Denna Instant Pot sopa seca med chorizo ​​och svarta bönor använder bekvämligheten av din multicooker för att förvandla den mexikanska specialiteten av rostad pasta i kryddig tomatsås till en vinnare på vardagskvällen.

Flera tallrikar toppade med Instant Pot sopa seca med chorizo ​​och svarta bönor, avokado, koriander och limeklyftor med mer koriander och lime på sidan

Anpassad från America’s Test Kitchen | Hälsosam och läcker Instant Pot | America’s Test Kitchen, 2021

Traditionella versioner av denna livfulla pastarätt med en kruka – där tunna strängar av fideospasta rostas tills de är gyllene och sedan tillagas i en välsmakande buljong tills buljongen har reducerats till en tjock sås – är en populär mexikansk specialitet.

Vi började med att skapa en robust sofrito av lök, paprika och mexikansk chorizo. Tack vare den intensiva värmen från sautéfunktionen kunde vi rosta pastan lätt i denna smakrika blandning innan vi rörde i chipotle chile i adobosås, tomatpuré och hackad vitlök. Därefter rörde vi i en uppmätt mängd kycklingbuljong tillsammans med svarta bönor för tillsatt protein. På bara 1 minut under tryck var pastan al dente och vätskan nästan absorberad. Vi rörde om snabbt i den fortfarande heta grytan (och slängde även i halverade körsbärstomater) och en kort vila så att pastan kunde koka klart och såsen tjockna.

För att komplettera pastans djupa, jordnära, kryddiga smaker avslutade vi med en rad färska, syrliga garneringar – hackad avokado, smulad cotijaost, färsk koriander och limeklyftor. Du kan ersätta traditionell spaghetti med fullkornsspaghettin; ersätt dock inte andra pastaformer. Se till att använda färsk mexikansk chorizo ​​här, inte de halvhärdade spanska eller portugisiska versionerna.–Amerikas testkök

Vanliga frågor om Sopa Seca

Vilket kött kan användas om jag inte hittar mexikansk chorizo?

Om du inte kan köpa mexikansk chorizo ​​kan du nöja dig med antingen mild eller varm italiensk korv, eller till och med kryddig frukostkorv.

Vad är skillnaden mellan spansk och mexikansk chorizo?

Skillnaden är kryddkombinationen. Spansk chorizo ​​är gjord på vitlök och pimentón (spansk paprika) medan mexikansk chorizo ​​är smaksatt med vinäger och chilipeppar. Spansk chorizo ​​är djupröd och har en mer rökig smak än mexikansk.

Hur skär jag en lök utan att gråta?

Lök innehåller aminosyror som frigörs när deras kött skadas – därav det väcker ögonen. För att förhindra detta har du några alternativ. Du kan använda ögonskydd som skyddsglasögon (mycket moderiktiga) – även kontaktlinser kan blockera syrorna. Försök sedan att använda en mycket vass kniv för att skiva, eftersom en tråkig kniv tenderar att smutsa i stället för att skiva, vilket orsakar mer skada på löken och släpper ut mer av vattenverket. Att kyla din lök innan du skivar kan också hjälpa. Förvara dem i kylen eller lägg dem i en skål med isvatten en stund.

Instant Pot Sopa Seca med chorizo ​​och svarta bönor

Flera tallrikar toppade med Instant Pot sopa seca med chorizo ​​och svarta bönor, avokado, koriander och limeklyftor med mer koriander och lime på sidan

Traditionella versioner av denna livfulla pastarätt med en kruka – där tunna strängar av fideospasta rostas tills de är gyllene och sedan tillagas i en välsmakande buljong tills buljongen har reducerats till en tjock sås – är en populär mexikansk specialitet.

Prep 20 minuter

kock 25 minuter

Total 45 minuter

  • Slå in hälften av pastan löst i en diskhandduk och tryck sedan bunten mot hörnet av bänken för att bryta nudlarna i längder på 1 till 2 tum (2,5 till 5 cm); upprepa med resterande pasta.

  • Häll oljan i den inre grytan i Instant Pot. Välj sautéfunktionen och värm oljan tills den skimrar. Tillsätt lök, paprika och chorizo ​​och koka, bryt upp köttet med en träslev, tills grönsakerna är mjuka, 3 till 5 minuter.

  • Tillsätt spaghettin och koka, rör om ofta, tills den är lätt rostad, cirka 2 minuter. Tillsätt chipotle, tomatpuré och vitlök och koka, rör om ofta, tills det doftar, 30 till 45 sekunder. Rör ner buljongen och vattnet, skrapa upp eventuella brynta bitar och rör sedan i bönorna. Tryck på avbryt.

  • Lås locket på plats och stäng tryckavlastningsventilen. Välj högtryckskokningsfunktionen och koka i 1 minut. Stäng av Instant Pot och släpp snabbt trycket. Ta försiktigt av locket, låt ånga komma ut bort från dig.

  • Rör ner tomaterna i pastablandningen. Täck kastrullen delvis och låt stå tills pastan är mjuk och såsen tjocknat, 5 till 8 minuter. Krydda med salt och peppar efter smak.

  • Strö enskilda portioner med avokado, cotija och koriander. Servera med limeklyftor.

Servering: 1delKalorier: 452kcal (23 %)Kolhydrater: 61g (20 %)Protein: 19g (38 %)Fett: 17g (26 %)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 7gKolesterol: 19mg (6 %)Natrium: 710mg (31 %)Kalium: 876mg (25 %)Fiber: 11g (46 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 1079IU (22 %)C-vitamin: 42mg (51 %)Kalcium: 104mg (10 %)Järn: 5mg (28 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 19 april 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply