Jamie Olivers vitlöksrullar är en perfekt familje- eller festmat. Mört bröd rullat runt en lätt citronaktig, vitlöksostfyllning och skär sedan i grab-and-go-portioner. Ingenting säger gott som en riv-och-dela limpa med massor av smak.

Anpassad från Jamie Oliver | Tillsammans | Flatiron Books, 2021

Jag älskar att fira kraften som mat har för att föra människor samman, att minnas den enorma glädje den kan ge, och mer än något annat, samla dessa minnen med våra nära och kära. Att vara i en älskads närvaro, att se deras ansikte lysa upp, dela minnen och skratta högt tillsammans, det är vad livet verkligen handlar om. Och det glada, fantastiska med mat är att det kan vara vad du vill att det ska vara. Det kan ge näring, upprätthålla, hjälpa till att läka, vara snabbt eller bekvämt, tröstande, roligt, överraskande eller ett äventyr. Men kanske, i sin enklaste form, fungerar det som en ursäkt för att föra samman de människor du älskar. Det här handlar om att säga “jag älskar dig” genom mat.— Jamie Oliver

Vanliga frågor om vitlöksrullar

Kan jag göra rullar med vitlök i förväg?

Jamie Oliver rekommenderar att man tar hälften av receptet och fryser in det, och vi känner oss ganska säkra på att följa hans råd. Med den andra pannan vitlöksbröd, forma och jäsa i 45 minuter, täck sedan och frys in tills det behövs. Grädda helt enkelt från fryst i 25 minuter.

Hur lång tid behöver vitlöksdegen för att jäsa?

Det fina med detta recept är att du kan börja tidigt eller inte så tidigt. Börja degen dagen innan med att göra upp brödet till steg 7 och låt det sedan vila i kylen över natten. Men om du inte kan vänta så länge, låt det jäsa på bänken i ca 1 timme och grädda därifrån.

Dagen framför oss

  • Tillsätt det ljumna vattnet och jästen i en stor skål. Blanda med en gaffel i 2 minuter.

  • Tillsätt mjölet och en rejäl nypa havssalt, blanda med en gaffel tills du inte kan röra på det längre. Ta sedan ihop den med rena händer till en degboll, tillsätt mer mjöl om det behövs för att förhindra att händerna och degen fastnar.

  • Pudra en arbetsyta med mjöl och knåda sedan degen tills den blir silkeslen och elastisk, cirka 5 minuter. Forma till en grov boll, lägg i en lätt oljad skål, täck med en ren fuktig kökshandduk och jäsa på en varm plats tills den har dubbelt så stor storlek, 1 till 1 1/2 timme.

  • Riv under tiden brödet i en mixer och blixt till smulor. Gnid in två kantade bakplåtar med olivolja, fördela sedan jämnt över ströbrödet.
  • Riv den översta bladhalvan av persiljan i mixern. Skala och tillsätt vitlöken, vispa sedan tills den är fin. Pressa i citronsaften, tillsätt färskosten, mixa igen tills den är slät, krydda sedan till perfektion, smaka av och finjustera.

  • Slå ut luften ur degen genom att slå den med näven och dela den sedan i två. En bit i taget, dra och sträck ut på en oljad yta till 20 x 12 tum (50 x 30 cm). Bred ut över hälften av färskostblandningen och lämna en 2-tums (5 cm) kant längs den längre sidan som är längst bort från dig. Ta nu dig tid att rulla ihop degen, börja framför dig, så att du slutar med en lång gelérulle.

  • Skär varje rulle i 18 bitar med en vass kniv, lägg sedan på plåtarna med virvelsidan uppåt och placera dem ganska nära varandra. Täck och jäsa i kylen över natten. Om du gör samma dag, jäsa i rumstemperatur tills det fördubblas, ca 1 timme. Vid denna tidpunkt kan rullarna frysas på bakplåten, täckas, för framtida bruk, och kan bakas från frysta.

  • Värm ugnen till 425ºF (218ºC).

  • Avtäck och grädda på översta gallret tills de är gyllene, 20 till 30 minuter. Ringla över lite extra jungfruolja till servering.

Servering: 1 serveringKalorier: 69 kcalKolhydrater: 10 gProtein: 2 gFett: 2 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 6 mgNatrium: 27 mgKalium: 37 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 208 IUC-vitamin: 4 mgKalcium: 13 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Jamie Oliver. Foto © 2021 David Loftus, LevonBiss och Paul Stuart. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa vitlöksrullar är en intressant version av vitlöksbröd. Det är en trevlig omväxling från den traditionella smörade baguetten med vitlök. De bakar bra av frysta också, så en bra tillredning att ha i frysen!

Dessa vitlöksrullar från Jamie Oliver var en rolig njutning. De bakade upp fint från frysta också, så jag kan se mig själv ha ett lager i frysen till semestern. Var försiktig när du sträcker ut degen eftersom den kan bli tunn i fläckar.

Ursprungligen publicerad 2 december 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply