Vår italienska pastasallad är gjord med en fräsch och smakrik dressing, två sorters ost, salami, oliver och den perfekta blandningen av italienska örter. Ta en tugga av denna pastasallad, och du kommer inte att kunna sluta. Hoppa till det italienska pastasalladsreceptet

Italiensk pastasallad med salami, tomater och ost

Precis som vår ursprungliga pastasallad, packar vi in ​​så många texturer och smaker till denna italienskinspirerade version som vi kan. Det finns inte en, utan två sorters ost, salami, saltade oliver, färska tomater och en generös handfull färsk basilika.

Dressingen är också en vinnare. Den skiljer sig inte så mycket från dressingen vi använder till den andra pastasalladen, med undantag för en extra smak av citronsaft, dijonsenap och finhackad vitlök.

Ingredienser för italiensk pastasallad -- Pasta, ost, basilika, tomater, lök, oliver

Vi har redan några pastasalladsrecept på Inspired Taste så du kanske undrar varför vi behövde ett till, men tro mig, den här rejäla salladen med salami och ost är en keeper.

Fler pastasalladsrecept: Klicka över till vår krämig pastasallad, denna snabba och enkla pastasallad och vår citron-orzopastasallad.

Vår italienskinspirerade pastasalladsdressing

För inte så länge sedan delade vi på en hemmagjord italiensk dressing. Det är ljust, naturligt och så mycket bättre än allt du kan köpa i butiken.

Till denna italienska pastasallad har vi lånat många av delarna i den dressingen och är så glada att vi gjorde det. Citronsaft, rödvinsvinäger, vitlök och dijonsenap kombineras för att göra en fräsch, fräsch dressing. Vi slänger också i en bra mängd örter som torkad oregano, timjan och basilika, som alla fungerar så fint när salladen slängs ihop.

En skål med italiensk pastasallad

Tips för att göra den bästa pastasalladen

Som med alla våra pastasalladsrecept på Inspired Taste, blir den här salladen bättre när du har ett par saker i åtanke:

Den bästa pastan att använda: Välj rejäla pastaformer som penne, fusilli, rotini och farfalle (fluga). De har också fördelen av många skrymslen och vrår, som fångar dressingen och ostbitarna. Andra former kan också fungera. Orzopasta är ett utmärkt alternativ, men se till att den inte kokar för mycket.

Kom med tips framåt: Att låta salladen sitta i dressingen en stund gör en enorm skillnad i smak. Vi tar samma tillvägagångssätt när vi gör potatissallad. Gör pastasallad och förvara den i kylen i upp till fem dagar.

Fler enkla sallader

Italiensk pastasallad med tre örter

 • PREP
 • LAGA MAT
 • TOTAL

Italiensk pastasallad gjord med en fräsch och smakrik dressing, två sorters ost, salami, oliver och den perfekta blandningen av italienska örter. Ta en tugga av denna pastasallad, och du kommer inte att kunna sluta.

Börja med en rejäl pastaform som har skrymslen och vrår för att hålla fast i dressingen som penne eller rotini. Vi älskar att lägga till parmesanost, som smälter in i dressingen samt provoloneost och salami, men du kan alltid anpassa ingredienslistan utifrån dina favoritostar och kötträtter.

Ger ca 6 portioner

Du kommer behöva

Pastasallad

8 uns torkad pasta som penne, fusilli eller rotini

1/2 medelstor rödlök, tunt skivad

4 uns skivad provoloneost, skuren i 1-tums bitar

1/3 kopp finriven parmesanost

4 uns salami i italiensk stil, skivad och i fjärdedelar

6 uns tomater, hackade, ca 1 kopp

1 dl oliver, urkärnade och halverade

1/4 kopp färska basilikablad, hackade

Salladsdressing

1/4 kopp (60 ml) extra virgin olivolja

1/4 kopp (60 ml) färsk citronsaft

2 matskedar (30 ml) rödvinsvinäger

1 liten vitlöksklyfta, finriven eller finhackad, ca 1/2 tsk

1 tsk dijonsenap

1 tsk honung

1 tsk torkad oregano

1 tsk hackad färsk timjan eller använd 1/4 tsk torkad timjan

1/2 tsk fint havssalt plus mer efter smak

1/2 tsk nymalen svartpeppar

Vägbeskrivning

  Lägg den skivade löken i en liten skål och täck med kallt vatten. Ställ skålen åt sidan i 10 minuter så att den råa smaken på löken lugnar sig lite. Låt rinna av och skölj sedan löken innan du lägger dem i salladen.

  Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt pasta och koka tills den är mjuk, 6 till 10 minuter (kontrollera förpackningen för rekommenderad koktid). Häll av och skölj väl under kallt vatten.

  Medan pastan kokar, gör du dressingen i botten av en stor skål. Vispa citronsaft, rödvinsvinäger, vitlök, senap, honung, oregano, timjan, salt och svartpeppar tills det är väl blandat.

  Tillsätt den avrunna och sköljda pastan i dressingen och blanda väl.

  Rör ner den avrunna och sköljda rödlöken, provoloneost, parmesanost, salami, tomater, oliver och basilika.

  Smaka av efter smaksättning och justera med salt och peppar efter behov. Servera eller för bästa resultat, täck över och kyl i minst 30 minuter och upp till 5 dagar.

Adam och Joannes tips

 • Pastasallad blir bättre och bättre med tiden så att göra den en dag i förväg är en bra idé.
 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1/6 av receptet / Kalorier 424 / Totalt fett 24,4g / Mättat fett 7,8 g / Kolesterol 33,3mg / Natrium 743,5mg / Kolhydrat 37,1 g / Kostfiber 2,7 g / Totalt socker 4,6 g / Protein 14,9 g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply