Instant Pot-spagetti med köttsås kombineras snabbt och med lätthet – mindre rengöring, mindre stående över spisen, men med all smak och komfort som en pastamiddag. Flanken revben, köttfärs, marinara (från en burk, om du vill), vitt vin, vitlök och nudlar är ungefär allt som behövs.

Anpassad från Paula Shoyer | The Instant Pot Kosher Cookbook | Sterling Epicure, 2021

Judisk mat och Instant Pot är en naturlig passform. Så många traditionella judiska rätter är soppor och grytor – tillagade före fredagskvällen och hålls varma under hela sabbaten, när observanta judar inte får laga mat – och det är det söta stället i en tryckkokare. I decennier har judiska familjer förlitat sig på långsamma kokare för att få till sina förfäders mjuka, smakfyllda grytor, men de beklagade den tid som krävdes.–Paula Shoyer

  • På displayen på din Instant Pot, tryck på Sauté. När displayen visar “Hot”, tillsätt 2 matskedar olja, löken och vitlöken i innerkrukan. Koka i 3 minuter, rör om då och då.
  • Tillsätt köttfärs och flanken, eller korta revben, och koka tills köttet är brynt, tryck in köttbitarna i botten av pannan och rör om då och då för att få färg på alla sidor, 8 till 10 minuter. Häll i vin och koka i 3 minuter. Strö i 1/4 tsk peppar. Tryck på Avbryt.

  • Ta hälften av spaghettin. Bryt trådarna på mitten, skölj under kallt vatten och lägg sedan i grytan och lägg trådarna åt olika håll. Detta kommer att förhindra att spaghettin klumpar ihop sig. Upprepa med resterande spaghetti.

  • Ringla resterande matsked olja ovanpå spagettisträngarna. Häll sås och vatten över pastan. Krydda med 1/4 tsk salt.

  • Säkra Instant Pot-locket, se till att ångutlösningshandtaget är i tätningsläget. Koka på högt tryck i 15 minuter.

  • När tillagningstiden är klar, vrid ångutlösningshandtaget till ventileringsläget för att släppa eventuellt kvarvarande tryck. Tryck på Avbryt och ta bort locket.

  • Använd två gafflar för att separera spagettisträngarna, blanda pasta och kött tillsammans. Smaka av pasta. Om det är lite hårt, sätt tillbaka locket i grytan och låt det bli varmt i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör om igen för att blandas ordentligt och servera omedelbart.

*Vad är flanken?

Korta revben, skurna från en nötrevbenssektion med 3 till 4 revben, kan skäras på två olika sätt – antingen flanken eller engelsk stil. Denna del av revben innehåller mycket kött, varvat med muskler, fett och senor. Den har mycket biffig smak men måste tillagas ordentligt för att bli mör.
Flanken skärs över benen, i en tjocklek av cirka 1/2-tums tjocklek. Varje bit innehåller några tunna benbitar över toppen. Engelsk stil, å andra sidan, är korta revben som skärs mellan revbenen för att separera dem och lämnar en tjock bit nötkött ovanpå en benbit.
En hybridstil av korta revben blir också allt mer populär, där revbenen skärs i flankstil men mycket tjockare, som revben i engelsk stil.
Eftersom flanken skärs tunnare, tillagas de bäst snabbt över hög värme, medan korta revben i engelsk stil kräver en låg och långsam tillagningstid.

Servering: 1 serveringKalorier: 631 kcalKolhydrater: 64 gProtein: 30 gFett: 26 gMättat fett: 8 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 13 gTransfett: 1 gKolesterol: 70 mgNatrium: 819 mgKalium: 900 mgFiber: 4 gSocker: 7 gVitamin A: 531 IUC-vitamin: 9 mgKalcium: 57 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Paula Shoyer. Foto © 2021 Bill Milne. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Instant Pot-recept överkomplicerar antingen de enklaste rätterna eller förkortar den tid det tar att göra recept som vanligtvis tar timmar. Det här receptet för Instant Pot-spagetti med köttsås är en mix av båda och jag lägger definitivt till den i vår månatliga rotation.

Jag älskar att det är en pott, även om det inte är precis en 30-minuters måltid. Så med lite planering för att få upp trycket i grytan har du en rejäl måltid som lätt ger mat till 6, kanske till och med 8. Jag gjorde den väldigt barnvänlig med en burk med grundläggande marinara, men det finns inget som hindrar dig från att krydda det. Att lägga till korta revben bidrar till den långsamt tillagade smaken av såsen och gör att häftklamrar i skafferiet känns lite mer speciella.

Jag älskade bekvämligheten och lättheten med denna Instant Pot-spaghetti och köttsås. Bara en kastrull för att laga allt? Ja tack! Detta gör en enkel, familjevänlig måltid av spagetti och rik köttsås, och tillägget av de korta revbenen ger den en smakhöjning.

Den går definitivt att anpassa efter din smak och nästa gång jag gör den här kommer jag definitivt att använda en kryddig tomatsås och lägga till lite extra örter till såsen, men det är en personlig preferens. Sammantaget en enkel måltid i en pott som alla njöt av.

Ursprungligen publicerad 3 oktober 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply