Dessa Indiska kryddade kycklingburgare är saftiga, möra och fyllda med smak, tack vare kombinationen av malda kycklinglår, yoghurt, masala kryddblandning, ingefära, vitlök, lök, tomater och chili. Detta enkla, hälsosamma kycklingburgerrecept går in i vår permanenta rotation.

En indisk kryddad kycklingburgare, med chutney och rödlök på toppen och en skål med chutney vid sidan av.

Anpassad från Asma Khan | Ammu | Interlink Books, 2022

Kycklingburgare blir ofta förbisedda eftersom de kan vara torra och gummiaktiga. Det är verkligen inte fallet med dessa kryddiga masala-burgare, som är gjorda av malda kycklinglår, yoghurt och ägg för att hålla biffarna saftiga. Du kan toppa dem med chutney eller rödlök, som författaren föreslår, eller om du vill ta upp värmen ytterligare ett snäpp, häll på lite sriracha mayo.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om indiska kryddade kycklingburgare

Kan jag göra dessa hamburgare i förväg?

Ja – men med ett par försiktighetsåtgärder. Eftersom du blandar rå kyckling och rått ägg, finns det potential för bakterier att spela in. Om du planerar att förbereda dessa hamburgare i förväg, slå in dem riktigt bra, förvara dem i den kallaste delen av ditt kylskåp och se till att tillaga köttet inom tolv timmar.

Vad är ingefärspasta?

Ingefärspasta är helt enkelt ingefära som har pulvriserats och blandats till en pasta. Den går att göra hemma men finns även i burkar och tuber i de flesta mataffärer. Vitlökspasta är samma sak – men gjord på vitlök, naturligtvis.

Hur gör jag ingefära eller vitlökspasta hemma?

Använd en minimatberedare eller mortel och mortel för att finmala antingen vitlök eller ingefära med en nypa salt.

Kan dessa hamburgare göras på grillen eller i ugnen?

På en traditionell grill med galler, nej. Men om du planerar att tillaga dem i en grillsäker stekpanna med din grill som värmekälla, laga mat utomhus. Du kan också använda en plattgrill av Blackstone-typ om du har en. Problemet med en traditionell riven grill är att dessa biffar är väldigt lösa och ganska ömtåliga, så de kommer att falla rakt igenom dina grillgaller och förstöra din middag.

Vi rekommenderar inte heller att baka dessa hamburgare i ugnen. De kommer inte att utveckla de krispiga kanterna som gör denna hamburgare så utmärkt.

Indiska kryddade kycklingburgare

En indisk kryddad kycklingburgare, med chutney och rödlök på toppen och en skål med chutney vid sidan av.

Dessa saftiga indiska kycklingburgare är gjorda med malda kycklinglår, chili, tomater, lök, vitlök, ingefära och kryddor. De är enkla att göra och klara på bara 30 minuter.

Asma Khan

Prep 15 min

laga mat 15 min

Total 30 min

För de indiska kycklingburgarna

Gör de indiska kycklingburgarna

  • I en stor skål, kombinera den malda kycklingen med alla övriga ingredienser (förutom oljan) och blanda väl.

  • Olja in händerna och dela blandningen i 12 bitar. Rulla varje bit till en boll och platta till en biff. Varje hamburgare bör vara 3/4-tum (2 cm) hög. Täck biffarna med plastfolie så att de inte torkar ut.

  • Värm oljan i en stor stekpanna på hög värme. För att testa att oljan är varm, skär en av lökskivorna på mitten och doppa spetsen i oljan, den ska börja fräsa direkt. Om inte, värm oljan lite längre och kontrollera igen.

  • Sänk värmen till medel och vänta 30 sekunder. Arbeta i omgångar, skjut in hamburgerbiffarna från kanten för att förhindra att oljan stänker och bränner din hand. Överbelasta inte pannan. Stek hamburgarna i ett enda lager med tillräckligt med utrymme för att du ska kunna vända dem på ett säkert sätt, tills de är välbruna på båda sidor och genomstekta till en innertemperatur på 165°F (74°C), 3 till 4 minuter per sida. Upprepa med de återstående hamburgerbiffarna.

Servering: 2hamburgareKalorier: 563kcal (28 %)Kolhydrater: 41g (14%)Protein: 29g (58 %)Fett: 32g (49 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 13gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 0,2gKolesterol: 137mg (46 %)Natrium: 559mg (24 %)Kalium: 815mg (23 %)Fiber: 5g (21 %)Socker: 9g (10 %)Vitamin A: 408IU (8%)C-vitamin: 11mg (13 %)Kalcium: 84mg (8%)Järn: 3mg (17 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 28 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply