Detta gigantisk jordnötssmörsbägare, gjord på mjölkchoklad och jordnötssmör, är som att äta den största Reese’s jordnötssmörkoppen du kan tänka dig. Låter ganska spektakulärt, eller hur?

En gigantisk jordnötssmörskopp på en tallrik, skuren i 15 klyftor.

Anpassad från Jessie Sheehan | Snackbara bakar | Countryman Press, 2022

Okej, så viktigast av allt, den här gigantiska jordnötssmörkoppen är en magnifik godbit att göra till alla Reese’s Peanut Butter Cup älskare i ditt liv (och om du gör livet rätt borde det finnas många).

Det kräver en 9 1/2-tums tårtpanna med löstagbar botten (och helst med räfflade kanter, för den typiska “Reese”-looken) och du kanske är arg på mig för att du inte äger en och du inte Jag vill inte köpa en, men jag lovar att det är värt det på grund av de många (många) gångerna du kommer att göra denna (vågar jag säga) ikoniska konfekt. I ett nafs fungerar en 9 1/2-tums springform också.–Jessie Sheehan

Vanliga frågor om Giant Peanut Butter Cup

Vilken är den bästa metoden för att smälta choklad i mikrovågsugn?

Receptet kräver hög effekt, men om du har en nyare, kraftfullare mikrovågsugn, föreslår vi att du använder ett mer konservativt tillvägagångssätt, särskilt om detta är ditt första försök att temperera choklad med din mikrovågsugn.

Börja på medium kraft (100-110°F), och stoppa och rör om din choklad var 20-30:e sekund tills den är slät och glänsande. Om det verkar kornigt eller ovanligt torrt och tjockt, har det troligen blivit bränt och bör kastas.

Lita på oss, vi känner med egna ögon besvikelsen över att behöva kasta en massa choklad. Säkra före det osäkra. Sänk värmen.

Kan jag använda olika typer av choklad i det här receptet?

Visst, när du har bemästrat smältningen, bli galen. Använd gärna vita chips, mörk choklad, eller vad du än vill. Våra testare erbjöd några riktigt spännande tillägg (tänk kringla eller Butterfinger-bitar) till jordnötssmörlagret också.

Jättekopp för jordnötssmör

En gigantisk jordnötssmörskopp på en tallrik, skuren i 15 klyftor.

Om du är ett fan av den ikoniska Reese’s jordnötssmörkoppen, då är detta den perfekta desserten för dig.

Jessie Sheehan

Prep 15 min

Stanna tiden 1 hr

Total 1 hr 15 min

 • Förbered en 9 1/2-tums (24 cm) tårta med räfflade sidor och en löstagbar botten (eller en springform), samt en kantad bakplåt.

 • I en medelstor mikrovågssäker skål, mikrovågsugn 1 1/2 koppar (255 g) av chokladchipsen och 1 1/2 matsked av oljan högt i 20 sekunders skurar, rör om med en flexibel spatel efter varje sprängning, tills den är slät , cirka 1 minut och 20 sekunder totalt.

 • Bred ut den smälta chokladen på botten av tårtformen och uppåt på sidorna (så gott det går) med baksidan av en sked. (Tvätta inte skålen, eftersom du kommer att använda den igen.)

  Ge tårtan några lätta tryck på bänken efter att ha fyllts med chokladen för att hjälpa till att fördela den jämnt.

 • Ställ kakformen på bakplåten och ställ in i frysen för att kyla tills chokladen stelnat, cirka 15 minuter.

 • I en stor skål, vispa ihop jordnötssmör, konditorsocker, smör, vanilj och salt tills det är slätt. Överför jordnötssmörblandningen till den chokladöverdragna tårtformen och fördela jämnt med en flexibel spatel.

 • Mikrovågsugn den återstående chokladen och oljan i samma mikrovågssäkra skål som du använde tidigare, och häll den över jordnötssmörsfyllningen, jämna ut toppen med en förskjuten spatel, om du har en, eller din flexibla spatel.

 • Frys in tills sidorna av pannan lätt lossnar, cirka 45 minuter. Ju längre du väntar, desto lättare kommer de att poppa.

 • När du har tagit bort den, använd en liten skalkniv för att lossa basen från botten av koppen. Låt stå i rumstemperatur i 5 till 10 minuter innan du skär. Skiva med en stor kockkniv, doppa kniven i varmt vatten och torka den mellan snitten för de renaste skivorna.

 • Förvara koppen, inslagen, i kylen i upp till en vecka.

Servering: 1skivaKalorier: 364kcal (18 %)Kolhydrater: 32g (11 %)Protein: 5g (10 %)Fett: 25g (38 %)Mättat fett: 9g (56 %)Fleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 8gTransfett: 0,2gKolesterol: 18mg (6 %)Natrium: 258mg (11 %)Kalium: 138mg (4 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 27g (30 %)Vitamin A: 131IU (3%)Kalcium: 13mg (1 %)Järn: 0,4mg (2 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 24 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply