En ångande skål med Italiensk bröllopssoppa för att lugna och ge näring till kropp och själ!
Denna soppa är gjord med lagom stora köttbullar, spenat och pasta i en smakrik buljong.
Den är lätt att göra i förväg och den här soppan fryser bra.

En enkel rustik soppa att älska
- Enkel och rustik, italiensk bröllopssoppa är enkelt att göra på spisen eller i en Crock Pot.
- Den här soppan är hjärtlig tillräckligt som en komplett måltid till middag, eller en mindre portion gör en perfekt sida med en italiensk sallad.
- Dubbla receptet eftersom gör stora rester och kan frysas.
- Förbered en dag eller två i förväg så att smakerna får tid att “gifta sig”, perfekt för en snabb veckokvällsmåltid.
- Detta italienska bröllopssopprecept är packat med bladgrönsaker, örter och vitlök för maximal smak och hälsa.

Ingredienser i italiensk bröllopssoppa
Köttbullar – En kombination av magert nötfärs och fläsk har fantastisk smak i dessa miniköttbullar. Mald kalkon är ett annat bra alternativ. En äggblandning med ströbröd hjälper till att hålla ihop köttbullarna.
Buljong – Vi föredrar kycklingbuljong i detta recept. Grönsaks- eller nötbuljong kan ersättas
Grönsaker – Typisk italiensk bröllopssoppa är gjord med spenat, men du kan använda andra bladgrönsaker som kål, endive, escarole eller grönkål. Morötter, lök och selleri ger bra smak till buljongen.
Pasta – Den lilla pastan i italiensk bröllopssoppa kallas acini de pepe och den är ungefär lika stor som druvkärnor, är det perfekta valet för denna soppa, men andra små pastaformer är också lämpliga, som ditalini eller orzo. I en nypa kan du lägga till eller ersätta potatis skuren i tärningar.
Vin – Vitt vin höjer smaken men kan utelämnas. Detta italienska bröllopssopprecept är supersmidigt att anpassa efter smak.

Hur man gör italiensk bröllopssoppa
- Blanda köttbullarnas ingredienser i en stor skål enligt receptet nedan och forma till 1” köttbullar. Bryn dem i en stor soppgryta och ställ sedan åt sidan
- Fräs grönsakerna och vitlöken i samma gryta tills de är mjuka.
- Avglasa grytan med vitt vin och lägg i buljongen, pastan och köttbullarna och låt sjuda.
- Rör ner spenat och servera med parmesanost.
Italiensk bröllopssoppa kan serveras när som helst! Det är allmänt dokumenterat att namnet kommer från en italiensk fras, “minestra maritata“, som bokstavligen betyder “gift soppa” eftersom ingredienserna gifter sig när de lagar mat.
I de flesta amerikanska restauranger och recept består denna soppa vanligtvis av mini köttbullar, en liten pasta och ofta en grön som spenat. Vi lägger i vitlök, grönsaker och örter
Toppa det hela med nyriven parmesanost.
Vi älskar det här receptet med knaprigt bröd för doppning och en sallad på sidan.
Förvara italiensk bröllopssoppa i kylen i upp till 3-4 dagar.
Frys in rester i en lufttät behållare i upp till tre månader. Tina i kylen, eller värm upp direkt från frysen i mikron eller på spishällen. Tillsätt lite färsk spenat till den uppvärmda soppan om du vill fräscha upp dess utseende.
Fler favoritsopparecept
Älskade din familj detta recept på italiensk bröllopssoppa? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Italiensk bröllopssoppa
Denna enkla italienska bröllopssoppa är rejäl och klassisk och passar snabbt ihop och är perfekt för alla vardagsmat!
-
Tillsätt alla köttbullar utom olivolja i en stor blandningsskål. Blanda försiktigt tills det är helt blandat. Forma till små köttbullar, ca 1 tum i diameter.
-
Värm 2 matskedar olivolja i en stor holländsk ugn på medelhög värme. Tillsätt ungefär hälften av köttbullarna och låt koka i cirka 3 minuter per sida, vänd till brun överallt. Överför till en tallrik. Upprepa med resterande köttbullar.
-
Tillsätt 1 msk olivolja i samma holländska ugn och sänk värmen till medelhög låg. Tillsätt löken, morötterna och sellerin och koka i 5 minuter tills de är mjuka. Tillsätt vitlök och koka i 30 sekunder, eller tills den doftar. Krydda med salt, peppar och dill.
-
Tillsätt vin och avglasera pannan, skrapa botten av grytan med en träslev för att lossa eventuella brynta bitar. Tillsätt kycklingbuljongen och låt koka upp.
-
Tillsätt pasta och köttbullar i grytan och koka 8-10 minuter, tills pastan är mör och köttbullarna är genomstekta. Tillsätt spenat under den sista minuten av tillagningen och låt den vissna.
-
Servera varm, strö över riven parmesanost.
Spenat kan ersättas med grönkål om så önskas. Grönkål kommer att behöva längre tid att koka och bör läggas till pastan.
Om du inte har acini de pepe pasta, prova andra små former som ditalini, orzo eller till och med armbågsmakaroner.
Förvara italiensk bröllopssoppa i kylen i upp till 3 dagar, eller i frysen i upp till tre månader. Tina i kylen, eller värm upp direkt från frysen i mikron eller på spishällen. Tillsätt lite färsk spenat till den uppvärmda soppan om du vill fräscha upp dess utseende.
Kalorier: 382 | Kolhydrater: 21g | Protein: 22g | Fett: 20g | Mättat fett: 6g | Kolesterol: 91mg | Natrium: 961mg | Kalium: 622mg | Fiber: 2g | Socker: 3g | Vitamin A: 6440IU | C-vitamin: 12mg | Kalcium: 192mg | Järn: 3.2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.


