Omedelbar chuckstek kommer snabbt ihop med ingredienser som du med stor sannolikhet redan har till hands. Veckokvällarna har bara blivit lättare.

En skål med strimlat nötkött från en Instant Pot chuckstek med en silversked vilande i skålen.

Om du har använt din Instant Pot ett tag nu vet du förmodligen redan hur geniala de är. Om du är ny inom tryckkokarspelet, lita på oss när vi berättar att de är värda diskutrymmet, bara för att spara tid. Men vänta bara tills du smakar denna möra, varmt kryddade grytstek. Middagen gick precis i snabbfilen.–Meg Dow

Vanliga frågor om Instant Pot Chuck Roast

Vad är skillnaden mellan en grytstek och en chuckstek?

En chuckstek är en köttbit och en grytstek är en förberedelsestil. Varje köttbit som kommer från chucken, eller axeldelen, är en chuckstek.

En gryta behöver inte vara chuck, det kan vara vilken köttbit som helst som tillagas genom att långsamt bräsera den (i en gryta, förstår du?) med lite vätska tills den är saftig och mör. Även om ärligt talat, vissa av oss tror att en välmarmorerad chuckstek verkligen gör den mest magnifika grytstek.

Hur tar jag bort silverskalet från min chuckstek?

Om det lämnas kvar kan silverskalet göra din stek seg och förhindra att smaksättningen tränger in, så du vill ta dig tid att ta bort den ordentligt. För att göra det, använd en vass kniv och skjut in den under huden för att skapa en flik eller flik som du kan ta tag i. Använd den fliken och dra försiktigt i den medan du använder din kniv för att skära bort silverskalet.

Vad ska jag servera med denna Instant Pot strimlad nötkött?

Våra testare älskade detta möra nötkött som staplades ovanpå burrito-skålar, stoppades i bullar eller stoppades in i tortillas för att göra tacos eller burritos. Servera med en enkel coleslaw, ris, salsa eller någon av dina favorit tacofix.

Instant Pot Chuck Roast

En skål med strimlat nötkött från en Instant Pot chuckstek med en silversked vilande i skålen.

Det här enkla Instant Pot-receptet för strimlat nötkött kommer snabbt ihop med ingredienser som du med stor sannolikhet redan har till hands. Veckokvällarna har bara blivit lättare.

Meg Dow

Prep 45 min

laga mat 1 hr 15 min

Total 2 timmar

  • Klappa chucksteken torr med hushållspapper för att ta bort eventuell överflödig fukt.

  • Ställ in snabbkokaren eller tryckkokaren på sautéläge. Arbeta i 3 eller 4 omgångar, tillsätt oljan och lite av köttet i Instant Pot. Bryn tills de fått färg, 3 till 5 minuter per sida. Använd en hålslev för att överföra köttet till en skål och bryn det resterande köttet färdigt.

  • Lägg tillbaka allt brynt kött i Instant Pot eller tryckkokare. Rör ner lök, vitlök, salt, peppar, vitlökssalt, spiskummin, lökpulver, chipotle och buljong.

  • Säkra locket och vrid ventilen till tätningsläge. Koka över högt tryck i 60 minuter. Släpp trycket manuellt genom att försiktigt flytta ventilen till avluftning.

    Om det är mer vätska i grytan efter tillagning än vad du vill ha i din måltid, slå på sauté- eller sjudfunktionen och låt vätskan minska tills du uppnår önskad konsistens.

  • Lägg över köttet i en serveringsskål och använd två gafflar för att strimla köttet innan servering.

Servering: 1delKalorier: 577kcal (29 %)Kolhydrater: 2g (1 %)Protein: 59g (118 %)Fett: 37g (57 %)Mättat fett: 16g (100 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 19gTransfett: 2gKolesterol: 209mg (70 %)Natrium: 1096mg (48 %)Kalium: 1046mg (30 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 41IU (1 %)C-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 61mg (6 %)Järn: 7mg (39 %)

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply