Detta Italiensk sallad, gjord med isbergssallat, tomater, oliver, pepperoncini, parmesan och en krämig vinägrettdressing, är precis som den på din italienska favoritrestaurang. Egentligen är det bättre.

Två vita tallrikar med italiensk sallad gjord på isberg, tomater, rödlök och parmesan.
: Dylan och Jeni

Denna italienska restaurangsallad är en exakt kopia av klassikern du har upplevt när du är ute och äter middag eller på den där hoagie från din lokala italienska delikatessbutik som du aldrig trodde att du skulle kunna återskapa hemma.


Varför våra testare älskade detta

Våra testare var nöjda med detta klassisk italiensk sallad som parar krispig isbergssallad med krämig dressing. De älskade att salladen och dressingen var båda enkelt att göraoch att det fanns “precis rätt mängd tillägg.”

Anteckningar om ingredienser

Ingredienser för italiensk sallad - sallad, tomater, selleri, parmesan, dressing, lök, oliver och pepperoncini.
 • Krämig italiensk dressing–Du kan också byta ut en vanlig vinägrett eller dressing i butik, om du föredrar det.
 • Isbergssallad–Det höga vatteninnehållet i isberg gör den krispig och krispig och är det perfekta redskapet för den krämiga italienska dressingen. För den klassiska italienska salladsupplevelsen rekommenderar vi inte att ersätta en annan typ av sallad.
 • Rödlök–Om du föredrar en mildare smak från din rödlök, blötlägg den skivade löken i kallt vatten i 5 till 10 minuter innan du tappar den och lägger den i salladen.
 • Pepperoncini-Torka dessa paprikor torra med en hushållspapper innan du lägger dem i salladen.

Hur man gör detta recept

 1. Häll dressingen i en stor skål.
 2. Tillsätt salladsingredienserna och blanda ihop. Servera omedelbart.

Vanliga frågor om recept

Hur krossar man oliver?

Använd ett snapsglas eller botten på ett litet dricksglas och tryck ner oliven tills den delar sig på några ställen. Om din oliv har en grop bör den lätt glida ut efter att ha krossats.

Kan jag göra detta i förväg?

Du kan förbereda dressingen upp till 1 dag i förväg och du kan tvätta och hacka din sallad några timmar före servering. Förvara dem separat i kylen. Montera inte ihop den färdiga salladen förrän precis innan servering eftersom salladen blir blöt när den sitter.

Vad ska jag servera detta med?

Klassisk italiensk amerikansk mat är perfekt här. Den här salladen är utmärkt tillsammans med lasagne och brödpinnar, eller om du håller dig glutenfri eller vegetarisk, prova den med glutenfri aubergineparmesan.

Hjälpfulla tips

 • Förbered din dressing i en burk med lock så att du kan skaka den för att kombinera ingredienserna precis innan du sätter ihop din sallad.
 • Det här receptet är lämpligt för vegetarisk och glutenfri kost.
Två vita tallrikar med italiensk sallad gjord på isberg, tomater, rödlök och parmesan.

Fler bra salladsrecept

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Italiensk restaurangsallad

Två vita tallrikar med italiensk restaurangsallad gjord på isberg, tomater, rödlök och parmesan.

Denna italienska sallad, gjord på isbergssallad, tomater, oliver, pepperoncini, parmesan och en krämig vinägrettdressing, är precis som den på din italienska favoritrestaurang. Egentligen är det bättre.

Prep 20 min

Total 20 min

 • Häll den krämiga italienska salladsdressingen i en stor serveringsskål.

 • Tillsätt sallad, selleri, lök, körsbärstomater, oliver, pepperoncini och parmesan och blanda ihop.

 • Servera omedelbart.

 1. Gå framåt –Förbered salladsdressingen upp till 1 dag i förväg och tvätta och hacka eller riv salladen flera timmar före servering. Förvaras separat i kylen.
 2. Förbandsbehållare –Förbered din dressing i en burk med lock så att du kan skaka den för att kombinera ingredienserna precis innan du sätter ihop din sallad.
 3. Diet-Det här receptet är lämpligt för vegetarisk och glutenfri kost.

Servering: 1delKalorier: 138kcal (7 %)Kolhydrater: 9g (3%)Protein: 5g (10 %)Fett: 10g (15 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 0,02gKolesterol: 6mg (2 %)Natrium: 544mg (24 %)Kalium: 239mg (7 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 667IU (13 %)C-vitamin: 17mg (21 %)Kalcium: 140mg (14%)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply