Denna rika och krämiga Instant Pot mac and cheese är gjord med tre (ja, tre!) typer av ost och avslutas med en krispig brödsmulstoppning. Den kan ersätta din favoritversion av spishällen. Anse dig själv varnad.

Tre blå skålar med Instant Pot mac och ost

Anpassad från Weldon Owen | Den kompletta Instant Pot Collection | Weldon Owen, 2021

Detta är definitivt en mac ‘n’ ost för vuxna. Den aromatiska blandningen av ostar skapar en syrlig, sliskig, krämig måltid. För en mildare smak, använd all cheddarost och utelämna den torra senapen. Brödsmulorna samlas snabbt medan pastan tillagas och ger en precis-från-ugn-finish.– Weldon Owen

Vanliga frågor om Instant Pot Mac och Cheese

Vad kan jag lägga till i detta mac and cheese-recept för att göra det till en komplett måltid?

Åh, det finns så många saker man kan röra i på slutet. Prova kokt kyckling (jag gillar att använda köpt rotisserie kyckling), kokt bacon, kokt italiensk fläskkorv eller kalkonkorv.

Om du vill behålla det vegetariskt, överväg babyspenat, tärnade soltorkade tomater och rostade grönsaker, som blomkål eller broccoli.

För att piffa upp rätten, ta lite chilipulver, vitlökspulver, Cajun-krydda eller dina favoritkryddblandningar. (Tänk za’atar eller dukkah.)

Kan du använda glutenfri pasta i Instant Pot mac and cheese?

Jag skulle undvika det. Det håller inte bra. Det blir obehagligt gummiaktigt och mosigt.

Instant Pot Mac och ost

Tre blå skålar med Instant Pot mac och ost

Detta är definitivt en mac ‘n’ ost för vuxna. Den aromatiska blandningen av ostar skapar en syrlig, sliskig, krämig måltid. För en mildare smak, använd all cheddarost och utelämna den torra senapen. Brödsmulorna samlas snabbt medan pastan tillagas och ger en precis-från-ugn-finish

Prep 15 minuter

kock 35 minuter

Total 50 minuter

För örtbrödssmulorna (valfritt)

Gör mac och ost

  • I Instant Pot, kombinera pastan, vattnet, 1 1/2 koppar grädde, 4 matskedar smör och senap. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Rör om blandningen, lås sedan locket på plats och vrid ventilen till tätning. Tryck på tryckkokningsknappen och ställ in koktiden på 7 minuter vid högt tryck.

Gör örtbrödssmulorna (valfritt)

  • Medan pastan kokar gör du brödsmulorna om du använder den. Värm oljan i en liten stekpanna på medelvärme. Tillsätt brödsmulorna och persiljan, smaka av med salt och peppar och koka under konstant omrörning tills smulorna är väl rostade, 3 till 5 minuter. Ta bort från värmen.

  • Låt ångan släppa naturligt från Instant Pot i 10 minuter, vrid sedan ventilen till Venting för att snabbt släppa ut eventuell återstående ånga. Ta försiktigt av locket, tillsätt ostarna, den återstående 1/2 dl grädde och de återstående 2 msk smör. Rör om för att blanda väl. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.

  • Dela mellan individuella skålar, toppa med örtbrödssmulorna, om du använder, och nymalen svartpeppar, och servera.

Servering: 1delKalorier: 1007kcal (50 %)Kolhydrater: 73g (24%)Protein: 30g (60 %)Fett: 67g (103 %)Mättat fett: 38g (238 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 21gTransfett: 1gKolesterol: 204mg (68 %)Natrium: 511mg (22 %)Kalium: 326mg (9 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 2197IU (44 %)C-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 548mg (55 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 23 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.



Source link

Rate this post

Leave a Reply