Den här Instant Pot tonfisknuddelgrytan är inte din ungdoms slarviga hopkok. Gjord med schalottenlök, selleri, shiitakesvamp, äggnudlar, tonfisk, en lättad krämig sås och en krispig parmesan brödsmuletoppning, kommer det att få alla matgäster vid ditt bord att begära sekunder.

Tre individuella skålar med Instant Pot tonfisknudlar med tre gafflar och en blå kökshandduk på sidan.

Anpassad från Weldon Owen | Den kompletta Instant Pot Collection | Weldon Owen, 2021

Precis som din barndoms krämiga gryta men lättare, snabbare och godare! De torkade nudlarna och grönsakerna kokas först under tryck, sedan blandas mjuk vispad färskost och fast albacore tonfisk i blandningen för att göra en läcker sås. “Gryttan” avslutas med en krispig topping av pannrostat brödsmulor och parmesanost.– Weldon Owen

Vanliga frågor om Instant Pot Tonfisk Nudel Casserole

Kan jag ersätta den fasta albacore tonfisken i grytan med flingad eller chunk ljus tonfisk?

För bästa smak och konsistens, använd fast albacore tonfisk istället för bit eller flingad ljus tonfisk, som tenderar att vara mosig.

Kan du använda glutenfri pasta i Instant Pot Tuna Noodle Casserole?

Jag skulle undvika det. Den håller inte bra och kan bli obehagligt gummiaktig och mosig.

Instant Pot Tonfisk Noodle Casserole

Tre individuella skålar med Instant Pot tonfisknudlar med tre gafflar och en blå kökshandduk på sidan.

Precis som din barndoms krämiga gryta men lättare, snabbare och godare! De torkade nudlarna och grönsakerna kokas först under tryck, sedan blandas mjuk vispad färskost och fast albacore tonfisk i blandningen för att göra en läcker sås.

Prep 15 minuter

kock 15 minuter

Total 30 minuter

  • Lägg 1 1/2 matsked av smöret i snabbgrytan, välj Sauté och justera till Mer/Hög värme. När smöret smält, tillsätt schalottenlök, selleri, svamp och en nypa salt och koka, rör om ofta, tills grönsakerna är mjuka, cirka 4 minuter.

  • Tillsätt vitlöken och koka tills den doftar, ca 30 sekunder till. Häll i vinet och låt sjuda tills det nästan har avdunstat, cirka 2 minuter. Tryck på knappen Avbryt. Rör ner fonden. Tillsätt nudlarna och använd en spatel för att försiktigt trycka på dem tills de är nedsänkta i vätskan.

  • Lås locket på plats och vrid ventilen till tätning. Tryck på tryckkokningsknappen och ställ in koktiden på 5 minuter vid lågt tryck.

  • Under tiden, i en liten nonstick-kastrull på medelvärme, smält de återstående 1 1/2 msk smör. Tillsätt ströbrödet och koka, rör om då och då, tills de är gyllenbruna, 2 till 3 minuter.

  • Ta bort från värmen och strö 1/4 kopp (30 g) parmesan över smulorna och rör om.

  • Vrid ventilen till Venting för att snabbt släppa ut ångan. Ta försiktigt av locket, tillsätt den återstående 1/4 koppen (30 g) parmesan, färskosten och mjölken och rör om tills färskosten har smält, cirka 5 omrörningar. Vänd ner tonfisken och citronsaften.

  • Smaka av med salt och peppar. Strö över parmesanbrödet och servera.

Servering: 1delKalorier: 696kcal (35 %)Kolhydrater: 54g (18 %)Protein: 42g (84 %)Fett: 33g (51 %)Mättat fett: 15g (94 %)Fleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 10gTransfett: 1gKolesterol: 142mg (47 %)Natrium: 829mg (36 %)Kalium: 760mg (22 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 7g (8%)Vitamin A: 828IU (17 %)C-vitamin: 3mg (4 %)Kalcium: 247mg (25 %)Järn: 3mg (17 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 3 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply