Den 6 augusti är Jamaicas självständighetsdag. Fira! Denna jerk chicken är beroende av en enkel marinad du slänger ihop av jamaicansk kryddpeppar, salladslök, timjan, kanel, chilipeppar och vinäger som smakar precis som vad du skulle uppleva i Karibien. Med enkla instruktioner om hur man lagar den utan att misslyckas.

Få saker gör oss så nöjda som en tallrik med äkta jerk chicken som det du skulle uppleva i Karibien. Detta autentiska recept har all smak av tradition, om än en aning mildare, vilket lätt kan åtgärdas för dem som föredrar det genom att slänga i mer chilipeppar.

–David Leite

Vad serverar jag med Jamaican Jerk Chicken?

På Jamaica är folk vana vid att kombinera rökinfunderad, fallande sönderfallande öm jerk chicken med festival. Inte festival som på fest, även om en autentisk jerk chicken såklart alltid är värd att fira, men festival som i den jamaicanska brödklumpen med namnet party-in-a-recept som är tätt och friterat och robust nog att suga upp all jerkpaste som finns kvar på tallriken. Vi måste säga att vi i hög grad föredrar den jamaicanska duon av kyckling och dumplings framför den mer stabila och blöta amerikanska versionen. Ingen tävling.

Gör jerk marinaden

  • Blanda alla ingredienserna i en mixer eller matberedare och bearbeta till en slät smet. Marinaden blir ganska tjock. Du bör ha ca 1 1/2 koppar. (Du kan förvara marinaden i en tättsluten burk i kylen i upp till ett par veckor.)

Grilla jerk chicken

  • Lägg kycklingen på grillen med skinnsidan nedåt. Marinaden kommer att fästa vid kycklingen; det är okej. Täck grillen och tillaga kycklingen, tråckla ofta med den återstående 1/2 dl jerk marinad och vänd var 10:e minut eller så, i 1 1/2 till 2 timmar. Kycklingen är färdig när köttet känns fast och saften blir klar när köttet stickas med en gaffel.

  • Lägg upp jerk-kycklingen på ett fat och lägg i det. Ursprungligen publicerad 23 juli 2013.

Servering: 1 delKalorier: 647 kcalKolhydrater: 8 gProtein: 52 gFett: 44 gMättat fett: 12 gFleromättat fett: 11 gEnkelomättat fett: 18 gTransfett: 0,3 gKolesterol: 202 mgNatrium: 1207 mgKalium: 658 mgFiber: 2 gSocker: 4 gVitamin A: 595 IUC-vitamin: 15 mgKalcium: 64 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2007 Helen Willinsky. Foto © 2007 Ed Andersson. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag blev exalterad över det här receptet så fort jag gjorde marinaden. Kryddpeppar, muskotnöt och kanel i löken gav den en underbar doft. Den färdiga kycklingen gjorde ingen besviken.

Jag lagade detta på mitt Big Green Egg, vilket gjorde det mycket lätt att hålla en stadig låg temperatur. Jag tror att den låga temperaturen är avgörande här, eftersom den gör att marinaden kan bilda en smakrik skorpa på kycklingen utan att brännas.

Det enda jag skulle ändra på det här receptet är att öka mängden chilipeppar i marinaden. Jag använde en jalapeño plus en thailändsk chili, men jag hade velat ha lite mer värme. Jag tror att habañeros skulle vara perfekt här.

Det kommer definitivt en nästa gång för detta recept. Smakerna av denna marinad är så goda och ingredienserna är saker som jag redan hade till hands, så det blev ett väldigt enkelt recept att få ihop. Jag älskade kryddigheten med den där lite söta anteckningen som är typisk för jerk-recept. (Jag använde farinsocker istället för vanligt socker.)

Så jag erkänner att jag faktiskt inte grillade kycklingen; det var alldeles för varmt ute! Dock ville jag verkligen testa det här receptet så jag bestämde mig för att steka kycklingen istället och det blev en underbar jerk chicken som jag tyckte! Jag stekte först kycklingen i pannan och stekte den sedan och strök den ett par gånger med den extra marinaden. Jag kan bara föreställa mig hur bra det skulle vara om jag faktiskt hade kunnat grilla den lågt och långsamt med flisen!

Jag skulle inte ändra ett dugg med det här receptet. Det är läckert, ganska jäkla enkelt och okomplicerat. Jag använde 1 delad kyckling och den kokade jämnt. Jag tycker att det är viktigt att satsa på jamaicansk kryddpeppar till den här rätten. Marinaden skapade en glansig mahognyskorpa som fick rätten att se lika vacker ut som den smakade.

Detta är det enda receptet för jerk marinad du någonsin kommer att behöva. Söt, välsmakande och med precis lagom värme. Jag gjorde denna en andra gång med benfritt kycklingbröst som jag hackade till sallad och serverade med en papayadressing och den var så god att den kommer att serveras på min nästa damlunch!

Vi gillade alla detta recept väldigt mycket. Kycklingen kom ut fuktig och mör. Den slutliga smaken var inte lika stark som andra jerk som jag har haft tidigare – det var en mycket delikat och smakrik smak. Och det var en väldigt enkel marinad att göra.

Jag ser fram emot att prova det på fläsk. Nästa gång ska jag dock lägga till lite mer chilipeppar, eftersom jag hade velat ha den lite kryddigare eftersom vi gillar lite hetta. Som det är, är det ett perfekt sätt att introducera barn till kryddighet.

Denna jerk chicken är mycket nära vad jag hade när jag var på Jamaica. Det var så gott, jag var tvungen att göra receptet två gånger! En gång med huden på och en gång med den borttagen. Kycklingen blev ganska mör åt båda hållen.

Jerkmarinaden är riktigt enkel att göra och tar bara cirka 15 minuter att vispa ihop. Jag använde även en del av det gröna från salladslöken. Om du kan få den lila salladslöken från Karibien tror jag att smaken skulle vara ännu mer autentisk. Du kan till och med ersätta ättika med färsk limejuice. En habañero borde visa sig vara tillräckligt med värme för de flesta gommar. För den som vågar gilla det varmt finns det plats att leka!

Jag rekommenderar verkligen att använda pimentklump för att få igång rökeffekten. Att lägga till några blötlagda lagerblad till toppen av ditt kol i början kommer att fungera ganska bra också. Tillagningen dämpar kycklingens hetta något och bidrar tillsammans med röken till att föra samman smakerna.

Det här receptet är för smakrik, långsamt grillad marinerad kyckling. Den tjocka marinaden är lätt att förbereda i mixern. Receptet är enkelt, men tar ett tag på grund av marineringen och långa grilltider. Jag använde en mogen jalapeñopeppar och cidervinäger. Detta gör en mycket tjock marinad. Jag placerade kycklingen och marinaden i en återförslutbar plastpåse, vilket gjorde det mycket lätt att pressa runt så marinaden helt täckte alla kycklingbitar, och gjorde det också mycket lätt att rengöra.

Min uppfattning är att det vore bättre att använda alla kycklinglår, till exempel, eller alla kycklingbröst eller alla vingar. På så sätt skulle de alla laga mat på ungefär samma tid.

Slutresultatet blev smakrik, mör, saftig kyckling. Jag skulle göra det igen, men nästa gång skulle jag öka värmen antingen genom att lägga till en andra jalapeño, prova någon av de andra hetare chilipeppar, eller lägga till en skvätt Sriracha. Jag skulle också göra 1 1/2 gånger marinadavkastningen för att ge mer tråckla, och jag skulle bara använda lår. Eftersom jerkkryddan är unik, skulle jag föreslå ett tillbehör som inte förringar den.

Jerk recept fascinerar mig. Jag har också en grej för rubs och marinader, så det här receptet hoppade nästan av sidan för mig. Marinaden mjuknar när köttet tillagas. Det var det mildaste ryck jag någonsin haft. Jag är van vid mer robusta smaker så det enda jag skulle ändra är att lägga till mer serranopeppar. Det är dock bara en smaksak. Allt var så väldigt läckert. Kryddpeppar, muskotnöt och kanel var subtila men där, och smakerna var mycket välbalanserade.

Vi använde uppskuren kyckling och fläskkotletter och båda föredrog kycklingen. Vi grillade den lågt och långsamt och var tvungna att tvinga fram portionskontroll innan vi drogs med. Som en extra notering rekommenderar receptet att marinera kycklingen i 4 till 6 timmar. Vi marinerade vår i 8 timmar, och det var verkligen inte för mycket. Jag skulle faktiskt rekommendera att marinera minst så länge för bästa smak, eftersom vårt kött fortfarande var härligt och mört. Enligt min åsikt hade 4 till 6 timmar inte varit tillräckligt.

Source link

Rate this post

Leave a Reply