Denna vita pizza från Jim Lahey är toppad med bechamelsås, Parmiggiano-Reggiano, mozzarella och rosmarin. Lita på oss. Du kommer inte missa tomatsåsen.

Om du har en ganska snäv definition av vit pizza, är denna pizza förmodligen inte för dig. Det är inte vad du sannolikt kommer att hitta på din lokala italienska plats när du ber om en skiva vit. Istället förgyller brödbakaren och pizzadegsfångaren Jim Lahey denna superlativ ‘za med en tunn lyster av bechamel och toppar den sedan med en trio ostar. Det är högst upp på vår lista över saker att servera gäster som en liten något att nosh med vin.

På tal om vin, Lahey är lite motstridig när det gäller specifika förslag att para ihop med denna – eller vilken – pizza. “Det är ganska svårt att gå fel med något som är anständigt”, säger han. “De vita tenderar naturligtvis att passa bäst till de mildare pizzorna.” Detsamma gäller för öl, fortsätter Lahey och föreslår en ljus lager eller mild ale för sötare, mer delikata pajer som denna. “Men i slutändan”, säger han. “Mitt råd – med öl eller vin – är att gå med vad du vill.”Renee Schettler

  • Om du använder en gasugnplacera baksten i en gasugn på ett galler ca 8 tum från broilern. Värm ugnen till 500°F (260°C) i 30 minuter. Byt till stek i 10 minuter. Om du använder en elektrisk ugnse varianten efter receptet.
  • Lägg degen på ett pizzaskal. Sked béchamel över ytan och fördela den jämnt, lämna den yttre tum eller så av degen orörd.
  • Strö bechamel med Parmigiano-Reggiano. Fördela mozzarellaklumparna. Strö över salt och rosmarin.

  • Använd snabba, ryckiga rörelser och skjut pajen från skalet på den varma, heta, varma bakstenen. Stek i ca 3 minuter om du har en gasugn, och något längre med en elektrisk ugn. Ingredienserna ska bubbla och skorpan fint förkolnade men inte brända.

  • Använd skalet och skjut pizzan på en bricka eller serveringsfat innan du skär den i klyftor. Servera omedelbart.

Vad är det bästa sättet att göra pizza i en elektrisk ugn?

Elementen i de elektriska ugnarna är i allmänhet utformade för att stängas av när ugnen når 500°F (260°C) eller 550°F (288°C) och luckan är stängd – även om det är broilern som värms upp och inte bakningselement. När du helt förstår hur jag använder min gasbroiler kontinuerligt för att tvinga stenen att bli varmare på ytan och även för att tillaga pizzan (dörren stängd) så att skorpan förkolnar ordentligt och påläggen kokar snabbt, kan elektrikerns avstängningsfunktion slå dig som ett potentiellt problem. Det är lätt att lösa.
För elektriska ugnar som har en broiler i ugnen, stäng av vid 500°F (260°C) eller så, placera stenen på ett galler cirka 4 tum från det övre värmeelementet (inte de 8 tum som krävs med gas) och förvärm, vid gräddning, vid 500°F ( 260°C) under de vanliga 30 minuterna. Sedan, för att öka värmen på stenen utan att ugnens element stängs av, öppna ugnsluckan några centimeter och låt den stå på glänt i cirka 30 sekunder. En del av omgivningsvärmen kommer att försvinna, men stenen förblir lika varm. Stäng nu ugnsluckan och växla till stekning i 10 minuter för att värma ytan maximalt. Öppna luckan och skjut in pizzan för att steka. Eftersom stenen är så nära elementet kan du behöva dra ut ställningen några centimeter för att få pajen centrerad på stenen; gör det snabbt och oroa dig inte för att förlora för mycket värme. Med dörren stängd, stek i ungefär 2 minuter längre än vad som anges för gas – tills skorpan är tillräckligt förkolnad men inte bränd och påläggen bubblar. Kom ihåg att det är de visuella signalerna som räknas mest. Kolla ett par gånger; pizzan lagas snabbt.
För elektriska ugnar som har en gasbroiler i ugnens nedre låda, börja med stenen i broilern på den lägsta nivån eller på ugnens golv. Förvärm på låg stek i cirka 20 minuter och växla sedan till hög i ytterligare 5 minuter, eller om du bara har en inställning förvärm i 25 minuter. Skjut in pizzan, stäng lådan och stek enligt instruktionerna i receptet (ofta 3 1/2 till 4 minuter), tills den bubblar och är ordentligt förkolnad, kontrollera att den inte bränner.

Servering: 1 delKalorier: 199 kcalKolhydrater: 19 gProtein: 8 gFett: 11 gMättat fett: 4 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gKolesterol: 15 mgNatrium: 534 mgKalium: 15 mgFiber: 1 gSocker: 2 gVitamin A: 125 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 130 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2012 Jim Lahey. © 2012 Squire Fox. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag gjorde denna pizza med två typer av deg. Den ena med degen som föreslås i receptet och den andra med glutenfri deg. Jag kunde inte prova pizzan gjord med den “normala” degen, men kommentarerna från min familj var: “Wow! Bästa pizzan NÅGONSIN!” och “Helt fantastiskt och en att upprepa, som minst två gånger i månaden.”

Blandningen av ostar fungerade bara vackert tillsammans och rosmarinen kändes genom hela pizzan (även om jag måste säga att jag tillsatte mer än vad som var anvisning). Och bechamel kom ut väldigt bra. Detta är absolut ett måste att göra-det-igen. En riktig vinnare!

Den här vita pizzan var riktigt god och ett trevligt alternativ till de traditionella pizzor med röd sås som vi brukar göra hemma. Som det står i receptet, tillagas pizzan snabbt och får en djup brynning i ugnen, vilket ger ett trevligt extra djup av smak. Jag tyckte att muskotnöten i den vita såsen och den färska rosmarinen var en fin ton utan att övermanna varandra.

Såsen var väldigt lätt att göra. Det gick snabbt ihop och tog bara 5 eller så minuter på spisen för att tjockna ordentligt. Mängden sås hade räckt till 2, kanske till och med 3 pizzor. Slutligen var degen lätt att göra och du ska inte skrämmas för att prova den. Naturligtvis är en köpt deg i butik ett enkelt, för att inte säga snabbare, alternativ för dem som inte har 18 timmar på sig att låta degen jäsa. Vi serverade den med en grönsallad med pålägg från antipastobaren i mataffären (marinerad salami, svamp, röd paprika, etc.).

Ursprungligen publicerad 22 oktober 2013

Source link

Rate this post

Leave a Reply