Jordgubbskringla sallad Det är verkligen inte alls en sallad, det är ett lättlagat efterrättsrecept.
En perfekt blandning av smaker; söt och salt och ganska svår att motstå. Det börjar med en smörig kringla skorpa toppad med ett rikt lager av färskost och färska jordgubbar i Jell-o ovanpå.
Även om det kan serveras som tillbehör, är det mer som en efterrätt och eftersom det är bäst att göra i förväg är det bra för grytor, fester och naturligtvis helgdagar!

Ingredienser för jordgubbskringla sallad
Denna gammaldags goding kallas pretzel “sallad” men egentligen är det en efterrätt i lager som har ett lager ostkaka utan bakning och toppas med färska bär och Jello.
- Skorpa: krossade saltade kringlor, smör, socker
- Krämig fyllning: Detta är ett cheesecakeliknande lager gjord med färskost, socker och vispad topping (som Cool Whip).
- Jordgubbstopping: jordgubbsjello, skivade färska jordgubbar
Du kan använda frysta jordgubbar om du inte hittar färska (tina och låt rinna av först). Du kan också ersätta eller lägga till annan färsk frukt. Hallon eller persikor skulle smaka bra i detta recept.

Hur man gör jordgubbskringla sallad
Jordgubbsjello pretzel sallad kombineras i tre enkla steg. Se till att kyla varje steg mellan så att de stelnar.
- Skorpa: Kombinera krossade kringlor, socker och smör och tryck ner i botten av en kastrull (enligt receptet nedan).
- Krämig fyllning: Vispa färskost och socker och vänd ner den vispade toppingen. Bred ut över kringlalagret och ställ i kylen tills det stelnar.
- Jordgubbstopping: Kombinera gelé och vatten med jordgubbar och häll över det krämiga lagret.
Kyl över natten. När du är redo att njuta, skär i rutor och servera!


Tips för en perfekt efterrätt
- Coola lager: Låt varje lager svalna/kyla innan du lägger till nästa lager.
- Skydda skorpan: Bred ut gräddostlagret ända till kanten för att förhindra att kringlaskorpan blir blöt.
- Cool Jello: Låt Jell-o svalna till rumstemperatur innan du häller på de färska jordgubbarna så att värmen inte vissnar dem.
- Använd vispad topping: Vispad topping är en mer stabil ingrediens som stelnar fastare. Vispad grädde kan “gråta”.

Att göra pretzel sallad i förväg
Jordgubbskringla sallad är bäst när den görs minst en halv dag i förväg (gör det till en fantastisk dessert eller gryträtt).
Det tar minst fyra timmar att sätta upp, eller helst längre. Den håller sig i upp till tre dagar i kylen.
Denna dessert fryser inte bra.
mer Sweet u0022Saladsu0022 (som egentligen inte alls är sallader!)

Jordgubbskringla sallad
Strawberry Pretzel Salad är en klassisk familjens favoritdessert. Det här enkla receptet är den läckraste kombinationen av sött och salt, krämigt och krispigt!
-
Värm ugnen till 375°F.
-
Kombinera krossade kringlor, smör och socker i en skål och tryck ner i botten av en 9×13 panna. Grädda i 10 minuter och svalna helt.
-
I en medelstor skål, blanda färskost och socker med en stavmixer på medium tills det är fluffigt. Vik försiktigt in Cool Whip. Fördela blandningen jämnt över den avsvalnade skorpan och ställ i kylen i minst 1 timme.
-
Kombinera Jell-O och kokande vatten i en stor blandningsskål tills gelén är upplöst. Låt blandningen stå i rumstemperatur tills den svalnat helt.
-
Lägg skivade jordgubbar över färskostblandningen. Häll kyld Jell-O ovanpå.
-
Kyl tills det stelnat, minst 4-6 timmar eller över natten.
Kringlorna krossas först och mäts sedan.
För enkel borttagning från pannan kan fatet kläs med bakplåtspapper.
Kalorier: 244 | Kolhydrater: 34g | Protein: 1g | Fett: 12g | Mättat fett: 7g | Kolesterol: 30mg | Natrium: 274mg | Kalium: 94mg | Fiber: 1g | Socker: 22g | Vitamin A: 360IU | C-vitamin: 28.2mg | Kalcium: 15mg | Järn: 0,9mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



