Den 6 augusti är Jamaicas självständighetsdag. Fira! Jamaicansk stekt deg, känd som festival, är en kulturell tradition som kan beskrivas som majsmjölsfritter med en liten sötma som är idealisk tillsammans med jerkkryddat kött.

Anpassad från Virginia Burke | Ät karibiskt | Simon och Schuster, 2005

Något söta och mycket mera friterade dumplings, kallade festival, från Jamaica, dessa serveras traditionellt med jerk kött. [Editor’s Note: The term “moreish” means, quite literally, something that’s so darn good, it makes you want more.]– Virginia Burke

KAN JAG GÖRA JUSTERINGAR I FESTIVALDEGEN?

Tänk på att det finns ungefär lika många olika tillvägagångssätt för festival som det finns hemmakockar som gör dem, så den här versionen kan vara lite mer eller mindre söt än vad du har haft tidigare. Om dessa verkar tyngre än vad du är van vid kan de ha en något annorlunda andel majsmjöl till mjöl. I vissa recept har vi faktiskt sett en tillsatt tesked vaniljextrakt. Subtila skillnader som dessa är vanliga, särskilt i en maträtt som är lika populär och utbredd som karibisk stekt majsdeg. Använd gärna receptet som en ritning, gör det en gång och justera därefter om festivalen för dina minnen är något annorlunda.

  • Blanda majsmjöl, mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Tillsätt bara tillräckligt med kallt vatten för att göra en hård deg.

  • Mjöla händerna väl och knåda degen på en lätt mjölad yta i bara någon minut. Dela degen i 12 delar. Rulla varje portion till en liten cigarr- eller korvform som är något avsmalnande i ändarna.

  • Häll tillräckligt med olja i en stekpanna för att nå cirka 1 tum djup. Värm oljan på medelhög värme tills den skimrar men inte ryker (cirka 350°F | 176°C).
  • Skjut försiktigt ner några av dumplingsna i oljan, var försiktig så att du inte tränger ihop pannan. Stek, vänd vid behov, tills de är gyllenbruna på varje sida, justera värmen om det behövs, cirka 8 minuter totalt. Flytta dem till hushållspapper för att rinna av. Upprepa med de återstående frittorna. Ät dem varma.

Servering: 1 fritterKalorier: 134 kcalKolhydrater: 19 gProtein: 2 gFett: 6 gMättat fett: 1 gTransfett: 1 gNatrium: 133 mgKalium: 54 mgFiber: 2 gSocker: 1 gKalcium: 22 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2005 Virginia Burke. Foto © 2021 Dani. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag gillade verkligen dessa frittor, och de var lätta att göra. Jag behövde en halv kopp vatten för att få ihop degen, och de blev knapriga på utsidan men täta och mjuka på insidan. De är ganska enkla, vilket gör dem till ett utmärkt tillbehör till starkt smaksatt jerk chicken-håll lite sås åt sidan för doppning. Försök inte att använda kniv och gaffel på dem – det är bättre att använda fingrarna!

Source link

Rate this post

Leave a Reply