Dessa inlagda schalottenlök är tilltalande inte bara för att de är snabba och enkla utan för att de är vackra och rosa och ger en välkommen syra till nästan vad som helst. Bara risvinsvinäger, socker och en nypa salt gör dem lätta att piska upp också.

Anpassad från Michael Anthony | The Gramercy Tavern Cookbook | Clarkson Potter, 2013

Dessa inlagda schalottenlök är ganska omedelbara när det gäller tillfredsställelse, eftersom de bara tar 6 timmars betningstid i ditt kylskåp, i motsats till flera veckor på din skafferihylla, och din belöning är oväntade surhetssprängningar på alla rätt ställen – ost tallrikar, sallader, tacos, smörgåsar, hamburgare, omeletter (vi skulle kunna fortsätta men vi vill hellre att du låter oss veta i en kommentar nedan hur du tycker om dessa rosa älsklingar).–Michael Anthony

  • Halvera varje schalottenlök på längden och dra isär lagren för att bilda kronblad. Du bör ha ca 2 koppar. Lägg schalottenlöken i en medium skål.
  • I en liten kastrull, kombinera vinäger, vatten, socker och salt. Koka upp på hög värme, rör om tills sockret och saltet lösts upp. Häll betningsvätskan över schalottenlökarna och täck dem med en tallrik för att hålla dem under vatten. [Editor’s Note: The shallots may not be completely submerged, but that’s okay.] Låt svalna till rumstemperatur.
  • Täck skålen (liksom tallriken) med plastfolie och ställ i kylen i minst 6 timmar, eller över natten. Överför saltgurka och vätska till en behållaretäck över och ställ i kylen i upp till flera veckor.

*Kan jag ersätta vit vinäger med risvinäger i min inlagda schalottenlök?

I det här receptet använder Michael Anthony osryddad risvinsvinäger på grund av den komplexitet det ger den inlagda schalottenlöken. Med endast 5 ingredienser förstärker risvinsvinäger smaken på schalottenlök – vilket kan vara något subtilt. Destillerad vit vinäger är det bästa alternativet för inläggning och kan användas, men i det här fallet kommer du att upptäcka att dina schalottenlök kommer att förlora många av nyanserna som en mer delikat smakande vinäger framkallar.

Servering: 2 matskedarKalorier: 20 kcalKolhydrater: 4 gProtein: 1 gFett: 1 gMättat fett: 1 gNatrium: 71 mgKalium: 26 mgFiber: 1 gSocker: 4 gVitamin A: 1 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 4 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2013 Michael Anthony. Foto © 2013 Maura McEvoy. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag gjorde det här receptet på inlagda schalottenlök för en vecka sedan och är redan farligt nära att avsluta dem. Dessa är så enkla och läckra som möjligt med 10 minuters verkligt arbete. Användningen av okryddad japansk risvinäger är nyckeln här. Den har en jämnhet och brist på syrligt bett som tar fram smaken av schalottenlöken perfekt, vilket ger en söt och subtil saltgurka som kan slängas i vilken maträtt som helst.

Vi har använt dem på allt. Jag har slängt dem i gröna sallader, spannmålssallader med knapriga grönsaker och fetaost, omeletter, smält ost på rostat bröd, jag tärnade dem till och med i en skål med varm misosoppa. De har lagt precis lagom punch till allt de har mött. Dessa pickles är en keeper för säker!

Ättikaälskare kommer att njuta av detta snabba recept på inlagda schalottenlök, som förvandlar schalottenlökarna till en härligt rosa efter konservering. De gav en syrlig motpol till harissa-kryddade kalkonburgare och borde vara ett bra ackompanjemang till alla typer av pulled pork-macka eller grillbiffsmörgås. Pickles är ganska tunga på vinäger smaken, men, så folk som inte är vinäger fans kommer att vilja ha det i åtanke och kanske justera förhållandena i receptet.

Att mäta 2 koppar schalottenlökblad var lite knepigt. Om de inte är kapslade inuti varandra i mätkoppen, fanns det en hel del öppet utrymme i koppen på grund av deras form. Jag packade inte ner dem, och tre schalottenlök gav mig 2 generösa koppar kronblad. Det kan ha blivit för många, eftersom de först steg lite över toppen av inläggningsvätskan. Till slut, med en tallrik som tyngde ner dem när de mjuknade, var de alla nedsänkta.

Source link

Rate this post

Leave a Reply