Superkrämig och ostliknande Instant Pot Mac and Cheese är klar på under 20 minuter. Det är ett tröstande familjefavoritrecept som definitivt tillfredsställer suget efter makaroner och ost. Titta på videon och du kommer att se hur lätt det är att piska ihop en sats Mac och Cheese som är så mycket bättre än de köpta kartongvarianterna.

Vi älskar tröstande pastarätter, från Cajun Chicken Pasta till Creamy Shrimp Pasta. Om du gillar snabba och enkla familjevänliga recept är detta Instant Pot Mac- och ostrecept ett måste att testa!

En sked mac och ost i Instant Pot

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Instant Pot makaroner och ostrecept

Mina barn besökte min vän Jens hus för en lekträff och hon gjorde den här Instant Pot Mac and Cheese till dem. Mina barn älskade det så mycket att de begärde receptet. Jag var så fascinerad när de tog med den hem eftersom jag alltid har lagat spishäll Mac and Cheese eller Baked Mac and Cheese som finns i Natashas kökskokbok.

Det här receptet var kärlek vid första tuggan. Jag kunde inte tro hur lätt det här var – en perfekt krämig Mac and Cheese in the Instant Pot. Det är ett utmärkt recept att ha till hands för hektiska veckokvällar och playdates såklart! Tack Jen för denna underbara upptäckt. Vi har älskat Instant Pot Mac and Cheese sedan dess.

Instant Pot Mac & Cheese Video

Se Natasha göra denna Instant Pot Mac and Cheese. Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är. Vi kommer aldrig sluta älska detta recept. Gå nu och förbered dina tryckkokare!

Snabbgrytan är fantastisk på att påskynda recept och de perfekta exemplen på detta är Instant Pot Beets och Instant Pot Baked Potatis. Att göra Mac and Cheese i snabbgrytan är lysande och här är varför du kommer att älska det här receptet:

 • En kruka – allt samlas i en kastrull (du behöver inte förkoka pastan!) så det finns färre rätter att diska och mindre röra.
 • Snabbt – Det här receptet tillagas på bara 4 minuter på högt tryck, så med den tid det tar för snabbgrytan att komma till tryck är den på bordet på cirka 20 minuter!
 • Så krämig – den är ostig, sliskig och allt du vill ha i ett mac and cheese-recept.
 • Bra råvaror – det här receptet är inte beroende av fyllmedel, konserveringsmedel eller högt bearbetade produkter som Velveeta. Det är utsökt utan dessa saker och vi mår bra av att servera mac and cheese med äkta ost och högkvalitativa ingredienser till vår familj.
Creamy Instant Pot mac and Cheese serveras i en blå skål

Ingredienser

Denna hemgjorda mac och ost kräver enkla skafferi och kylskåp som du kanske redan har till hands. Se till att du använder rätt proportioner av vatten, pasta och mjölk så att din pasta inte blir torr. Hitta de exakta måtten i det tryckvänliga receptet nedan.

 • Vatten – nödvändigt för att pastan ska koka ordentligt. Använd filtrerat vatten som är kallt eller i rumstemperatur.
 • Kryddor – salt, mald senap, paprika och vitlökspulver kompletterar ostsåsen och lägger till lager av smak. Paprikan ger också lite färg till såsen.
 • Kondenserad mjölk – detta är mer koncentrerad än vanlig mjölk vilket hjälper till att skapa en rik och krämig sås med mer smak.
 • Mild cheddarost – mild ost ger en fantastisk ostliknande smak utan att bli övermäktig.
 • Monterey Jack ost – vi lägger till en sekundär ost för mer smak och en sliskig ostliknande konsistens. Se ersättningsalternativ i avsnittet “Vanliga frågor” nedan.
Ingredienser med armbågsmakaroner, evaporerad mjölk, cheddar, Monterey Jack ost och kryddor

Proffstips: Om du vill ersätta armbågsmakaronerna, se till att du väljer pasta som håller fast ostsåsen fint. Några bra alternativ inkluderar skal, fusilli och Cavatappi-pasta.

Hur man gör makaroner och ost i Instant Pot

 1. I en 6-Qt Instant Pot – tillsätt vatten, pasta och kryddor. Rör ihop och toppa med en klick smör.
 2. Täck med lock och (följ tillverkarens instruktioner för din maskin), ställ in grytan på manuellt högtryck i 4 minuter.
 3. Släpp trycket – efter att tillagningscykeln är klar, gör en snabb tryckavlastning (jag bär en ugnsvante när jag vänder på ventilen och släpper trycket). När tryckindikatorn visar att det är säkert att öppna, lås försiktigt upp och ta bort locket.
 4. Tillsätt indunstad mjölk – rör ner den förångade mjölken på en gång.
 5. Tillsätt ost – tillsätt 1 kopp ost åt gången, blanda med varje tillsats. Servera direkt.
Steg för steg hur man gör mac and cheese i snabbgrytan

Proffstips: Följ alltid tillverkarens guide för låsning av locket och instruktioner för korrekt användning. Eftersom detta är en stärkelsehaltig mat (och vissa pastamärken är mer benägna att sputtera), har detta potential att sputtera när ångan släpps ut. När du släpper trycket, använd en ugnsvante för säkerhets skull och du kan ha en pappershandduk till hands att täcka och sputtera.

Snabbgryta med mac och ost och serveringssked

Vanliga frågor

Vilken är den bästa pastan för Mac och ost?

Det klassiska valet för mac och ost är armbågsmakaroner. Du kan använda vilket märke som helst, även glutenfria armbågar.

Kan jag dubbla receptet?

Instant-grytor har en maxfyllningslinje och för stärkelsehaltiga recept, rekommenderas det att bara fylla snabbgrytan halvvägs för att ge dig extra utrymme för att hålla skum borta från tryckventilen. Av denna anledning skulle jag inte rekommendera att dubbla receptet men det är lätt nog att du kan göra en andra sats efter den första.

Kan jag ersätta förångad mjölk?

Indunstad mjölk ger bättre resultat, men du kan ersätta den med helmjölk istället.

indunstad mjölk som används för att göra den bästa mac and cheese

Ostersättningar

Du har definitivt alternativ när det kommer till ost. Du kan använda all cheddarost, men vi gillar att använda 2 koppar mild cheddarost för färg och smak och kombinera den med en sekundär ost eller till och med flera sorters ost. Det är bäst att använda ost som smälter bra som:

 • Monterey Jack ost
 • Mozzarella (den här är extra sliskig)
 • Gouda ost
 • schweizisk ost
 • Havarti

Servera med

Mac and cheese är en av de få tillbehör som blir stjärnan i showen. Para ihop den med något av följande alternativ:

Make-Ahead

Mac and Cheese serveras i allmänhet bäst varm och fräsch när den är på topp av krämighet. Om du har rester över, här är våra tips för förvaring och uppvärmning:

 • Lagring – när den har svalnat till rumstemperatur, överför den till en lufttät behållare, täck över och ställ i kylen i upp till 3 dagar.
 • Återuppvärmning – Tillsätt en portion i en skål, strö över lite vatten och låt mikrovågsugnen bara tills den är genomvärmd och rör sedan om. Den lilla biten vatten kommer att göra den krämig igen utan att torka ut.
På nära håll krämig och ostliknande makaronepasta

Denna Instant Pot Mac and Cheese måste vara den snabbaste fotograferingssession jag har gjort på grund av mina barns desperation att vilja äta den varm och fräsch och sliskig och ostlik. Min son överlevde knappt som min skedhållare för bilderna. En titt i potten och du vet bara att du har något gott på gång här.

Fler enkla instant pottrecept

Om du älskar denna Instant Pot Mac och Cheese, då vill du inte missa dessa tidsbesparande Instant Pot-recept:

Instant Pot Mac och ostrecept (VIDEO)

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 4 minuter

Dags att nå trycket: 10 minuter

Total tid: 19 minuter

Mac och ost tillagas i snabbgrytan

En krämig och ostliknande Instant Pot Mac and Cheese som är klar på mindre än 20 minuter! Makaroner och ost i snabbgrytan är ett snabbt och enkelt, familjefavoritrecept som definitivt tillfredsställer ett sug efter denna nostalgiska tröstmat.

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Sidorätt

Kök:

amerikansk

Nyckelord:

Instant Pot Mac and Cheese, Instant Pot Macaroni and Cheese

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$7-$10

Kalorier: 448

Serveringar: 8 människor som tillbehör

 1. In i en 6-liters snabbkruka multi-cooker, tillsätt 4 dl vatten, makaronpasta, salt, senap, paprika och vitlökspulver. Rör om för att kombinera.

 2. Tillsätt smör. Täck med lock* och ställ tryckkokaren på manuellt högtryck i 4 minuter.

 3. När tillagningscykeln är klar, följ tillverkarens guide för en snabb frigöring och vänta tills allt tryck har släppts.** Stäng av snabbgrytan.

 4. Rör ner den avdunstade mjölken direkt.

 5. Tillsätt osten en kopp i taget, rör om vid varje tillsats. När osten är helt smält, krydda efter smak och servera genast garnerad med nyknäckt svartpeppar om så önskas. Om en lösare ostsås är att föredra, rör ner lite hett vatten.

*Följ tillverkarens guide för att låsa locket och instruktionerna för korrekt användning.

**Eftersom det här är en stärkelsehaltig mat (och vissa pastamärken är mer benägna att sprudla), har detta potential att sprattla när ångan släpps ut. När du släpper trycket, använd en ugnsvante för säkerhets skull och du kan ha en pappershandduk till hands att täcka och sputtera.

Näringsinnehåll

Instant Pot Mac och ostrecept (VIDEO)

Belopp per portion

Kalorier 448
Kalorier från Fat 198

% Dagligt värde*

Fett 22g34 %

Mättat fett 12g75 %

Transfett 0,1 g

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 5g

Kolesterol 61mg20 %

Natrium 788mg34 %

Kalium 170 mg5 %

Kolhydrater 47g16 %

Fiber 1g4 %

Socker 4g4 %

Protein 18g36 %

Vitamin A 642IU13 %

C-vitamin 1 mg1 %

Kalcium 422mg42 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Source link

Rate this post

Leave a Reply