Instant Pot Corned Beef är lätt att göra, mört och gott!

Instant Pot lagar en hel corned beef- och kålmiddag till mör perfektion på en bråkdel av tiden (och allt i en kastrull)!

Inte bara är corned beef brisket en stjärna på St. Patrick’s Day, utan det ger en rejäl entré året runt!

corned beef på en tallrik med grönsaker och en snabbkruka i bakgrunden

Varför vi älskar Instant Pot

I flera år har jag gjort CrockPot corned beef, och det blir otroligt mört. Denna Instant Pot corned beef är lika läcker, men den tillagas mycket snabbare!

  • Bryn och koka i bara en kastrull; detta innebär mindre röra och färre disk!
  • Tuffa köttbitar som corned beef brisket eller pannastek blir smält-i-munnen mört.
  • Kött tillagas på en bråkdel av tiden jämfört med andra metoder som en långsam spis eller på spisen.
  • En Instant Pot är så lätt att använda!
ingredienser för att göra instant pot corned beef

Hur man gör Instant Pot Corned Beef

Denna enkla favorit är klar i några enkla steg! Att använda babyvit och röd potatis innebär ingen skalning eller hackning! Skär kålklyftor eller 2-tums bitar. Använd antingen en punktskuren eller platt skuren bringa.

  1. Kombinera öl, nötbuljong, lök och vitlök i tryckkokaren (per recept nedan).
  2. Tillsätt corned beef på underlägget och koka på högt tryck.
  3. Ta bort corned beef från Instant Pot och låt det vila medan grönsakerna kokar.
  4. Skiva köttet tvärs över spannmålen och servera med grönsakerna. Garnera med färsk persilja om så önskas.

Hur länge man lagar Instant Pot Corned Beef Koka en 2-3 lb corned beef brisket i cirka 90 minuter.

Corned beef kommer ofta med ett kryddpaket som ska tillsättas under tillagningen.

Om din corned beef inte har ett paket, kan kryddorna redan finnas i nötköttet istället för i ett separat paket. Ett kryddpaket med corned beef kan ersättas med cirka 1-2 matskedar inläggning av kryddor.

rå corned beef i en snabbgryta

DRICKS: Att vila corned beef omfördelar juicen och håller köttet mört. Det är okej att använda fryst corned beef brisket, men kom ihåg att öka tillagningstiden. Eftersom kål, potatis och morötter tillagas medan corned beef vilar, finns det ingen risk att de överkokas!

Det bästa ölet att använda för Instant Pot Corned Beef

Använd den öl du gillar att dricka! Vissa mörkare öl kan ge en lite bitter smak i matlagningsvätskan men smaksätter nötköttet och grönsakerna vackert.

Vi gillar en mörk öl som Guinness eller Irish Stout för en djup välsmakande smak. Om du helt enkelt inte har någon till hands, använd buljong och en sked farinsocker.

grönsaker i en snabbkruka

Servera Corned Beef med…

Eftersom corned beef är en komplett måltid i sig, håll sidorna ganska enkla. Men gör definitivt lite bröd för att suga upp de läckra juicerna!

Överbliven Corned Beef

Fler sätt att laga Corned Beef

Älskade du detta Instant Pot Corned Beef-recept? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

pläterad Instant Pot Corned Beef

4,92 från 34 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Instant Pot Corned Beef

Det här enkla receptet i en kruka ger en rejäl entré året runt, särskilt under de kyliga vinterdagarna!

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 1 timme 30 minuter

Total tid 1 timme 50 minuter

  • I en 6QT Instant Pot, kombinera vatten, öl, buljong, lök och vitlök.

  • Lägg underlägget i botten av grytan och placera corned beef bringan med *kryddblandningen, fettsidan uppåt (om din corned beef inte har en kryddblandning, se anteckningarna).

  • Stäng locket och se till att tryckavlastningsventilen är i tätt läge. Koka på högt tryck i 90 minuter.

  • När tillagningstiden är klar, släpp trycket. Öppna locket, ta bort bringan och lägg den på en tallrik för att vila. Tält lätt med folie.

  • Lämna cirka 1 kopp vätska i Instant Pot. Tillsätt kål, potatis och morötter. Stäng locket och ställ in på högt tryck i 5 minuter.

  • Släpp snabbt trycket och ta bort locken. Använd en tång eller en hålslev för att överföra grönsakerna till ett serveringsfat. Toppa med smör eller juice från Instant Pot.

  • Skiva corned beef över spannmålen och servera med grönsaker.

Corned beef kommer ofta med ett kryddpaket som ska läggas till under tillagningen. Om du inte ser ett kryddpaket, ibland finns kryddorna redan i köttet och paketet är inte separat. Ett kryddpaket med corned beef kan ersättas med cirka 1 matsked eller så inläggning av kryddor.
Du kan använda all buljong eller all öl med vattnet. Mörkare öl kan ge en något bitter smak beroende på typ/märke.
Jag föredrar babypotatis eftersom den håller sin form och inte kräver skalning/hackning men du kan använda vilken potatis som helst. Russet potatis måste skalas. Babymorötter kommer att fungera i detta recept.

Kalorier: 416 | Kolhydrater: 23g | Protein: 25g | Fett: 23g | Mättat fett: 7g | Kolesterol: 82mg | Natrium: 1880mg | Kalium: 984mg | Fiber: 4g | Socker: 4g | Vitamin A: 5130IU | C-vitamin: 73mg | Kalcium: 58mg | Järn: 3mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Nötkött, förrätt, snabbgryta, huvudrätt
Kök Amerikansk, irländsk
pläterad Instant Pot Corned Beef med skrift
Instant Pot Corned Beef med potatis och morötter och skrift
närbild av Instant Pot Corned Beef med en titel
Instant Pot Corned Beef i snabbgrytan och pläterad med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply