Detta Instant Pot pulled pork-recept gör pulled pork som är klart på mindre än en timme!

Få saftiga, möra resultat när du lagar pulled pork i en Instant Pot med kryddor, lök och root beer! Ringla över din favorit BBQ-sås för den perfekta biten.

Perfekt för pulled pork-mackor eller att ösa över coleslaw eller till och med på toppen av mac and cheese!

Instant Pot Pulled Pork med sås på toppen

En snabbkruka gör bra Pulled Pork!

  • En Instant Pot är en elektrisk tryckkokare och den är både säker och enkel att använda.
  • Fläsk måste tillagas lågt och långsamt (och brukar ta lång tid!). Att laga den i en tryckkokare går snabbt, den är klar på mindre än en timme!
  • Instant pot pulled pork är smält-i-munnen mört och har en fantastisk långsamt tillagad smak på kortare tid än slow cooker pulled pork.
  • Förbered i förväg och värm upp eller dra fläsket och håll det varmt i Instant Pot så att dina gäster kan servera sig själva.

Vi har allt du behöver för servering från coleslaw till hemgjorda bullar och en bit potatissallad!

ingredienser för att göra Instant Pot Pulled Pork

Ingredienser för Tryckkokare Pulled Pork

Fläsk – Den bästa köttbiten är antingen en benfri axelstek eller rumpstek. Andra köttstycken att leta efter är bladstek, fläskrumpa eller Bostonrumpa. Vi föredrar mer marmorerad fläskstek framför sidfläsk för både smak och konsistens.

Fryst fläsk kan användas så länge den skärs innan frysning. Hoppa över stekningen i steg 2 och lägg till 5-7 minuter till tillagningstiden.

Smaksättning – Färdiggjord fläsk rub kommer att fungera i ett nafs, men den enkla fläsk rub i receptet är nästa nivå och använder kryddor du förmodligen har till hands!

vätska – Du behöver lite vätska för att skapa tryck. Vi älskar den subtila smaken av root beer-tillsatser (och det sötar fläsket något när det tillagas). Dr. Pepper eller cola fungerar också! Har du ingen läsk? Använd kycklingbuljong, vatten eller äppeljuice på plats.

BBQ sås Välj din favorit eller gör hemgjord barbecuesås. Om vi ​​inte använder hemlagad, vi älskar Söta Baby Ray’s.

Hur man gör Instant Pot Pulled Pork

  1. Krydda & bryn stora 2-tums fläskbitar i olja i Instant Pot. Ta bort och ställ åt sidan.
  2. Tillsätt vatten och skrapa bort de bruna bitarna från grytan. Tillsätt root beer och vitlök.
  3. Lägg tillbaka fläsket i Instant Pot, förslut och tryckkoka på HÖG (per recept nedan). Naturlig frisättning i 15 minuter.
  4. Ta bort och strimla köttet. Tillsätt ½ kopp juice från Instant Pot och rör ner BBQ-såsen. Ringla över extra bbq-sås om så önskas.

Undvik bränningsmeddelandet

Se till att du skrapar bort alla små bruna bitar från botten av grytan för att undvika att du märker av brännskador.

Tillsätt lite vätska och använd en spatel eller träslev för att få upp alla bitar!

närbild av Instant Pot Pulled Pork sandwich

Serveringsförslag

Servera pulled pork på hamburgerbullar, briochebullar eller hoagierullar. PROFFSTIPS: Rosta rullarna med snittsidan uppåt under broilern med vitlökssmör.

Pulled pork kan också skeda över mac och ost eller ris.

PROFFSTIPS: Rosta rullarna med snittsidan uppåt under broilern med vitlökssmör.

Tillsätt lite krämig coleslaw, lite inlagd rödlök, snabb inlagd jalapenos och lite bröd- och smörgurka.

Glöm inte en picknick-perfekt pastasallad och en kanna syrlig lemonad!

Förvara överbliven Pulled Pork

Förvara överbliven pulled pork i en täckt behållare i kylen i upp till 4 dagar. Servera som smörgåsar igen, eller gör en wrap med coleslaw för en energigivande arbetsdagslunch!

Frysa portioner i upp till 4 månader i påsar med dragkedja märkta med datum.

Perfekta sidor för Pulled Pork

Älskade du denna Instant Pot Pulled Pork? Var noga med att lämna en kommentar och ett betyg nedan!

Instant Pot Pulled Pork med sås på toppen

4,97 från 28 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Instant Pot Pulled Pork

Saftiga, saftiga högar av pulled pork på en bulle eller tallrik är den ultimata måltiden för en sommarpicknick eller potluck!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 45 minuter

Naturlig frisättning 15 minuter

Total tid 1 timme 10 minuter

  • Skär fläsk i stora tärningar, ca 4″ vardera och krydda med fläsk rub.

  • Vänd Instant Pot på sear och tillsätt olja. Bryn fläsk i omgångar tills det får färg (eller i en panna).

  • Tillsätt vatten i botten av Instant Pot och var noga med att skrapa bort alla bruna bitar (för att undvika brännskador). Tillsätt root beer och vitlök.

  • Tillsätt fläsk och koka på högt tryck i 45 minuter (enligt din produktmanual). Naturlig frisättning i 15 minuter.

  • Ta bort fläsket från Instant Pot och strimla köttet med två gafflar. Tillsätt ¼ kopp juice från Instant Pot (kasta återstående juice). Rör ner BBQ-sås.

  • Servera på rostade semlor med coleslaw.

Fläsk Rub
  • 2 msk farinsocker
  • 1 matsked paprika
  • 1 tsk torr senap
  • 3/4 tesked varje vitlökspulver, lökpulver
  • 1/2 tsk varje salt, svartpeppar

Överbliven pulled pork kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar.

4,97 från 28 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 370 | Kolhydrater: 31g | Protein: 32g | Fett: 12g | Mättat fett: 4g | Kolesterol: 108mg | Natrium: 817mg | Kalium: 688mg | Fiber: 1g | Socker: 26g | Vitamin A: 691IU | C-vitamin: 2mg | Kalcium: 49mg | Järn: 3mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Förrätt, huvudrätt, fläsk
Kök amerikansk
pläterad Instant Pot Pulled Pork med sås och en titel
pläterad Instant Pot Pulled Pork med chips och en titel
pläterad Instant Pot Pulled Pork smörgås med skrift
Instant Pot Pulled Pork på en tallrik med sås och pläterad med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply