Detta lätt pappardelle recept från Jamie Oliver samlas i en kastrull med en handfull skafferiingredienser på mindre än 30 minuter. Dets perfekt för att äta solo eller kan enkelt dubblas.

En metallpanna fylld med korvpappardelle med riven parmesan på toppen.
: Richard Clatworthy

Anpassad från Jamie Oliver | One: Simple One-Pan Wonders | Flatiron Books, 2023

Vi har länge varit ett fan av Jamies bekväma matlagning, från hans biff bourguignon till kyckling- och purjolökspaj. Så det var ingen överraskning att detta lyxiga korvpappardelle-recept fick våra testare att slicka sina tallrikar. Kombinationen av mjuk pasta, bitar av korv och en vininfunderad tomatsås i kombination med en snabb 30-minuters förberedelsetid har gjort denna till en omedelbar favorit.–Angie Zoobkoff


Varför våra testare älskade detta

Det finns en hel massa anledningar till att våra recepttestare slukade detta. De älskade det kom ihop så snabbtgör det perfekt veckodagspris. De var också glada över att receptet hade en kort ingredienslista och kom ihop i just en pannavilket betyder färre smutsiga diskar.

Ruby Francis. anslöt sig till sin kommentar, “Det här pappardellereceptet är väldigt enkelt och det känns som en varm kram en kall natt.

Anteckningar om ingredienser

Ingredienser för korvpappardelle - persilja, färsk pasta, parmesan, fänkål, korv, vin och passata.
 • Pasta-Lasagneplattor är lätt tillgängliga i kylavdelningen i många stormarknader, men om du kan få färsk pappardelle, byt gärna ut den. Du kan också göra din egen pastadeg till detta recept.
 • Korv-Alla typer av korv fungerar här, så använd en som du gillar. Våra testare fann att varm italiensk korv passade bra med såsens smak.
 • Fänkål frö-Om korven du använder har fänkål i, överväg att minska mängden fänkål till 1/2 tesked.
 • Passata–Detta är också känt som silade tomater och kan hittas i välsorterade stormarknader. Om du föredrar mer textur i din sås eller inte kan hitta passata, kan du ersätta krossade tomater.

Hur man gör detta recept

Färska lasagneplattor som skärs i breda band.
 1. Skär de färska lasagneplattorna i breda strimlor. Koka upp en vattenkokare.
Ett gäng färsk persilja som hackas och delas i stjälkar och blad och en stekpanna med brynkorv.
 1. Separera bladpersilja och stjälkar och hacka dem. Skiva vitlöken.
 2. Bryn korven i en stor stekpanna.
Färsk persilja och vitlök kokas i en stekpanna med korv och rött vin som hälls i stekpannan.
 1. Rör ner vitlök och persiljestjälkar och fänkåloch fortsätt koka tills de är gyllene.
 2. Häll i rödvinet. Låt det puttra tills det nästan avdunstat.
 3. Häll passatan i stekpannan. Rör om tills det blandas med korven och örterna.
Passata och nudlar läggs till en stekpanna med korv och persilja.
 1. Tillsätt pastan i stekpannan. Häll tillräckligt med kokande vatten över pastan för att precis täcka den och låt puttra tills vätskan mestadels absorberats.
Parmesanost strös över en stekpanna med korvpappardelle.
 1. Rör ner persiljebladen, krydda efter smak och strö över parmesan. Tjäna.

Vanliga frågor om recept

Vad är pappardelle?

Pappardelle är en bred, platt nudel, som liknar fettuccine, men bredare och mäter cirka 1 tum bred. Den har sitt ursprung i Toscana och är ett populärt val av nudlar för såser av ragutyp.

Kan jag dubbla eller tredubbla receptet?

Ja, receptet fördubblas mycket bra, och du kan till och med tredubbla det för att tjäna 4 personer. Vi rekommenderar inte att göra en sats större än så här, eftersom det blir svårt att hantera nudlarna. Om du tredubblar receptet, använd en större stekpanna eller holländsk ugn för att rymma alla ingredienser.

Vad ska jag servera med detta?

De flesta av våra testare fann att denna rejäla pastarätt bara behövde en sallad och en bit vitlöksrosa för att göra en komplett måltid. Vill du göra andra Jamie Oliver-favoriter rekommenderar vi varm ruccolasallad och vitlöksbullar. Glöm inte att njuta av resten av rödvinet vid måltiden.

Hjälpfulla tips

 • Använd en pizzaskärare för att enkelt skiva lasagnenudlarna i strimlor.
 • För att värma pastan, värm den försiktigt på medel-låg värme, tillsätt lite mer passata och en skvätt vatten, om det behövs.
 • För att göra detta recept vegetariskt, använd växtbaserad korv.
En stekpanna full av korvpappardelle, toppad med riven parmesanost.

Fler bra recept på korvpasta

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Jamie Olivers korv Pappardelle

En metallpanna fylld med korvpappardelle med riven parmesan på toppen.

Denna korvpappardelle är gjord i bara en panna med färsk pasta, korv och en lyxig vininfunderad tomatsås, och den kommer ihop på under 30 minuter. Det är en enkel vardagsmiddag som känns värd ett speciellt tillfälle.

Prep 10 min

kock 15 min

Total 25 min

 • Fyll en vattenkokare med vatten och låt koka upp. Skär lasagneplattorna på längden i 1 1/4-tums (3-cm) remsor för att göra pappardelle.

 • Skala och finhacka vitlöken. Finhacka den översta bladhalvan av persiljan, sedan stjälkarna, håll dem åtskilda.

 • Värm en stor stekpanna över hög värme. När det är varmt, ringla i olivoljan och krama sedan ut korvköttet ur skinnet i stekpannan, bryt upp det med din sked (om du använder en vegetabilisk korv, smula eller skiva).

 • Koka korven, rör om ofta, tills den börjar få färg, 3 till 4 minuter. Rör ner vitlök, persiljestjälkar och fänkålsfrön och koka tills de är lätt gyllene, 2 till 3 minuter till. Titta noga och sänk värmen om det behövs, eftersom vitlöken kan börja bryna snabbt.

 • Häll i rödvinet och låt det puttra tills det nästan har dunstat bort.

 • Rör ner passatan och tillsätt pastan i stekpannan.

 • Häll försiktigt i tillräckligt med kokande vatten för att precis täcka pastan, cirka 1 1/4 koppar (296 ml). Låt det bubbla iväg, rör om regelbundet tills pastan har absorberat det mesta av vattnet och du har fått en fin rik sås, 4 till 5 minuter. Lossa med en extra skvätt vatten vid behov.

 • Stäng av värmen, rör ner persiljebladen och smaka sedan av med salt och peppar till perfektion. Avsluta med ett riv av parmesan och en puss extravirgin olivolja, om du vill.

 1. Enklare skärning –Använd en pizzaskärare för att enkelt skiva lasagnenudlarna i strimlor.
 2. Skalning –Receptet kan dubblas eller tredubblas. Om du tredubblar, använd en större stekpanna eller holländsk ugn.
 3. Återuppvärmning –För att värma pastan, värm den försiktigt på medel-låg värme, tillsätt lite mer passata och en skvätt vatten, om det behövs.
 4. Diet-För att göra detta recept vegetariskt, använd växtbaserad korv.

Servering: 1receptKalorier: 1011kcal (51 %)Kolhydrater: 91g (30 %)Protein: 34g (68 %)Fett: 53g (82 %)Mättat fett: 15g (94 %)Fleromättat fett: 7gEnkelomättat fett: 27gKolesterol: 178mg (59 %)Natrium: 907mg (39 %)Kalium: 1384mg (40 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 9g (10 %)Vitamin A: 1061IU (21 %)C-vitamin: 24mg (29 %)Kalcium: 103mg (10 %)Järn: 9mg (50 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply