Instant Pot Thanksgiving-kalkon gör snabbt en mindre semestermiddag. Räcker till 6 portioner, den kommer ut otroligt fuktig och saftig och ett par minuter under broilern ger dig ett krispigt, bronsskal också.

Anpassad från Heather Schlueter | The Instant Pot Holiday Cookbook | Sterling Epicure, 2018

Att laga en hel kalkon kan vara lite skrämmande. Den är stor, skrymmande och tung, och helt enkelt obekväm att hantera. Var inte rädd! Jag vet att många av er läser detta recept som förberedelser för en mindre, intim Thanksgiving-måltid. Och den här Instant Pot-kalkonen är helt perfekt för det. Men jag har nyheter till er…den här är inte bara för Thanksgiving, killar. Det är bra året runt.–Heather Schlueter

BEHÖVER JAG SALA MIN KALKON?

En av de bästa anledningarna till att använda en Instant Pot, förutom hur snabb den är, är att vakuumförseglingen och den våta värmen gör att köttet blir extremt saftigt. Saltning är ett sätt att säkerställa att ditt vita kött inte torkar ut i en torr värmesituation, men det är inte nödvändigt här.

Om du är orolig för att din fågel inte har tillräckligt med smak utan saltlake, borde det inte heller vara ett problem. Se till att krydda den väl och tillsätt massor av aromater i din gryta innan du börjar.

  • Skölj kalkonen och ta bort inälvorna från håligheten. Klappa fågeln torr. Gnid in olivolja under brösthuden.

  • Strö hela kalkonen med kryddat salt, paprika och peppar. Fyll kalkonens hålrum med lime eller citron och hälften av löken.

  • Häll kycklingbuljong i innerkrukan i Instant Pot eller tryckkokare. Lägg kalkonen i grytan med bröstsidan uppåt. Stoppa återstående lök, rosmarin och timjan ovanpå och runt kalkonen.
  • Om du använder en Instant Pot, säkra locket och se till att ventilen vrids till tätningsläget. Tryck på tryckkokningsknappen och ställ in tiden på 30 minuter.Om du använder en vanlig tryckkokare, fäst locket och sätt på högt tryck. Koka på högt tryck i 30 minuter.
  • När tillagningen är klar, låt grytan sitta och släppa trycket naturligt i 20 minuter, vrid sedan ventilen till ventileringsläget eller använd snabbkoppling för att släppa eventuellt kvarvarande tryck.

  • Förvärm ugnen broiler.

  • Ta av locket och använd en tång och en gaffel, flytta försiktigt kalkonen från grytan till en stekpanna med bröstsidan uppåt.
  • Torka kalkonen lätt med hushållspapper. Bred mjukt smör över kalkonen och placera den under broilern, cirka 5 tum (12,5 cm) under värmekällan.

  • Stek kalkonen, titta noga och rotera ofta tills skalet har blivit djupt gyllenbrunt, 5 till 10 minuter.

  • Låt kalkonen vila i 5 till 10 minuter innan du skär den.

Hur får jag ut min kalkon ur Instant Pot?

Så det enda problemet med en superfuktig fågel är att du kan ha svårt att få ut den från det lilla utrymmet. Om du är död på en bild-perfekt Insta-kalkon, gör din tallrik redo och låt någon du litar på hjälpa dig med det.
Vi ska inte ljuga. Att ta bort kalkonen är lite knepigt eftersom det kommer att vara extremt mört vid det här laget. Låt din partner hålla tryckkokaren på plats medan du lyfter ut kalkonen. Om en vinge eller ett ben faller av, oroa dig inte för det. Sätt bara tillbaka den på plats och fortsätt. Det blir en sak mindre du behöver tälja.
Det andra förslaget är att börja karva den direkt i Instant Pot. Skär av trumpinnar och vingarna, skiva av bröstet i 2 stora bitar, lyft sedan ur resten och skär färdigt på fatet. Det finns ingen regel som säger att du måste skära fågeln vid bordet, hur som helst, eller hur?

Servering: 1 serveringKalorier: 809 kcalKolhydrater: 9 gProtein: 107 gFett: 37 gMättat fett: 12 gFleromättat fett: 8 gEnkelomättat fett: 13 gTransfett: 1 gKolesterol: 364 mgNatrium: 2308 mgKalium: 1298 mgFiber: 2 gSocker: 3 gVitamin A: 1376 IUC-vitamin: 20 mgKalcium: 87 mgJärn: 5 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2018 Heather Schlueter. Foto © 2018 Sterling Publishing Co.. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag blev positivt överraskad av detta Instant Pot kalkonrecept – det var enkelt, snabbt (säkert jämfört med andra traditionella kalkonrecept) och smakfullt. Kalkonen var fuktig och föll från benet. En liten stund under broilern gjorde skinnet knaprigt, vilket gjorde att det såg ut som om det hade stekts i timmar.

Matlagningsjuicerna som blev över i tryckkokaren, efter silning, blev också en utmärkt sås – inget behov av att tillsätta salt eller andra kryddor. Min kalkon vägde 6,35 pund och skulle räcka till 6 hälsosamma portioner, men förmodligen inte för sekunder eller rikliga rester. Det här skulle utan tvekan spara tid och utrymme i ett semesterkök där ugnsutrymmet är högst.

Jag tycker verkligen inte om att behöva äta torra kalkonrester i flera dagar efter Thanksgiving, så en liten fågel är vettig när man inte äter middag med 20 andra människor. Denna Instant Pot Thanksgiving-kalkon var fuktig och hade en bra konsistens – ingen seghet – och matlagning i tryckkokaren var ganska enkel.

Tyvärr tror jag att det mesta av smaken från den ljuvligt doftande rubna hamnade i matlagningsvätskan och inte i fågeln, men det verkar vara så med fågel i alla fall. Distrahera bara dina gäster med läckra sidor så blir de inte desto klokare.

Jag älskar tanken att vi kan ha en kalkon- eller kycklingmiddag på bordet om cirka 1 timme. Jag vet att vi kan steka en kyckling på ungefär samma tid, men om du vill använda din ugn till andra saker är detta ett bra alternativ. Gnuggade den med smör och kokade den i 6 minuter och kom ut ur ugnen som liknade fågeln vi hade hoppats på, lätt brynt med polerade bitar här och där.

Skalet var liksom krispigt men inte så krispigt som om det hade rostats. Köttet var dock förtjusande, extremt fuktigt och lätt smaksatt. Jag var orolig för att efter stekning av bröstköttet kunde det bli torrt men jag borde inte ha oroat mig. Förutom att byta krydda för variation är det här ett recept som jag kommer att göra igen. Vi fick 3 generösa portioner till middag, 3 luncher och lite kvar till en soppa eller smörgås.

Okej, jag är med. Markera detta som receptet som slutligen skakade ut min Instant Pot-skepsis och för alltid förändrade sättet jag kommer att tänka på att steka en hel fågel. Jag testade detta med en hel kyckling, som är en mer frekvent spelare i vår middagsrepertoar än kalkon, så jag var särskilt sugen på att prova denna ersättning. (Med Thanksgiving runt hörnet kommer jag förmodligen också att prova kalkonalternativet snart.)

Jag följde det radikalt enkla receptet precis som det skrevs och var tvungen att kontrollera mig själv att jag inte saknade något som skulle göra det mer involverat eller komplicerat. (Nej.) Inte bara var kycklingen exakt tillagad, perfekt fuktig överallt och anmärkningsvärt kryddad, utan den extra bonusen var en superlätt rengöring, frånvarande någon förkolnad, fet stekpanna.

Det här receptet, som jag tar som mer av en teknik, kommer att vara en sädesskötare för min fil, och jag planerar att använda det med lite krydda och flytande varianter snart.

Ursprungligen publicerad 1 november 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply