 1 Matsked Mjölk

För Tårtan

  • Värm ugnen till 350 grader och smörj och mjöl en 8 1/2 x 4 1/2” brödform.

  • Blanda sockret och citronskalet i en liten skål och gnugga mellan fingrarna för att frigöra oljorna.

  • Vispa ihop mjöl, bakpulver, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt socker och citronskal och vispa ordentligt så att skalet blandas med alla torra ingredienser.

  • Vispa ihop ägg och gräddfil i en liten skål.

  • I en stående mixer, tillsätt mjölblandningen och smöret och vispa tills det är fluffigt, cirka 2 minuter.

  • Tillsätt hälften av äggblandningen under omrörning tillsammans med citronsaft och citronextrakt.

  • Öka hastigheten till medel och vispa tills det är slätt. Skrapa ner skålen.

  • Tillsätt den återstående äggblandningen och vispa tills allt är blandat, byt sedan till en gummispatel och vänd ner vallmofrön. Bred ut i den förberedda pannan.

  • Grädda i 55-60 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren, förbered under tiden citronglasyren.

För The Glaze

  • Smält smöret i en liten kastrull eller skål. Blanda genast sockret, citronsaften och smöret och vispa sedan i vaniljen tills sockret lösts upp.

  • Ta ut kakan från ugnen och använd en tandpetare eller tårtprovare för att sticka hål över kakan och häll glasyren över.

  • Ställ åt sidan på ett galler för att svalna i 30 minuter och vänd sedan upp på gallret i 1 timme för att svalna helt.

För The Icing

  • I en skål, vispa ihop ingredienserna till glasyren.

  • Häll glasyren i mitten av kakan och bred försiktigt ut glasyren så att den täcker hela kakan med hjälp av en spatel.

  • Servera ensam eller med ett stänk av färska bär.

* Du kan använda vegetabilisk olja istället för smör för en ännu fuktigare pundkaka, men den kommer inte att smaka smörig.
** För en tjockare glasyr som är helvit använd endast mjölk.
Kakan kan förvaras i 3 dagar i rumstemperatur. Täck väl att förvara.

Näringsinnehåll

Iced Lemon Poppy Seed Loaf Cake

Mängd per portion (1 g)

Kalorier 610
Kalorier från fett 288

% Dagligt värde*

Fett 32g49 %

Mättat fett 19g119 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 2g

Enkelomättat fett 8g

Kolesterol 159mg53 %

Natrium 459mg20 %

Kalium 175mg5 %

Kolhydrater 75g25 %

Fiber 1g4 %

Socker 47 g52 %

Protein 7g14 %

Vitamin A 1017IU20 %

C-vitamin 8 mg10 %

Kalcium 86mg9 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.





Source link

Rate this post

Leave a Reply