Enkelt recept på jordgubbssallad med isbergssallad, smulad bacon och en hemgjord ädelostvinägrett. Hoppa till Iceberg Strawberry Salad

Jordgubbs isbergssallad med blåmögelostvinägrett

Gå in i de flesta livsmedelsbutiker nuförtiden och du hittar påsar på påsar med mesclun-blandningar och delikata babygrönsaker. Så mycket som vi älskar valet, kommer du troligen att hitta oss som skjuter påsarna åt sidan och sträcker oss efter isbergshuvuden eller romaine. Vi älskar kritan.

Glöm wedgen och gör den här salladen med jordgubbar och syrlig blåmögelostdressing

Isbergssallat får ibland en dålig rap, men den är perfekt i denna sallad. Den är krispig och rejäl – plus att den tål de extra skedar av ädelostvinägrett vi sköljer den med. (Japp, douse — det är bäst så här).

Till dressingen mosar vi ädelostsmulor till äppelcidervinäger — osten bryts ner precis så mycket att den liksom smälter in. Det tillsammans med lite vitlök och olivolja gör allt riktigt kraftfullt. Om du är mer för krämiga dressingar, använd istället vår Creamy Blue Cheese Dressing.

Bästa jordgubbssallad

Eftersom dressingen är så framåt behöver du verkligen det knapriga isberget och massor av skivade jordgubbar för att svalka dig. Och vi lägger till bacon. Där behövs ingen förklaring, eller hur?

Du hittar oss mumsa på en stor tallrik av denna jordgubbssallad till middag, men du kan lätt förvandla den till en förrätt. Eller gör den till din egen och lägg till lite extra – rostade räkor skulle vara härligt.

Vi älskar sallad till middag, här är en annan middagsvärd sallad för dig: Balsamicojordgubbssallad med getost och kanderade valnötter

Recept uppdaterat, ursprungligen publicerat i juli 2013. Sedan vi publicerade detta 2013 har vi justerat receptet för att vara tydligare. – Adam och Joanne

Jordgubbs isbergssallad med blåmögelostvinägrett

  • PREP
  • LAGA MAT
  • TOTAL

Med massor av crunch från isbergssallad är denna jordgubbstoppade sallad perfekt till middag eller serveras i början av en måltid. Tänk på att lägga till lite extra protein som grillade räkor eller kyckling. Vinägretten är ganska kraftfull – om du inte är ett stort fan av syrliga vinägretter, prova att toppa salladen med en mer traditionell krämig ädelostdressing.

Ger 4 portioner

Du kommer behöva

Sallad

5 tjockt skurna baconskivor, kokta tills de är knapriga och sedan smulnade

1 isbergssallad med medelstort huvud, putsad och urkärnad, skivad i 1-tums tjocka rundlar (bör få cirka 4 till 5 rundor)

6 uns jordgubbar, skalade och skivade (9 jordgubbar)

1/4 medelstor rödlök, tunt skivad

Vinägrett

2 uns ädelost, smulad (1/2 kopp)

1/2 tsk mycket finhackad vitlök (ca 1/2 medelstor klyfta)

Nyp socker, plus mer efter smak

3 msk äppelcidervinäger, vitvinsvinäger eller champagnevinäger

3 matskedar extra virgin olivolja

Salt och nymalen svartpeppar

Vägbeskrivning

    Lägg salladsrundor på tallrikar eller arrangera alla skivor på ett större fat. Toppa med smulat bacon, jordgubbar och lökskivor.

    Gör vinägrett. I en medelstor skål, använd en gaffel för att mosa ädelost, vitlök och socker i cidervinägern tills ädelosten har smält in i ättikan. Du behöver inte mosa förrän det är helt slätt, det går bra att ha några små ostbitar kvar.

    Tillsätt olivoljan och vispa tills det blir krämigt. Justera kryddor med mer socker, salt och/eller peppar. Ringla dressing över staplad sallad. Om någon ädelost blir kvar skadar det inte att lägga några extra smulor ovanpå.

Adam och Joannes tips

  • Till baconet bakar vi det. Om du har en, sätt in ett kylställ av metall i en kantad bakplåt klädd med aluminiumfolie. Lägg baconskivorna på galler. Grädda bacon i en 400 grader F ugn i 15 till 20 minuter tills det är knaprigt. Om du inte har ett kylställ som får plats i en bakplåt, lägg baconskivor direkt på bakplåtspapper. Se mer om att baka bacon här.
  • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1/4 av receptet / Kalorier 225 / Protein 8 g / Kolhydrat 9 g / Kostfiber 2 g / Totalt socker 6 g / Totalt fett 18 g / Mättat fett 5 g / Kolesterol 21 mg

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher





Source link

Rate this post

Leave a Reply