Detta biff bourguignon från Jamie Oliver får sin smak från en övernattning i rött vin, en långsam bräsering tills den är mjuk och tillsats av mycket svamp och bacon. Inte konstigt att våra testare beskrev det som det bästa de någonsin har provat.

Anpassad från Jamie Oliver | Tillsammans | Flatiron Books, 2021
När det kommer till god, enkel mat står Jamie Oliver högst upp på min lista. Jag tycker att hans matlagning är tillgänglig, enkel och läcker. Aldrig pretentiös, alltid speciell.
Och denna biff bourguignon är inget undantag. Ja, den har en lång lista med ingredienser. Och ja, jag dyker upp vid din ytterdörr och läser upp kravallakten för dig om du fortsätter att göra det på grund av det. Kom igen folk!
Arbetet du lägger ner på denna otroliga nötköttsgryta är så litet jämfört med nöjet du och din familj och vänner kommer att få ut av den.
Ärlig. Och 99,999% av tiden är hands-off. (Tja, jag överdriver, men mycket av tid är hands off.) Gör dig själv en tjänst och gör en dubbel sats och frys in den. Du kommer att tacka mig. Men istället för ohämmad tacksamhet, bjud in mig på middag. Jag accepterar i ett ögonblick.–David Leite
Varför våra testare älskade detta
Erin Bloys sa att det var det “fullkomlighet.” Lade sedan till, “Marinaden över natten … utvecklade ett sådant djup av smak – så tillfredsställande!”
Aryn Snell gick med: [It’s] av denna värld utsökt och värt varenda minut att sätta ihop det.
Kristen Kennedy sa det kanske bäst. “Jag är orolig att detta är helgerån, men det här kan vara det bästa biffbourguignonreceptet jag någonsin gjort. Så ledsen, Julia!”
Vanliga frågor om Jamie Oliver’s Beef Bourguignon
Kan jag göra detta i förväg?
Absolut. Jag uppmuntrar dig att göra det. Faktum är att när jag gör denna gör jag den ofta tre dagar före servering. Varje dag värmer jag upp den, låter den svalna och kyler den sedan över natten. På den tredje dagen har smakerna gift sig och fördjupats. Makalös.
Vilket är det bästa vinet att göra och servera detta till?
Traditionellt är rätten gjord på Bourgognevin. Jamie Oliver specificerar också Pinot Noir. Men vilket fylligt rött vin som helst kommer att fungera här. Vad du än gör, gör inte, upprepa inte, använd matlagningsvin. Det är en förolämpning för god matlagning och en förolämpning mot gommar överallt.
Vad är skillnaden mellan beef bourguignon och nötköttsgryta?
Den stora skillnaden mellan klassisk fransk boeuf bourguignon och amerikansk nötköttsgryta är tillsatsen av vin. Fransmännen älskar sina vin, och älskar att laga mat med deras vinoch den här rätten är inget undantag.
Hjälpfulla tips
- Bry dig inte om att leta efter dyra köttbitar som oxfilé eller rib eye. Den här rätten, som kräver låg och långsam tillagning, görs bäst med tuffare köttbitar, som chuck eller gryta.
- På tal om låg och långsam, inte ens tror att försöka laga detta snabbare genom att höja värmen. Köttet kunde bli segt och segt. Genom att långsamt sjuda oxgrytan blir köttet så smidigt att du kan skära det med en sked. (Som du vill använda för att få i dig varje droppe av den läckra såsen.)
- Snåla inte med mjölning och stekning av nötköttstärningarna. Mjölet hjälper nötköttet att bryna (och tjockna buljongen), och bränningen ger djupa, komplexa toner till rätten.
- När det kommer till servering, tänk på kolhydrater, kolhydrater och mer kolhydrater. Bourguignon serveras bäst över potatismos, krossad potatis, ris (även blomkålsris) eller nudlar som hemlagad spaetzle.
Fler bra nötköttsrecept


☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David
Jamie Olivers Beef Bourguignon

Min överdådiga beef bourguignon är mysig och överseende. Om du kan hitta nötköttskinder är de idealiska för denna möra nötköttsgryta som brässar hela eftermiddagen.
-
I en stor skål, kombinera nötkött, morötter, selleri, vitlök och lök med senap, lagerblad, kryddnejlika, en generös nypa svartpeppar och vinet. Blanda väl, täck sedan över och ställ i kylen över natten.
-
Värm ugnen till 325ºF (163ºC).
-
Ställ ett durkslag över en stor skål. Häll innehållet i biffskålen i durkslaget. Spara den avrunna vätskan.
-
Lägg mjölet i en medelstor skål. Plocka ut bara nötköttet och torka av med hushållspapper och blanda sedan med mjölet.
-
Smält smöret med 2 matskedar olivolja i en stor holländsk ugn på medelvärme. Arbeta i omgångar, bryn det mjölade nötköttet överallt, vänd med en tång och lägg ut det på en tallrik med eventuella krispiga bitar när de väl har fått färg. Tillsätt mer smör om den holländska ugnen blir torr.
-
Häll grönsakerna i den holländska ugnen och koka tills de börjar karamelliseras, 10 till 12 minuter, rör om då och då och skrapa upp eventuella klibbiga bitar. Sätt tillbaka nötköttet i den holländska ugnen, häll över det reserverade vinet från marineringsvätskan och 3 koppar (720 ml) kokande vatten och låt sedan sjuda.
-
Täck med en skuren plåt fuktigt bakplåtspapper och för in i ugnen tills nötköttet är vackert mört, cirka 4 timmar, fyll på med vattenstänk om det behövs.
-
Kombinera skivad bacon, schalottenlök och champinjoner i en stor stekpanna med non-stick på medelhög värme och koka blandningen tills den är gyllene, rör om regelbundet, 20 till 25 minuter.
-
Släng i persiljebladen, häll sedan innehållet i pannan över bourguignonen och krydda till perfektion, smaka av och finjustera.
- Nötkött-Spara pengar och använd billiga köttstycken, som chuck eller gryta.
- Lågt och långsamt-Låt sakta sjuda grytan så att köttet blir så mört.
- Mjöl och dear-Mjölet hjälper nötköttet att bryna, och bränningen ger en komplex smak.
- Att tjäna-Tänk kolhydrater. Detta serveras bäst över potatismos eller krossad potatis, ris (även blomkålsris) eller nudlar som hemlagad spaetzle eller äggnudlar.
Servering: 1delKalorier: 579kcal (29 %)Kolhydrater: 19g (6 %)Protein: 38g (76 %)Fett: 32g (49 %)Mättat fett: 13g (81 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 16gTransfett: 1gKolesterol: 134mg (45 %)Natrium: 319mg (14 %)Kalium: 1176mg (34 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 6537IU (131 %)C-vitamin: 12mg (15 %)Kalcium: 87mg (9 %)Järn: 5mg (28 %)
Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.
Recepttestares recensioner
Ursprungligen publicerad 20 januari 2022
Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.