Jordgubbskringla sallad Det är verkligen inte alls en sallad, det är ett lättlagat efterrättsrecept.

En perfekt blandning av smaker; söt och salt och ganska svår att motstå. Det börjar med en smörig kringla skorpa toppad med ett rikt lager av färskost och färska jordgubbar i Jell-o ovanpå.

Även om det kan serveras som tillbehör, är det mer som en efterrätt och eftersom det är bäst att göra i förväg är det bra för grytor, fester och naturligtvis helgdagar!

Jordgubbskringla sallad på en tallrik

Ingredienser för jordgubbskringla sallad

Denna gammaldags goding kallas pretzel “sallad” men egentligen är det en efterrätt i lager som har ett lager ostkaka utan bakning och toppas med färska bär och Jello.

  • Skorpa: krossade saltade kringlor, smör, socker
  • Krämig fyllning: Detta är ett cheesecakeliknande lager gjord med färskost, socker och vispad topping (som Cool Whip).
  • Jordgubbstopping: jordgubbsjello, skivade färska jordgubbar

Du kan använda frysta jordgubbar om du inte hittar färska (tina och låt rinna av först). Du kan också ersätta eller lägga till annan färsk frukt. Hallon eller persikor skulle smaka bra i detta recept.

en kringla skorpa i en 9x13 panna med jordgubbar bredvid

Hur man gör jordgubbskringla sallad

Jordgubbsjello pretzel sallad kombineras i tre enkla steg. Se till att kyla varje steg mellan så att de stelnar.

  1. Skorpa: Kombinera krossade kringlor, socker och smör och tryck ner i botten av en kastrull (enligt receptet nedan).
  2. Krämig fyllning: Vispa färskost och socker och vänd ner den vispade toppingen. Bred ut över kringlalagret och ställ i kylen tills det stelnar.
  3. Jordgubbstopping: Kombinera gelé och vatten med jordgubbar och häll över det krämiga lagret.

Kyl över natten. När du är redo att njuta, skär i rutor och servera!

Tips för en perfekt efterrätt

  • Coola lager: Låt varje lager svalna/kyla innan du lägger till nästa lager.
  • Skydda skorpan: Bred ut gräddostlagret ända till kanten för att förhindra att kringlaskorpan blir blöt.
  • Cool Jello: Låt Jell-o svalna till rumstemperatur innan du häller på de färska jordgubbarna så att värmen inte vissnar dem.
  • Använd vispad topping: Vispad topping är en mer stabil ingrediens som stelnar fastare. Vispad grädde kan “gråta”.
Jordgubbskringla sallad serveras på en tallrik

Att göra pretzel sallad i förväg

Jordgubbskringla sallad är bäst när den görs minst en halv dag i förväg (gör det till en fantastisk dessert eller gryträtt).

Det tar minst fyra timmar att sätta upp, eller helst längre. Den håller sig i upp till tre dagar i kylen.

Denna dessert fryser inte bra.

mer Sweet u0022Saladsu0022 (som egentligen inte alls är sallader!)

Jordgubbskringla sallad på en tallrik

4,93 från 140 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Jordgubbskringla sallad

Strawberry Pretzel Salad är en klassisk familjens favoritdessert. Det här enkla receptet är den läckraste kombinationen av sött och salt, krämigt och krispigt!

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 15 minuter

Chill Time 6 timmar

Total tid 6 timmar 35 minuter

  • Värm ugnen till 375°F.

  • Kombinera krossade kringlor, smör och socker i en skål och tryck ner i botten av en 9×13 panna. Grädda i 10 minuter och svalna helt.

  • I en medelstor skål, blanda färskost och socker med en stavmixer på medium tills det är fluffigt. Vik försiktigt in Cool Whip. Fördela blandningen jämnt över den avsvalnade skorpan och ställ i kylen i minst 1 timme.

  • Kombinera Jell-O och kokande vatten i en stor blandningsskål tills gelén är upplöst. Låt blandningen stå i rumstemperatur tills den svalnat helt.

  • Lägg skivade jordgubbar över färskostblandningen. Häll kyld Jell-O ovanpå.

  • Kyl tills det stelnat, minst 4-6 timmar eller över natten.

Följ inte instruktionerna på Jell-o-lådan. Se till att Jell-o är den större lådan på 6 oz.
Kringlorna krossas först och mäts sedan.
För enkel borttagning från pannan kan fatet kläs med bakplåtspapper.

4,93 från 140 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 244 | Kolhydrater: 34g | Protein: 1g | Fett: 12g | Mättat fett: 7g | Kolesterol: 30mg | Natrium: 274mg | Kalium: 94mg | Fiber: 1g | Socker: 22g | Vitamin A: 360IU | C-vitamin: 28.2mg | Kalcium: 15mg | Järn: 0,9mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Efterrätt, sallad, tillbehör
Kök amerikansk
Jordgubbskringla sallad med vispad grädde och en titel
skivor av jordgubbskringla sallad på tallrikar med skrift
ovanifrån av Strawberry Pretzel Sallad i en maträtt med skrift
Jordgubbskringla sallad i en gryta och pläterad med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply