Denna Instant Pot New England fish chowder är ett hälsosamt riff på den klassiska krämiga soppan. Här pocheras torsken försiktigt med potatis, majs och purjolök i en mjölkbuljong. Med en generös topping av knaperstekt bacon för att avsluta denna chowder, kommer du inte ens missa grädden.

Två skålar med Instant Pot New England fish chowder på en blå bakgrund

Anpassad från America’s Test Kitchen | Hälsosam och läcker Instant Pot | America’s Test Kitchen, 2021

Medan vissa chowders är tunga och gräddbelastade, valde vi en mycket lättare soppa som gjorde att smaken av försiktigt pocherad torsk kunde skina igenom i en ren, timjandoftande buljong. Bara lite baconfett (framställt med sautéfunktionen) gav hela rätten fyllighet och skapade en rökig bas för våra aromater. För en kraftfull garnering reserverade vi det knapriga baconet för att strö över individuella portioner.—America’s Test Kitchen

Vanliga frågor om Instant Pot New England Fish Chowder

Vilken fisk kan jag ersätta torsk?

Svart havsabborre, kolja, kummel och sej är bra substitut för torsken.

Varför använder du potatis för att tjockna fisksoppen?

ATK förlitar sig på potatis (snarare än tjock grädde eller kex) för att tjockna och lägga till textur till chowdern, eftersom Instant Pots tryckfunktion snabbt förvandlade rå potatis och vatten till en stärkelsefylld buljong för att tillaga fisken delikat.

Varför kan du inte lägga till fisk i Instant Pot i början av tillagningen?

Pochering av torsken från värme minimerar risken för överkokning och resulterar i perfekt fisk som passar perfekt till rökigt bacon, sockermajs och löklök.

Instant Pot New England Fish Chowder

Två skålar med Instant Pot New England fish chowder på en blå bakgrund

Medan vissa chowders är tunga och gräddbelastade, valde vi en mycket lättare soppa som gjorde att smaken av försiktigt pocherad torsk kunde skina igenom i en ren, timjandoftande buljong. Bara lite baconfett (framställt med sautéfunktionen) gav hela rätten fyllighet och skapade en rökig bas för våra aromater.

Prep 25 minuter

kock 35 minuter

Total 1 timme

  • Använd den högsta sautéfunktionen och tillaga bacon i snabbgrytan tills det är brunt och fettet är väl renderat, 6 till 10 minuter. Använd en hålslev och överför bacon till en tallrik med hushållspapper.
  • Tillsätt purjolök, olja och timjan till fettet som finns kvar i Instant Pot och koka, rör om då och då, tills purjolöken är mjuk och lätt brynt, 7 till 10 minuter. Rör i vatten, skrapa upp eventuella brynta bitar och rör sedan i potatis, lagerblad och salt.

  • Lås locket på plats och stäng tryckavlastningsventilen. Välj högtryckskokningsfunktion och koka i 3 minuter.

  • Stäng av Instant Pot och släpp trycket snabbt. Ta försiktigt av locket så att ånga kan komma ifrån dig.

  • I en medelstor skål, vispa mjölk, majsstärkelse och peppar tillsammans. Vispa mjölkblandning och majs i potatisblandningen i Instant Pot och koka, med högsta sautéfunktion, tills vätskan tjocknat något, cirka 1 minut. Stäng av Instant Pot.
  • Sänk torsken i matlagningsvätska, täck delvis över Instant Pot och låt stå tills torsken flagnar isär när den försiktigt sticks med en skalkniv, 5 till 8 minuter. Kassera lagerblad. Bryt upp eventuella kvarvarande stora bitar av torsk.

  • Krydda med salt och peppar efter smak. Strö enskilda portioner med bacon och gräslök före servering.

Servering: 1delKalorier: 395kcal (20 %)Kolhydrater: 49g (16 %)Protein: 31g (62 %)Fett: 9g (14%)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 1gKolesterol: 65mg (22 %)Natrium: 652mg (28 %)Kalium: 1400mg (40 %)Fiber: 6g (25 %)Socker: 8g (9 %)Vitamin A: 1523IU (30 %)C-vitamin: 38mg (46 %)Kalcium: 180mg (18 %)Järn: 4mg (22 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 15 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply