Jordgubbsbröd gör ett mångsidigt frukostbröd, när som helst mellanmål eller en dekadent efterrätt.
Det här receptet på jordgubbssnabbbröd blir sött, fuktigt och ack så läckert. Den är laddad med bär, och en lätt pudersockerglasyr är den perfekta toppingen.

Vårt favoritsnabbbröd!
- Vårt copycat-recept från Panera använder Challenge Butter för att få det bistrokvalitetssmak och mjuk, fuktig konsistens!
- Detta bröd använder enkla ingredienser som du förmodligen har till hands.
- Utmana smör är bondeägt och gjort på gammaldags vis av färsk grädde från glada kor! Den ger en läcker smak samtidigt som den ger en extra fuktig limpa.
- Gör detta enkla snabba brödrecept att servera med te eller kaffe!

Detta recept har sponsrats av Challenge Butter.
Hur man gör jordgubbsbröd
En snabb översikt, här är steget för att göra jordgubbsbrödreceptet nedan.
- Grädde: Grädde socker och smör, tillsätt ägg och grädde. Blanda de torra ingredienserna.
- Blanda: Tillsätt mjölblandningen till de blöta ingredienserna och vänd ner färska bär.
- Häll: Smeten i en metallpanna och toppa med mer bär
- Baka och kyl: Innan skivning.

Proffstips för perfekt snabbbröd
- Om du använder frysta bär, släng dem i den torra mixen innan du lägger dem i smeten så att de inte sjunker till botten.
- Använd osaltat smör i bakningen och tillsätt ditt eget salt.
- Blanda inte för mycket, annars blir brödet för tätt.
- Låt äggen bli rumstemperatur före användning.

Spara en limpa till frysen!
- Förvara jordgubbsbröd i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 4 dagar.
- Slå in hela bröd eller skivor i plastfolie och lägg dem i påsar med dragkedja i upp till 8 veckor.
- Använd jordgubbsbröd för att göra detta favoritbrödpuddingrecept som kan göras i förväg och serveras varmt eller kallt!
Våra favoritsnabbbröd
Älskade din familj detta jordgubbsbröd? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Jordgubbsbröd
Fuktigt och sött jordgubbsbröd med en läcker glasyr ger en fantastisk frukost, mellanmål eller till och med efterrätt!
-
Värm ugnen till 350°F. Smörj en 8×4-tums bakform.
-
I en skål, kombinera mjöl, bakpulver och salt med en visp. Avsätta.
-
I en separat medelstor skål, gräddsocker och smör tillsammans. Tillsätt ägg, grädde och citronsaft. Blanda väl för att kombinera.
-
Tillsätt den torra blandningen till smörblandningen och rör om tills det blandas. Blanda inte för mycket.
-
Avsätt 2 matskedar jordgubbar för att toppa brödet. Kasta de återstående jordgubbarna med 1 msk mjöl. Ta bort eventuellt överflödigt mjöl och vänd försiktigt ner det i smeten.
-
Bred ut smeten i bakformen och toppa med reserverade jordgubbar.
-
Grädda i 60-70 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren. Ta bort från pannan och svalna på galler.
Glasyr
-
När brödet har svalnat, kombinera glasyringredienserna i en skål tills det är slätt.
-
Ringla över toppen av brödet och låt stelna.
- Om du använder hela bär som blåbär, släng dem i mjöl först så att de inte sjunker till botten av smeten.
- Se till att smöret och äggen är mjuka innan de blandas och grädden blir ljusa och fluffiga innan du tillsätter andra ingredienser.
- Undvik att övermixa smeten, annars blir brödet segt och segt.
- Pannan kan smörjas eller kläs med bakplåtspapper.
- Använd en bakplåt av metall för bästa resultat.
- Se till att inte övergrädda brödet, en tandpetare i mitten ska komma ut ren.
- Kyl helt innan du skär upp.
Kalorier: 315 | Kolhydrater: 41g | Protein: 4g | Fett: 15g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 1g | Kolesterol: 80mg | Natrium: 268mg | Kalium: 144mg | Fiber: 1g | Socker: 22g | Vitamin A: 500IU | C-vitamin: 14mg | Kalcium: 49mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



